Kamere!!!!!!

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Re: Kamere!!!!!!

Ned Dec 04, 2011 9:55 pm

Kolege, opalio mi fles s ledja pa da podelim sa vam. :hello:

U pitanju je kamera na uglu Starine Novaka i Cvijiceve. Jedina kamera za koju nisam pronasao sta radi i snima, nigde i ne pise i znam da je kasnila sa upotrebom bas ta kamera.

Situacija je sledeca: Spustam se od pravnog na dole, pored Psotanske stedionice i nastavljam pravo, nizbrdo. Na toj raskrsnici ima tri trake, levo, desno i pravo. Za skretanje levo je veoma kratak semafor, bilo je zuto dok na na traci za pravo i dalje zeleno bilo i nastavlja zeleno cak i kada se upali crveno za sretanje levo.

Prosao sam u trenutku kada se upalilo zuto za skretanje levo, neka vozila su natavila da skrecu levo dok sam ja nastavio pravo svojom trakom, zeleno svetlo. Cim sam usao u raskrsnicu poceo je da seva blic, mada sam ja ove koji su skretali levo dosta markirao ali ne znam da li ta ista kamera snima i prekoracenje brzine. :scratch: Bacio sam pogled na brzinomer i isao sam nesto preko 60 ali znam da sam pustio gas posle blica, jos je bila i nizbrdica pa mi je auto i dodatno dobio na ubrzanju. Iza mene je jos jedno vozilo islo, istom brzinom i blic je sevnuo par puta. Znam da sam do 70 miran sto se tice dozvole, moguce je da sam i isao preko ali sigurno ispod 80 sto se tice prekoracenja, jedino ako zbog nizbrdice ne pokaze vise a na brzinomeru manje, mada ne verujem da se to moze desiti. :P

Tako, da li znate da li ta kamera snima i prekoracenje, cuo sam dosta prica da kamere uopste i ne snimaju prekoracenja, barem ne u BG-u. Sve se tripujem da mi ne posalju cestitku sa kaznom da sam presao na zuto/crveno, iako sam se kretao srednjom trakom koja je za pravo, ne znam da li je u dopisu ukjucena i zajednicka slika semafora i vozila i da li s ena ovoj specificnoj raskrsnici vidi da li si isao pravo ili sretao levo. :scratch:

Postajem paranoican od ovih kamera i sada cu jos vise biti. Dokaz o tome da sam odmah otisao na istu raskrsnicu i snimio kratak video, trenutak je od kada se ugasilo zuto svetlo i upalilo crveno za sretanje na levo, tu je blicao a ja sam projurio na dole, kao sto vidite zeleno uveliko svetli i nakon toga. :D :kadr

[youtube]iT962Z6DGqk[/youtube]
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
rekesidim
Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 8:09 am

Ned Dec 04, 2011 10:05 pm

uf.....ta raskrsnica snima i prekoracenje,e sad kolika im je tolerancija,saznaces.... ;)
Korisnikov avatar
Pittatore
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga
Pridružio se: Pon Dec 29, 2008 10:08 am

Ned Dec 04, 2011 10:10 pm

Stajao sam jednom prilikom letos na semaforu Cvijiceve i Zdravka Celara u smeru ka 29tom i primetim da od negde seva,kad sam malo bolje pogledao video sam da je bas ta kamera sevala i nastavim da pratim saobracaj tu.
Kola su kroz cisto zeleno prolazila a ona je i dalje blicala,moj zakljucak je da snima prekoracenje. :glare:
UTD-Performance
Raven Club Serbia 063/666-156
Slika
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Ned Dec 04, 2011 10:53 pm

Obavesticu vas sigurno sta je i kako je. :D Znas da je bilo 60+ km/h ali to je nakon nizbrdice, tako da videcemo sta ce biti. Na mesec dana bi i preziveo nekako ali vise, uffff. :(
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Pon Dec 05, 2011 9:03 am

Slušao sam skoro na TV govorio je čovek iz MUP,da kamere za prekoračenje trenutno ne reaguju za brzine do 70km/h.Za sada imaju jako puno prekoračenja preko 80km/h,ali ako u budžetu zafali para,lako se situacija može promeniti :D
A Man's Got to Know His Limitations...
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Pon Dec 05, 2011 5:01 pm

Moguce, sta je tu je. Mada se sve nadam da nisam ja i ako treba neka mi uzmu na kratko dozvolu da se opametemi, mada stvarno me je nizbrdica zeznula + osecaj u alfi gde se ne oseca ta brzina. Valjda ne mogu da mi sibnu kaznu za zuto, trebao bi da se vidi i semafor na slici zar ne? :scratch:

Ovi sto su skretali levo jesu cinili prekrsaj a ja sam se zadesio bas ispred njih, tj. prvog i kamere kada je krenula da blica, jos je dva puta blicala i bila su dva automobila koja su skrenula levo na zuto/crvena i ja i jos jedan koji su prosli pravo, da dilema bude veca. :D
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Pon Dec 05, 2011 7:29 pm

Nego, da li znate vremeski period kada stize kazna od trenutka slikanja, tj. od juce? :club: Za naselja van Beograda, kontam da je dan dva duze nego diretno na lokaciji BG-a ali me zanima konkretan rok, nedelju, dve, 4 dana itd. Imate li koja iskustva ili znate necija?

:arflag
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Pon Dec 05, 2011 7:34 pm

Testirao sam tu kameru, + imam insajderski info -> snima crveno i prekoracenje brzine.
Korisnikov avatar
Pittatore
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga
Pridružio se: Pon Dec 29, 2008 10:08 am

Pon Dec 05, 2011 11:41 pm

Jos jedan insajderski info-nemogu da snime format tablice za motor,ebe ih software ;)
UTD-Performance
Raven Club Serbia 063/666-156
Slika
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Uto Dec 06, 2011 12:36 am

Za tablice je standard, plus ako im se nalazi ispod blatobrana. Moracu da nabacimjedan onaj flip frejm za tablice. :D
Korisnikov avatar
ctrl alt del
Garaža: AR 146 1.4TS
Pridružio se: Pet Dec 12, 2008 12:46 pm

Uto Dec 06, 2011 1:09 pm

Jel zna neko jel rade kamere za praćenje brzine na Gazeli (postavljene se na konstrukciji sa natpisom putnih pravaca najbližoj Novom Beogradu). Svi prelazimo Gazelu brzinama od oko 80km/h a ograničenje je 60. Ja uvek smanjim na 60 neposredno pre kamera i postajem opasnost na putu pošto ovi iza mene masovno kreću da trube ili da me naglo obilaze...

Ako su ove kamere aktivne to su hiljade evra dnevno u budžetu...
IDEMO U RAT DA SE BIJETE.
NEKI ĆETE DA POGINETE.
A NEKI ĆEMO I DA SE VRATIMO.
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Uto Dec 06, 2011 1:12 pm

Ograničenje od 60 kmh na Gazeli je samo u slučaju zimskih padavina, ima bela tabla sa pahuljicama ispod okruglog znaka. Tamo gde su označeni radovi, nema kamera. Relax.

@crni: do 12 radnih dana za BG, do 21 za ostatak zemlje.
Korisnikov avatar
ctrl alt del
Garaža: AR 146 1.4TS
Pridružio se: Pet Dec 12, 2008 12:46 pm

Uto Dec 06, 2011 4:46 pm

Gile kad sam zadnji put prošao (pre dva dana) bilo je znakova sa dodatnom tablom pahulja, ali je bilo i solo znakova ograničenja 60.

Trenutno sam u iščekivanju pisma od SUPa za žutu traku pa vozim opreznije nego obično da ne zakačim još nešto dok ovo ne prođe.
IDEMO U RAT DA SE BIJETE.
NEKI ĆETE DA POGINETE.
A NEKI ĆEMO I DA SE VRATIMO.
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Uto Dec 06, 2011 4:51 pm

Zuta traka ne oduzima poene, cuvaj se brzine i semafora. ;) Jedino novce koji i nisu bas malo. :/
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Pet Mar 30, 2012 10:07 am

Korisnikov avatar
Tomic
Garaža: Audi TT
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 10:37 am

Sre Jan 08, 2014 6:08 pm

Da ne bih otvarao novu temu, da postavim pitanje ovde. Danas se vracam kuci sa sela i na jednom mestu stoji policija parkirana, ugasena svetla i policajci sede u kolima. Ja preticem traktor i jos dva auta ispred mene u naseljenom mestu. Kad sam ih pretekao, brzina mi je bila oko 80 km/h i policija mi je samo jednom blicnula, tj. amblendovala. Nisu me zaustavljali i ja sam produzio svojim putem. Sta im je to znacilo :scratch: Ako su me snimili, posle koliko vremena stigne kazna na kucnu adresu?
Ponekad volim da sedim u ćošku svoje sobe i da se pretvaram da sam šargarepa.
Milorad
Garaža: ex145 2.0ts
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:38 pm

Sre Jan 08, 2014 6:10 pm

Uglavnom kad stoje tako jure za punu liniju ili crveno svetlo ako je u blizini semafor. Ako nisu imali radar, ne mogu ti nista.
Korisnikov avatar
Tomic

Sre Jan 08, 2014 6:17 pm

Nemam pojma da li su imali radar. Mozda su snimali iz kola :rolleyes:
Milorad
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0

Sre Jan 08, 2014 6:20 pm

Gde je to bilo?
Korisnikov avatar
Tomic

Sre Jan 08, 2014 6:25 pm

Na izlazu iz mesta Hrtkovci. Stajali su na samom prilazu pumpi, oznacio sam crevenom bojom tacno mesto gde su bili.
Slika
Milorad
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0

Sre Jan 08, 2014 6:28 pm

Verovatno nije radar, tamo je radar "sakriven" u kecu ili mercedesu w123, mozda se promenilo nesto, nisam dugo vozio taj kraj.
Korisnikov avatar
Tomic

Sre Jan 08, 2014 6:35 pm

A koliko je potrebno dana da stigne kazna na kucnu adresu, ukoliko su me slikali?
Milorad
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0

Sre Jan 08, 2014 9:03 pm

E to ne znam tacno...
Korisnikov avatar
bums85
Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 11:11 am

Sre Jan 08, 2014 10:08 pm

Verovatno su ti blicnuli da ti skrenu pažnju pošto si preticao kolonu vozila, a njih mrzelo da te zaustavljaju... Ćaletu je stigla čestitka posle mesec dana od prilike za vožnju žutom trakom, mada ne mora da znači da svima stiže posle istog vremena.
Slika
Korisnikov avatar
Sule
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 16v
Pridružio se: Pon Nov 19, 2012 8:42 pm

Sre Jan 08, 2014 10:14 pm

Ne znam sto se radara tice ali mene je snimila kamera kod sajma,stao u zutu traku.Stigla mi je koverta na kucnu adresu posle neka dva tri meseca sa slikama kola i uplatnicom od 5000 dinara.

Povratak na “Cafeteria da Romeo”