U pitanju je kamera na uglu Starine Novaka i Cvijiceve. Jedina kamera za koju nisam pronasao sta radi i snima, nigde i ne pise i znam da je kasnila sa upotrebom bas ta kamera.
Situacija je sledeca: Spustam se od pravnog na dole, pored Psotanske stedionice i nastavljam pravo, nizbrdo. Na toj raskrsnici ima tri trake, levo, desno i pravo. Za skretanje levo je veoma kratak semafor, bilo je zuto dok na na traci za pravo i dalje zeleno bilo i nastavlja zeleno cak i kada se upali crveno za sretanje levo.
Prosao sam u trenutku kada se upalilo zuto za skretanje levo, neka vozila su natavila da skrecu levo dok sam ja nastavio pravo svojom trakom, zeleno svetlo. Cim sam usao u raskrsnicu poceo je da seva blic, mada sam ja ove koji su skretali levo dosta markirao ali ne znam da li ta ista kamera snima i prekoracenje brzine.

Tako, da li znate da li ta kamera snima i prekoracenje, cuo sam dosta prica da kamere uopste i ne snimaju prekoracenja, barem ne u BG-u. Sve se tripujem da mi ne posalju cestitku sa kaznom da sam presao na zuto/crveno, iako sam se kretao srednjom trakom koja je za pravo, ne znam da li je u dopisu ukjucena i zajednicka slika semafora i vozila i da li s ena ovoj specificnoj raskrsnici vidi da li si isao pravo ili sretao levo.

Postajem paranoican od ovih kamera i sada cu jos vise biti. Dokaz o tome da sam odmah otisao na istu raskrsnicu i snimio kratak video, trenutak je od kada se ugasilo zuto svetlo i upalilo crveno za sretanje na levo, tu je blicao a ja sam projurio na dole, kao sto vidite zeleno uveliko svetli i nakon toga.

[youtube]iT962Z6DGqk[/youtube]