OKUPLJANJA PETKOM: Alfaholics garage! [Carozzeria Caraburma]

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Čet Nov 22, 2007 12:41 pm

Thx!

Inache, poslednjih par dana smo dosta toga zavrshili i sada dodajemo gas za ostatak. Mogu vam reci samo sledece - ako skidanje menjacha na 155-ici koshta npr. 100 eur - nije skupo! :lool:
Korisnikov avatar
Player
Garaža: Gtv V6 TB
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 4:22 pm

Čet Nov 22, 2007 1:21 pm

Eto, sad poshto ste izvezhbali to skidanje menjacha moci cete i meni to radite :lool: Poshto mi to chesto treba :shock: :mrgreen:

P.S. ja bih doshao da pomognem, ali imam neki Rakija party u petak tako da... slacu vam pozitivnu energiju hahaha
Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Nov 22, 2007 2:26 pm

ne pominji menjac :)
Korisnikov avatar
HEHAD
Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 7:10 pm

Čet Nov 22, 2007 10:16 pm

Momci, vide
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Nov 22, 2007 10:25 pm

@Killaz

Negde sam procitao da je u servisu norma za zamenu korpe i lamele na 155-ci 14 radnih sati. Skidanje menjaca je malo komplikovanija stvar tako da ako je 100e to je dz.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Nov 22, 2007 10:38 pm

korpa i lamela ne mogu da se zamene bez skidanja menjaca ;) tako da je ipak obrnuto :)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 23, 2007 12:07 am

Dovedem ti ja dva ludaka kojima je to poslo za rukom pa ti to njima reci.

Nego Vexone gde je moja clanska karta?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 23, 2007 12:15 am

clanska je kod laze :D i vazi do decembra 2008 :D
poz, izvini zbog cekanja, laza je kriv hahahaha
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 23, 2007 12:24 am

Kao prvo pozdravw svima u ARCS-u!Bio sam par puta kod vas u gostima sa Vladom Trion i uvek lepo docekan i ako vozim VW!Sto se tice menjaca mozda i moze da zameni set kvacila bez skidanja menjaca.malo je zajebano ali mnogo je lakse na dizalici to uraditi nego na kanalu jer se menjac pomeri u stranu i drzi se na poluosovini i mostu.Ima malo mesta ali je izvodljivo! Pozdrav od VWCS!!!!Srecno!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 23, 2007 2:39 am

meni je majstor na 146 menjao set kvacila i morao da skida menjac... imao je sistem od tri dizalice i pajser da ga vreti na mesto jedva je uspeo, i naplatio mi je mislim 3000din ali nisam siguran.... u svakom slucaju ni blizu 100evra...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 23, 2007 1:17 pm

Cestitam,neka je sa srecom!
Nadam se da cu i ja uskoro uci u klub.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 23, 2007 2:24 pm

Mail Man napisao:...jer se menjac pomeri u stranu i drzi se na poluosovini i mostu...
Ovo ti je praktichno 98% posla, tako da slobodno mozhemo reci da je u pitanju skidanje menjacha. :lool:

luci: Rachunaj da je taj majstor krvavo zaradio tih 3000 din. :)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Nov 23, 2007 11:38 pm

Slazem se sa tobom ali mnogo je lakse .samo. pomeriti u stranu i izvaditi lamelu pa korpu pa potosni lezaj,,nego da spustas menjac dole.Treba ga brate iscupati i vratiti a da ne ostetis semering poluosovine u menjacu!!Svako ima svoj princip rada ali mislim da je ovako lakse!PozdraVW!!!! :cool
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Sub Nov 24, 2007 2:41 am

Sledeci put te zovem da malo zamastish prstice (poenta je shto nismo menjali lamelu ili korpu, nego bukvalno skidali menjach - otishao kao rezervni deo). :lool:
:pod auto:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Nov 24, 2007 10:32 am

killaz napisao:Sledeci put te zovem da malo zamastish prstice
heh, mozda covek nosi rukavice kao i ti! hahaha
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sub Nov 24, 2007 11:52 am

A, zbog toga vi ne date da se dodje u garazu - nosite rukavice, maske i sterilisali ste prostor kada se skida menjac... :mrgreen:
Acqua-Olio-Benzina
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Sub Nov 24, 2007 11:59 am

Pa normalno, ne bi imali chime da sterilishemo da ste doshli. :lool:
Btw, motor sinoc iskochio - a strankinja iz garazhe :)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Nov 24, 2007 2:56 pm

znao sam da ce da procuri to za rukavice hahaha
ajde daj sliku da se smejem jos malo hahaha
pazi da ne isprljas rukavi
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Nov 24, 2007 4:47 pm

killaz napisao:Pa normalno, ne bi imali chime da sterilishemo da ste doshli. :lool:
Btw, motor sinoc iskochio - a strankinja iz garazhe :)
Zna
Korisnikov avatar
Player
Garaža: Gtv V6 TB
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 4:22 pm

Sub Nov 24, 2007 7:01 pm

@veXon

hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

A jel imao i one najlonske navlake za patikice? hahaha hahaha
Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Nov 24, 2007 7:10 pm

hahaha
pa to je bio pish :D
sta da ti pricam, znas kad pocnem da se smejem tu nema kraja :D
kad smo skinuli menjac, laza je dosao na ideju da isprazni ulje iz motora, to ne bi bilo nista neobicno da laza nije bio mozak cele operacije hahaha na kraju je kofa za ispustanje ulja bila vezana lancem za skidanje filtera, koju je milos pridrzavao, ja sam se valjao po garazi gledajuci, i dok pucamo sva trojca od smeha, laza od jednom vice Milosu .bezi bre. hahaha a on sa onom kofom gleda ga bledo haha na kraju rezultat rada je ispusteno ulje, umazana daska na kanalu, rukavice uhebane od ulja (a malo je falilo da ostanu ciste do kraja radova), i upala misica vilice i stomaka od silnog smejanja :D
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Nov 24, 2007 10:25 pm

Nikakav problem!Samo vi zovite u pomoc i ja sam ttu da pomognem koliko mogu i umem!Hteo sam sinoc da dodjem sa Vladom (Trion) ali nism mogao jer su mi dosli drugari iz kluba (VWCS) u garazu na sok!Potrudicu se za sledeci petak da dodjem!Veliki pozdraVW!!!!!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Dec 02, 2007 11:00 pm

kao sto sam i obecao tako sam i uradio.Kao prvo da vam se zahvalim na gostoprimstvu u vasoj garazi.Potrudicu se da vas ugostim u mojoj malenoj garazici jednoj od narednih nedelja.Osecao sam se kao da sam sa ekipom iz VWCS-a.PozdraVW za ekipu koja je bila u petak u garazi!!
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Ned Dec 02, 2007 11:05 pm

:plavi_voli:
Vlada Trion
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:06 pm

Ned Dec 02, 2007 11:26 pm

...shpiun...