Deki
Alfa Romeo 155 (167)
- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
- siki
- Garaža: Kapa kupe 2.0 t 16v
Alfeta gtv 2.O iz 1977 god. - Lokacija: Kruševac
Žao mi što nisam znao raditi sa ovim dopisivanjem kad sam imao i ja 155,1.8 TS 8v
bordo metalik
,ali bila je super sport po e-peru,94 god.Nisam sačuvao slike.
Kupljena u Pančevu sa carine,bila ko pepeljuga,zapuštena unutrašnjost(prljava)
Nakon pranja i to detaljnog(žena 3 puta oprala siceve,a ja odmastio stakla iznutra od duvanskog dima ili čega li)počela se pojavljivati prava lepotica.
Instrument tabla u dve nijanse,sicevi sa pomeranjem u svim pravcima i položajima,piksla izbačena,mali kontrolni panel sa lampicama,a sve rade-lepota,klima funkcioniše,e i ono najvažnije na instrument tabli-pritisak ulja(instrument)varira-skinem(iz iskustva sa 164),davač pritiska-kupim od lade(sve isto i marka i radni opseg osin navoja koji preradim kod dobrog strugara-vratim na mesto i šta dobijem uravnotežen pritisak ulja od 4 bara,a kad se ugreje i stanem na semaforu malo pada,pa opet u vožnji stane lepo na 4 bara.
Inače motor sa lancem za razvod ventila-kablove jako jeftino platio kod Ninića i sve lepo radi,ali Kruševac nebi bio to što jeste(izizetno primitivan grad),manijaci je izgrebali od prednjeg fara do štopaljke celom dužinom,pa im to nije bilo dovoljno da je jš više unkaze-izgrebi i haubu do lima.
Kad je nešto lepo kreteni moraju uništiti-
Inače 155 opako auto u pozitivnom smislu i po mom mišljenju jeftin za održavanje

bordo metalik
Nakon pranja i to detaljnog(žena 3 puta oprala siceve,a ja odmastio stakla iznutra od duvanskog dima ili čega li)počela se pojavljivati prava lepotica.
Instrument tabla u dve nijanse,sicevi sa pomeranjem u svim pravcima i položajima,piksla izbačena,mali kontrolni panel sa lampicama,a sve rade-lepota,klima funkcioniše,e i ono najvažnije na instrument tabli-pritisak ulja(instrument)varira-skinem(iz iskustva sa 164),davač pritiska-kupim od lade(sve isto i marka i radni opseg osin navoja koji preradim kod dobrog strugara-vratim na mesto i šta dobijem uravnotežen pritisak ulja od 4 bara,a kad se ugreje i stanem na semaforu malo pada,pa opet u vožnji stane lepo na 4 bara.
Inače motor sa lancem za razvod ventila-kablove jako jeftino platio kod Ninića i sve lepo radi,ali Kruševac nebi bio to što jeste(izizetno primitivan grad),manijaci je izgrebali od prednjeg fara do štopaljke celom dužinom,pa im to nije bilo dovoljno da je jš više unkaze-izgrebi i haubu do lima.
Inače 155 opako auto u pozitivnom smislu i po mom mišljenju jeftin za održavanje
- OMP
- Garaža: GP TJet
pozdrav komsija
, jel ti zivis kod rubinove kule, tu su ti stajale alfe a sad i lancia, poslah ti pm ali sad vidim da si ipak iz KS
ja sam u komsiluku, kula kod nove pijace, ne secam se nesto bas skroz te 155ice ali 33ke i 164ke da
ima nas alfista po Krusevcu, doduse ne mnogo ali mala i odabrana ekipa
, ja sam nekad vozio(od 98-2002) onu tamno sivu 33ku QV ( 2 serija) mozda se secas, patosirana sa 2 delnim felnama (srce felne u boji auta) bila je kao iz fabrike, radjena u Strauliju u CH
a sad nastavih sa 155icom 
ima nas alfista po Krusevcu, doduse ne mnogo ali mala i odabrana ekipa
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- brzi_pas
- Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
Poslednja izmena od brzi_pas u Sre Mar 04, 2009 9:09 am, izmenjeno 1 put ukupno.

Prolazim ja malo pre pored usca kad zateknem alfu 155 parkiranu na trotoar i udaljini covek seta psa. Nesto mi tu sumnjivo stanem sluzbenim jugicem da pogledam kad ono.

Uzmem slikam jer neverujem ocima kad u jednom trenutku taj lik sa pitbulom mi prilazi i kao u fazonu svidjati se auto pa ga zato slikas ili nesto zapisujes. Ja : ma da i ja vozim isto 155 nego jer tvoj auto, kad DA sto pitas? A ja iz zajebancije pa ko ti isece gume a reakcija lika

Uzmem slikam jer neverujem ocima kad u jednom trenutku taj lik sa pitbulom mi prilazi i kao u fazonu svidjati se auto pa ga zato slikas ili nesto zapisujes. Ja : ma da i ja vozim isto 155 nego jer tvoj auto, kad DA sto pitas? A ja iz zajebancije pa ko ti isece gume a reakcija lika
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Lele, ili neko mu sj..o 2 gume ili ispustile. Ala dobro izgleda, vidim da je malo ocesana kod zadnjih desnih vrata... Ovo SUPER-ka 2.0 16v ili mi se cini?
FANTAZ'JA
- OMP
- Garaža: GP TJet
tesko da su mu obe ispustile, neko ih je ipak recnuo
lepa alfica, jedino mi bodu oci ovi gumeni odbojnici na coskovima prednjeg branika 
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- dekideki
- Drug Član

- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
gde ono original, jesi lud?! Beograd parking bampers
isekose mu gume, nisu ispustene...
nije da branim sekace, ali bas je nasao gde ce da se zabode...
preko celog prelaza...
isekose mu gume, nisu ispustene...
- Tihomirce
Aha , to je ova najnovejša tehnologija parkiranja

sreća pa kod mene u Ar nije tolika gužva pa neću morati da naručujem

sreća pa kod mene u Ar nije tolika gužva pa neću morati da naručujem

- Flavio
- Uprava ARCS

ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Jeste se parkirao kao uz q al ipak mislim da nije zbog toga zasluzio da mu iseku 2 gume
!!!
PoBogu,pa nije stao na sred ulaza u Urgentni centar
...
PoBogu,pa nije stao na sred ulaza u Urgentni centar
- 982026
- Garaža: Hornet 919
Majstore da li si sam zamenio taj davac pritiska ulja i da li je veliki posao za laika, jesi li menjao onaj dole kod filtera za ulje ili onaj gore pored izduva?siki napisao:Žao mi što nisam znao raditi sa ovim dopisivanjem kad sam imao i ja 155,1.8 TS 8v
bordo metalik,ali bila je super sport po e-peru,94 god.Nisam sačuvao slike.
Inače motor sa lancem za razvod ventila-kablove jako jeftino platio kod Ninića i sve lepo radi,ali Kruševac nebi bio to što jeste(izizetno primitivan grad),manijaci je izgrebali od prednjeg fara do štopaljke celom dužinom,pa im to nije bilo dovoljno da je jš više unkaze-izgrebi i haubu do lima.![]()
Inače 155 opako auto u pozitivnom smislu i po mom mišljenju jeftin za održavanje![]()
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Ni jedan od tih , davac za pritisak se nalazi ispod usisne grane . Mozes opusteno da ga zamenis sam .
busso trsi Sline
- 982026
Re: Alfa Romeo 155 (167)
Pa naravno nisam ni ocekivao da ce bilo ko drugi da mi odgovorialfaskorpion napisao:Ni jedan od tih , davac za pritisak se nalazi ispod usisne grane . Mozes opusteno da ga zamenis sam .
- Tihomirce
- 982026
- Tihomirce
Ona dva davača sto si spomenuo kod filtera za ulje ,
jedan je pritisak ulja (lampica na instrument tabli) sa jednim izvodom ,
a drugi je indikator dal ima ulja u motoru sa dva izvoda
ovo se odnosi na motore sa 8 ventila

- 982026
Pa na 155 imam motor sa 8 ventila. AR67105 je broj motora. A mene je to zanimalo jer skala na insrtument tabli stalno stoji na nuli, pa reko' da nije zbog togaTihomirce napisao:Ona dva davača sto si spomenuo kod filtera za ulje ,
- Tihomirce
Pa jednostavno je za probu , staviš na kontakt ,
skineš buksnu sa davača i naslonič na masu ,
ako skala krene znači neispravan davač ako ne mrda problem je u kablu do nje
ili je neispravna sama skala
Ne znam kako je kod 16 ventilskih motora ,
zato sam napomenuo da je ovako kod 8 ventilski , bez obzira na kubikažu
ili je neispravna sama skala

- 982026
Mi srbijanci smo cudo, bre. Pozdrav za celu Srbiju
Re: Alfa Romeo 155 (167)
Cim proverim javljam.Tihomirce napisao:Pa jednostavno je za probu , staviš na kontakt ,
ili je neispravna sama skala![]()
Mi srbijanci smo cudo, bre. Pozdrav za celu Srbiju
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
crko ti je davac 100% , samo da znas da je on za alfu oko 2500din, ali gore je neko spomenuo da pasuje od lade sa preradom navoja sto je odlicna ideja 
busso trsi Sline
- Flavio
- Uprava ARCS

ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Jest' dobra ideja pod uslovom da je taj Ladin jeftin
.Znam da je ranije bio relativno skup,sobzirom da je deo za Lajku.Ni od Y-Floride nije (bio) bas dz pa kad se uracuna i rad strugara,pitanje koliko je onda origigi deo stvarno skup
.
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
A kako se ponasa auto kad davac pritiska goriva nije dobar?
Pitao sam majstora i on kaze da mi ne seca zbog toga.Ja se razmisljam da su kablovi on bi secao stalno a on seca ponekad i nema pravila kad.
Pitao sam majstora i on kaze da mi ne seca zbog toga.Ja se razmisljam da su kablovi on bi secao stalno a on seca ponekad i nema pravila kad.