FORMULA 1 (nastavak)
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Vettel je preterao zaista, ovo ni Michael ne bi uradio. A Hamilton je pobedio. xD
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Kakav lakijanović je ovaj Vettel..neverovatno. Prvo zezne Alonsa preranim kočenjem i bojažljivom vožnjom, onda promaši krivinu i zamalo da skenja Hamiltona..i njemu ništa, vozi svoju trku čovek...posle zezne kolegu, ali nema veze. Biće tresla se gora, rodio se miš. Nadam se da će Weber sada sa manje entuzijazma držati leđa Vettelu kada mu bude pretila opasnost od nekog rivala za titulu.
Da li će današnja trka označiti kraj proseravanjima da samo Ferrari određuje redosled među vozačima (i to isključivo od vremena Schumachera), a što se radi 50 godina najmanje u svim timovima, sem u par izuzetaka kad su vozači u timu bili potpuno izjednačeni po znanju, imidžu i uspesima.
Da li će današnja trka označiti kraj proseravanjima da samo Ferrari određuje redosled među vozačima (i to isključivo od vremena Schumachera), a što se radi 50 godina najmanje u svim timovima, sem u par izuzetaka kad su vozači u timu bili potpuno izjednačeni po znanju, imidžu i uspesima.
Acqua-Olio-Benzina
-
Ka
- Drug Član
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Re: FORMULA 1 (nastavak)
Ma ova trka je stvarno smejurija... Australija je mozda i obecavala donekle uzbudljivu sezonu, ali ova taktiziranja i govnarenja, mislim stvarno...

- starac vujadin
Ferrari i Alonso samo treba da budu mirni, izgleda da imaju odličan bolid i da skupljaju bodove i da ne smišljaju neke komplikovane taktike.
Acqua-Olio-Benzina
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Ma Alonso je odlicno startovao i uz ovakav Red Bull kakav smo danas gledali, probleme koje je imao Kimi, ne dovoljno dobrog Mercedesa itd mislim da bi prilicno lako dobio trku... Ali jbga, ustopovao ga pekmez...

- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Alonso i ferari su sami sebi krivi,glupo je sad kukati kako je neko prerano kočio itd.Najviše me iznerviralo sa tim glupim taktiziranjem i ne odlaženjem Alonsa u box na zamenu spojlera koji se raspao 500 metara od ulaska u box.Hteli su taktizirati da se staza malo prosuši pa da stave odmah i gume za suvo pa ih to koštalo cele trke.Fetel ko Fetel tako su ga u RB odgojili pa sad može da kuka da mu sklanjaju Vebera i sve se plašim da će ponovo biti šampion jer se pokazalo da konbinacija Fetel,Njuvi i Redbul(čitaj veliki budžet) su uglavnom nepobedivi...
- starac vujadin
Nisam primetio niko da kuka u Ferrariju da ih je Vettel zeznuo...to se dešava u trkama i ne mislim da je Vettel namerno to uradio. Poenta je na tome da je srećković.
Glupane u Ferrariju je ponelo to što je Vettel prošle godine izdržao trku sa oštećenim bolidom pa su pomislili da može i ovaj put njima tako...jako glupa odluka, pogotovu što je totakva trka gde se stvari brzo menjaju. Mogao je do bodova sigurno, a Vettelu baš ovaj višak u odnosu na prvo i drugo mesto trebati.
Glupane u Ferrariju je ponelo to što je Vettel prošle godine izdržao trku sa oštećenim bolidom pa su pomislili da može i ovaj put njima tako...jako glupa odluka, pogotovu što je totakva trka gde se stvari brzo menjaju. Mogao je do bodova sigurno, a Vettelu baš ovaj višak u odnosu na prvo i drugo mesto trebati.
Acqua-Olio-Benzina
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Ma ne kuka niko na Vettela... Nije decko nista kriv, verovatno su mu lose bili podeseni ili zamagljeni retrovizori, kisa jbga
...
A to sto su ostavili Alonsa na stazi sa prednjim krilom koje se bukvalno vuklo po stazi, ne znam stvarno kako da prokomentarisem... Imaju srecu sto nisu dobili i neku kaznu preko svega... Bio sam ubedjen da ce dobiti crnu zastavu, "srecom" zavrsilo se kako se zavrsilo...
Hvala Bogu da sam posle izlecio rane gledajuci Ducu u Monzi...

A to sto su ostavili Alonsa na stazi sa prednjim krilom koje se bukvalno vuklo po stazi, ne znam stvarno kako da prokomentarisem... Imaju srecu sto nisu dobili i neku kaznu preko svega... Bio sam ubedjen da ce dobiti crnu zastavu, "srecom" zavrsilo se kako se zavrsilo...
Hvala Bogu da sam posle izlecio rane gledajuci Ducu u Monzi...

- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pa ja verujem da se spojler nije tako brzo raspao da bi ga sudije prisilno poslale u box u narednom krugu što je po meni i normalno.Jbg moj favorit Kimi na ovoj trci nije bio konkurentan ali sam očekivao od Alonsa dosta a oni ovako glupo prokockali bodove...
- Nigy
- Garaža: .
Dobitna spansko - italijanska kombinacija!
A finac je namerno izbusio bolid da bi mogao da luftira noge!

A finac je namerno izbusio bolid da bi mogao da luftira noge!

- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
- starac vujadin
Težak bezobrazluk.Da je ovo Ferrari tražio bilo bi drvlje i kamenje...
Pirelli je danas potvrdio da će do VN Kanade promeniti kompletan opseg svojih guma za 2013., u nameri da izbegnu preagresivnu potrošnju gima koja je bila vidjena u prve četiri trke.
Pirelli je ovo odlučio nakon velikog broja pritužbi, nakon VN Španije, gde smo imali priliku da vidimo i četiri pit stopa po vozaču. Pirellijev cilj je da to svede na dva do tri zaustavljanja u toku trke.
Kompanija će uzeti elemente guma iz 2012. i kombinovati ih sa konstrukcijom ovogodišnjih pneumatika, slično onome što su već uradili sa hard gumama pred VN Španije, ali samo u većoj meri.
„Uzećemo malo od ovogodišnjeg dizajna, ali i elemente proizvoda iz 2011. i 2012., koji su nas dobro poslužili u tom preiodu.“, rekao je Hembery za Autosport: „Želimo da se vratimo na dva do tri pit stopa.“
Hembery je dodao da je bilo malo testova i da Pirelli nije računao na poboljšanje performansi koje su dobili vodeći timovi tokom zimskog perioda.
„Sa ograničenim brojem testiranja, jasno je da su naše ovogodišnje gume bile previše orijentisane na performanse koje su propisane pravilima“, rekao je Paul Hembery.
„Ovogodišnje gume smo razvijali na osnovu pažljivih simulacija koje, medjutim, nisu bile dovoljne, imajući u vidu poboljšanu brzinu automobila, koja iznosi do 3 sekunde po krugu.“
Hembery dodaje da će promena guma sprečiti njihovo pucanje kakvo je vidjeno kod Paul di Reste u Španiji, ili Lewisa Hamiltona u Bahreinu.
„Ta pucanja su bila vizuelno spektakularna, iako su gume ostale čitave. To je bio tip pucanja guma koje F1 do sada nije videla, i to je bilo nešto što nam se nije svidelo. „
Hembery je, takodje, dodao da promene guma neće dovesti do drastičnih promena u poretku, i da nijedan tim neće imati prednost u odnosu na drugi tim, kada dodje do tih promena.
„Neki timovi su zabrinuti da će promene ići u korist jednog ili drugog tima, ali mi smatramo da to neće biti slučaj“, rekao je Hembery: „Ove promene se tiču samo Pirellija, i nikog drugog. Mi moramo to dobro da izbalanisramo.“
Kada su ga upitali da li postoji opasnost da će izdržljivije gume omogućiti Red Bullu da dominira ostatkom sezone, Hembery je rekao: „Nadamo se da neće. Ali, naravno, takav rizik postoji.“
On je dodao da Pirelli nije rešio da promeni svoje gume zbog lobiranja od strane Red Bulla.
„Ljudi će reći da je to zbog pritiska od strane Red Bulla, ali nije bilo preteranog pritiska od strane ovog tima.“
„Mnogo je više pisalo u medijima, nego što je meni rečeno.“
Komentar iz Lotusa...
ERIC BOULLIER, menadžer ekipe Lotusa, priznao je kako je njegova momčad razočarana Pirellijevom odlukom o promjeni guma usred sezone.
Nakon pritužbi Red Bulla i Mercedesa, Pirelli je najavio promjenu guma za VN Kanade. Boullier ističe kako samo neke momčadi potiču promjenu jer će im to pomoći.
"Za razliku od Red Bulla gdje imaju politiku razvijanja bolida isključivo na aerodinamici, mi smo momčad kao Ferrari te smo razvijali naš bolid tako da se prilagodi i gumama“, rekao je Boullier.
"Razočarani smo ovom odlukom. To je kao da u nogometu usred sezone odlučite proširiti mrežu za gol.“
Pirellijev testni vozač, Jaime Alguersuari, smatra da ništa nije krivo s gumama te hvali Fernanda Alonsa i Kimija Raikkonena jer razumiju gume bolje od drugih.
"Ne vidim čemu cijela drama. Kada je Vettel dominirao 2011. i stvari su bile dobre, onda nije bilo razloga za žaljenje. Situacija je takva da jedni razumiju gume, a drugi ne. Tu su Alonso s Ferrarijem i Raikkonen s Lotusom koji rade bolji posao od drugih“, objasnio je Alguersuari.
"To se i meni dogodilo 2011. Imao sam loš start sezone i tek nakon polovice sezone smo počeli razumijeti gume."
Pirelli je danas potvrdio da će do VN Kanade promeniti kompletan opseg svojih guma za 2013., u nameri da izbegnu preagresivnu potrošnju gima koja je bila vidjena u prve četiri trke.
Pirelli je ovo odlučio nakon velikog broja pritužbi, nakon VN Španije, gde smo imali priliku da vidimo i četiri pit stopa po vozaču. Pirellijev cilj je da to svede na dva do tri zaustavljanja u toku trke.
Kompanija će uzeti elemente guma iz 2012. i kombinovati ih sa konstrukcijom ovogodišnjih pneumatika, slično onome što su već uradili sa hard gumama pred VN Španije, ali samo u većoj meri.
„Uzećemo malo od ovogodišnjeg dizajna, ali i elemente proizvoda iz 2011. i 2012., koji su nas dobro poslužili u tom preiodu.“, rekao je Hembery za Autosport: „Želimo da se vratimo na dva do tri pit stopa.“
Hembery je dodao da je bilo malo testova i da Pirelli nije računao na poboljšanje performansi koje su dobili vodeći timovi tokom zimskog perioda.
„Sa ograničenim brojem testiranja, jasno je da su naše ovogodišnje gume bile previše orijentisane na performanse koje su propisane pravilima“, rekao je Paul Hembery.
„Ovogodišnje gume smo razvijali na osnovu pažljivih simulacija koje, medjutim, nisu bile dovoljne, imajući u vidu poboljšanu brzinu automobila, koja iznosi do 3 sekunde po krugu.“
Hembery dodaje da će promena guma sprečiti njihovo pucanje kakvo je vidjeno kod Paul di Reste u Španiji, ili Lewisa Hamiltona u Bahreinu.
„Ta pucanja su bila vizuelno spektakularna, iako su gume ostale čitave. To je bio tip pucanja guma koje F1 do sada nije videla, i to je bilo nešto što nam se nije svidelo. „
Hembery je, takodje, dodao da promene guma neće dovesti do drastičnih promena u poretku, i da nijedan tim neće imati prednost u odnosu na drugi tim, kada dodje do tih promena.
„Neki timovi su zabrinuti da će promene ići u korist jednog ili drugog tima, ali mi smatramo da to neće biti slučaj“, rekao je Hembery: „Ove promene se tiču samo Pirellija, i nikog drugog. Mi moramo to dobro da izbalanisramo.“
Kada su ga upitali da li postoji opasnost da će izdržljivije gume omogućiti Red Bullu da dominira ostatkom sezone, Hembery je rekao: „Nadamo se da neće. Ali, naravno, takav rizik postoji.“
On je dodao da Pirelli nije rešio da promeni svoje gume zbog lobiranja od strane Red Bulla.
„Ljudi će reći da je to zbog pritiska od strane Red Bulla, ali nije bilo preteranog pritiska od strane ovog tima.“
„Mnogo je više pisalo u medijima, nego što je meni rečeno.“
Komentar iz Lotusa...
ERIC BOULLIER, menadžer ekipe Lotusa, priznao je kako je njegova momčad razočarana Pirellijevom odlukom o promjeni guma usred sezone.
Nakon pritužbi Red Bulla i Mercedesa, Pirelli je najavio promjenu guma za VN Kanade. Boullier ističe kako samo neke momčadi potiču promjenu jer će im to pomoći.
"Za razliku od Red Bulla gdje imaju politiku razvijanja bolida isključivo na aerodinamici, mi smo momčad kao Ferrari te smo razvijali naš bolid tako da se prilagodi i gumama“, rekao je Boullier.
"Razočarani smo ovom odlukom. To je kao da u nogometu usred sezone odlučite proširiti mrežu za gol.“
Pirellijev testni vozač, Jaime Alguersuari, smatra da ništa nije krivo s gumama te hvali Fernanda Alonsa i Kimija Raikkonena jer razumiju gume bolje od drugih.
"Ne vidim čemu cijela drama. Kada je Vettel dominirao 2011. i stvari su bile dobre, onda nije bilo razloga za žaljenje. Situacija je takva da jedni razumiju gume, a drugi ne. Tu su Alonso s Ferrarijem i Raikkonen s Lotusom koji rade bolji posao od drugih“, objasnio je Alguersuari.
"To se i meni dogodilo 2011. Imao sam loš start sezone i tek nakon polovice sezone smo počeli razumijeti gume."
Acqua-Olio-Benzina
-
Ka
- Drug Član
- nidza
- Garaža: ex 159
Nadam se da promene neće biti radikalne. Ne treba da pucaju, ali menadžment guma ne sme da se izbaci iz kalkulacije i samo nezdravo jurca.
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Trka je zanimljivija sa sto vise odlazaka u boks. Izbacili su dolivanje goriva, sad im je mnogo i gume da menjaju 4 puta. Svi koriste iste gume, na njima je da li ce ih cuvati ili vrteti brze krugove.

- nidza
- Garaža: ex 159
Džabe kad će da menjaju smeše od Kanade. Verovatno pritisak RB-a. Valjda neće da im nameste da opet uzmu titulu, ne bi bilo fer prema Lotusu i Ferariju.
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- voxxx
- Garaža: 159 16v...150ks sw
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
- Nigy
- Garaža: .
Gledam F1 preko SkySports live streama, i pojavi se reklama za ovaj film!
[youtube]umSSvkFCYDk[/youtube]

[youtube]umSSvkFCYDk[/youtube]
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Au! Tor za volanom!
Bas mi se dopada trailer! Iskreno se nadam da trailer nije uzbudljiviji od samog filma, sto je cest slucaj u poslednje vrijeme
Bas mi se dopada trailer! Iskreno se nadam da trailer nije uzbudljiviji od samog filma, sto je cest slucaj u poslednje vrijeme

- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
-
Ka
- Drug Član
Kako se zavrsila trka.........koji je plasman?Nije valjda "PLAČLJIVKO" pobedio