LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
- Slanina
- Garaža: Alfa romeo 159
Re: LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
Pozdrav,
Ugradio sam bear xenone ( 4300k) u kratka svetla na alfi 159, zanima me sta preporucujete u duga svetla ? Trenutno imam neke led u dugim svetlima i to nista ne valja, vidiljivost je nikakva, imaju mnogo kratak snop bukvalno kao da su kratka a ne duga
Ugradio sam bear xenone ( 4300k) u kratka svetla na alfi 159, zanima me sta preporucujete u duga svetla ? Trenutno imam neke led u dugim svetlima i to nista ne valja, vidiljivost je nikakva, imaju mnogo kratak snop bukvalno kao da su kratka a ne duga
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Osram Night breaker sijalice..
A Man's Got to Know His Limitations...
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Kao sto Goxy kaze. Sjajna sijalica jedino sto malo krace traje, al s obzirom da ide na duga svetla, trajace... 
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
Dakle otkucah poruku i onda pljas, izbrisem je na tel. Evo nova ali malo kraca. Na 166-ci imao ksenone i benefiti su: usrana svjetlost pogotovo po kisi, isjecene ruke pri mijenjanju sijalica, opasniost da me cajkan kazni. Tako da sam pomalo nelogicno odlucio da vratim halogene sijalice. Iiiii, nisam se zaj....o. A potvrdih ovo moje o vidljivosti kad procitah poruku od kolege sinisa sa prethodne strane. Hvala sinisa za objasnjenje pojma CRI. A nastavak price je: imam megane 2 iiii,farovi su totalno crnilo. Radi se o megane 2 sa projektorima. Ja bih kupio projektore i stavio nove. Zanima me koje preporucujete? Ima li veze koja je marka? Koji zadovoljavaju? Zanima me misljenje kolega koji su probali vise razlicitih. Ima li smisla kupovati one od 30-40$? Ima li razlike u projektorima za duga i kratka svjetla? I na kraju moze li se u njih stavljati obicna halogena sijalica? I jos, da li se prave plasticni i metalni,svakako bih uzimao metalne? Hvala
- Igoritza
- Garaža: Alfa Romeo 156
156, 1.8TS
Kolko sam nabrzake preturio preko google-a, on ima senzor kad pali maglenke ili kako ?
Imam maglenke, ali blage nemam kako da ih upalim. Da li na tabli ima mozda svetlo koje navodi da su mi upaljene maglenke, a one same ne rade pa moram da nadjem sijalice, ili kako da uopste znam dal su upaljene ?
Kolko sam nabrzake preturio preko google-a, on ima senzor kad pali maglenke ili kako ?
Imam maglenke, ali blage nemam kako da ih upalim. Da li na tabli ima mozda svetlo koje navodi da su mi upaljene maglenke, a one same ne rade pa moram da nadjem sijalice, ili kako da uopste znam dal su upaljene ?
- Zika
- Garaža: Alfa Romeo
I koje su , neki link ? Koliko K i kakve su po kiši ?
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Nema senozor, izmedju sedista kod rucne su ti prkidaci za maglinke. Ima na tabli svetlo naravnoIgoritza napisao: ↑Pet Dec 18, 2020 12:43 am156, 1.8TS

- Milanche46
- Garaža: 159 SW
GT blackline - Lokacija: Obrenovac
Da li klasicna ksenon h7 sijalica staje u kratko svetlo od GT ili mora kraca sijalica?
- ChobbyJTD
- Garaža: Alfa Romeo GT
Ja sam imao xenon u 147 pre fl a far je isti kao na GT tako da može da stane ali ako nemas projektor nemoj to raditi, ima da bljesti drugima i bićeš magnet za policiju 

- Milanche46
- Garaža: 159 SW
GT blackline - Lokacija: Obrenovac
Izgleda da mi alfisti jedini pazimo na druge ucesnike u saobracaju, mene zaslepljuju non stop.
- Zika
- Puzo81
- Garaža: Alfa romeo 159 1.9Jtdm 180ks Lusso edition
Čitao sam negde ovde na forumu da je momak stavio regularne H7 xenone na 159 i nije mu izbacivala grešku.
Slanina napisao: ↑Sre Nov 25, 2020 8:41 amPozdrav,
Da li mora Canbus H7 ili ne za 159?
Čitao sam negde ovde na forumu da je momak stavio regularne H7 xenone na 159 i nije mu izbacivala grešku.
- sinisa
- Garaža: '19 Audi Q7 50TDI
'23 Skoda Superb 2.0TDI
###############
Ex '19 Alfa Romeo Stelvio 2.2
Ex '13 Audi A6 Allroad 3.0TDI
Ex '11 Alfa Romeo 159 2.0JTDm
Ex '09 Alfa Romeo 159 1.8MPI
Ex '11 Audi A7 3.0TDI
Ex '07 Citroen C4 2.0VTS - Lokacija: Beograd
Ne treba. Kratka i duga svetla na 159-ci nisu na CAN magistrali.
- Puzo81
- Garaža: Alfa romeo 159 1.9Jtdm 180ks Lusso edition
Hvala.
Na corsi B (stakleni ABM anđeli) sam imao CNlight 5000K sa AC slim metalnim balastima i ARC sijalicama i to je osvetljavalo ekstra par godina, čisto hladno belo.

Sada gledam ima isto CNligt H7 (35-40e set) ali samo 4300K i 6000K. Verujem da 4300 bolje osvetljava suvo kiša ali žuće je dok je 6000K na plavo ali lepše.
Iskustva sa 6000K?
Na corsi B (stakleni ABM anđeli) sam imao CNlight 5000K sa AC slim metalnim balastima i ARC sijalicama i to je osvetljavalo ekstra par godina, čisto hladno belo.

Sada gledam ima isto CNligt H7 (35-40e set) ali samo 4300K i 6000K. Verujem da 4300 bolje osvetljava suvo kiša ali žuće je dok je 6000K na plavo ali lepše.
Iskustva sa 6000K?
- boki76
- Saradnik Uprave

- Garaža: Alfa Romeo Giulietta Rosska 1.6 jtdm 2014.
Ex 147 1.9jtd 2003. - Lokacija: Beograd
Ja imam na kratkim svetlima led 6000k i nocu dok pada kisa jeste problem. Bas se slabo vidi. Sreca pa imam obicne maglenke i onda njih upalim i bude podnisljivo u kombinaciji.
- Zika
I klasične halogene su problematične po kiši. Isto se skoro pa ništa ne vidi.
- lukovicsd
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW, 1.9 JTD, 16V, 110kw
Pozdrav svima,
Da li je neko radio reparaciju fabričkih ksenon farova ili je u iste stavljao morimoto sočiva sa D2S sijalicom i koja je bolja opcija? Inače svetla su toliko loša tj slaba da je prosto nemoguće voziti.
Hvala
Da li je neko radio reparaciju fabričkih ksenon farova ili je u iste stavljao morimoto sočiva sa D2S sijalicom i koja je bolja opcija? Inače svetla su toliko loša tj slaba da je prosto nemoguće voziti.
Hvala
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Treba i ja napokon da odradim farove na g. Projektori su totalno zanemeli i jako slabo nocu vidim...Sta je sada aktuelno i koje su cene za bi-xenon ili bi-led projektore?
Sta je bolje staviti kad se vec otvaraju i reparijaju farovi.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Sta je bolje staviti kad se vec otvaraju i reparijaju farovi.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
- mak1
- Drug Član

- Garaža: ex. Grande Punto 1.3 mJet
Alfa Romeo 159 Ti - Lokacija: Beograd
ja ima fabricke xenone na alfi 159, farovi su bili u toliko uzasnom stanju, da se apsolutno nista videlo nije, i onda je crkla vozaceva sijalica i odlucio sam da sve lepo sredim. Vec duze vreme idem kod Ivana ledmastera za sve sto ima veze sa elektronikom. Ideja je bila da proverimo da li su fabricki balasti i dalje dovoljno dobri, i da iskoristimo njih
balasti su i dalje u odlicnom stanju, ali nikako nije mogao naci nekakve ignitere da to uradimo.
Tako da smo fabricke balaste ostavili da mi i automatska nivelacija radi kao i do sada, a stavili smo nove projektore. nisam slikao kako to sada izgleda, ali videcu da napravim neke fotke. imate grupu na fejsu LED Masters, jedini lik koga sam upoznao i svakome preporucio bez ikakvog razmisljanja
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
balasti su i dalje u odlicnom stanju, ali nikako nije mogao naci nekakve ignitere da to uradimo.
Tako da smo fabricke balaste ostavili da mi i automatska nivelacija radi kao i do sada, a stavili smo nove projektore. nisam slikao kako to sada izgleda, ali videcu da napravim neke fotke. imate grupu na fejsu LED Masters, jedini lik koga sam upoznao i svakome preporucio bez ikakvog razmisljanja
- lukovicsd
U Beogradu za reparaciju oba fara traže 150 evra, pa se razmišljam da sam uzmem stvar u svoje ruke...
Da li je stavio original ili zamenske projektore i ako nije tajna, koliko je koštalo i koliko su zadovoljan količinom svetla noći?mak1 napisao: ↑Čet Mar 18, 2021 8:59 pmja ima fabricke xenone na alfi 159, farovi su bili u toliko uzasnom stanju, da se apsolutno nista videlo nije, i onda je crkla vozaceva sijalica i odlucio sam da sve lepo sredim. Vec duze vreme idem kod Ivana ledmastera za sve sto ima veze sa elektronikom. Ideja je bila da proverimo da li su fabricki balasti i dalje dovoljno dobri, i da iskoristimo njih
U Beogradu za reparaciju oba fara traže 150 evra, pa se razmišljam da sam uzmem stvar u svoje ruke...
- mak1
- Drug Član

nisam siguran, ali mislim da su i ovog puta bili morimoto, kolicina svetlosti je kao da sam progledao, tesko je i napraviti bas neku realnu fotku, ali razlika je dan i noc, u poslednje vreme nisam ni mogao po neosvetljenom da vozim koliko je slabo bilo ne bih mogao tacno da ti kazem, ali izmedju 160-200e je sigurno. predlazem ti da nadjes grupu na fejsu i kontaktiras ga, ali najbolje da ga zovnes, jer na poruke ne stize uvek da odgovori
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Ma te morimoto varijante sa onim ili ovim sijalicama smo prošli kod Juhice na više auta.
Kako "davno" nisam radio farove više sam mislio šta je sada aktuelno i prihvatljivo...Da li je led postao prihvatljiv po ceni i da li je prevazišao xenon. Bane (Juha) je na "odmoru" pa nisam hteo da ga cimam.
Kako "davno" nisam radio farove više sam mislio šta je sada aktuelno i prihvatljivo...Da li je led postao prihvatljiv po ceni i da li je prevazišao xenon. Bane (Juha) je na "odmoru" pa nisam hteo da ga cimam.
- mak1
- Drug Član

pa ne znam sta da ti kazem, ja imam led u dugim svetlima koji se u toku dana ponasa kao dnevno svetlo i radi na 30% intenziteta, a kada pustim duga, ide na 100%, xenon je daleko bolji. ne znam koje varijante si ti ugradjivao, ja sam kod ivana na grande puntu pre 6-7godina ugradjivao projektore, tada sam bio prezadovoljan, sada isto, ne moze led da bude bolji od xenona ni u kom slucaju za kratka, barem ono sto sam video od aftermarket verzija do sada... 

- lukovicsd
Hvala na odgovoru. Kad se malo vreme prolepša, skinuću farove i videti da li da kupujem projektore 70-80 evra ili da radim reparaciju senila 40-50 evra, pa polako da se zanimam i uštedim za pun rezervoarmak1 napisao: ↑Čet Mar 18, 2021 11:02 pmnisam siguran, ali mislim da su i ovog puta bili morimoto, kolicina svetlosti je kao da sam progledao, tesko je i napraviti bas neku realnu fotku, ali razlika je dan i noc, u poslednje vreme nisam ni mogao po neosvetljenom da vozim koliko je slabo bilo ne bih mogao tacno da ti kazem, ali izmedju 160-200e je sigurno. predlazem ti da nadjes grupu na fejsu i kontaktiras ga, ali najbolje da ga zovnes, jer na poruke ne stize uvek da odgovori
- mak1
- Drug Član

to ti je skroz pametno, ja nisam.dovoljno vest za takve stvari