Manjak rashladne technosti
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Manjak rashladne technosti
Danas sam kontrolisao nivo rashladne technosti i vidim da je na minimumu... hmm.... Kada sma kupio auto u Maju takodje je bilo tu negde oko minimuma i tada su mi u servisu doilili vodu do max. crtice... evo sada, 6 meseci kasnije opet je tu negde oko minimuma... Normalno? 

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
hmm mogu ti reci da meni kao poznatom panicharu kada je moj auto u pitanju svakakvi horori padaju na pamet... mozes da pretpostavish... pa kud se dede ta razlika u nivou, obzirom da nisam video da bilo gde curi?

-
Go
- Drug Član
pa moze da pusta na bilo kom mestu, sudeci po kolici koju gubi i vremenu, to je truncica, koja isparava i jako tesko ces naci gde pusta
ja se ovih dana borim sa rasphladnom tecnoscu, i napatio sam se ko zuti... jako nezahvalan posao, svasta mi je padalo na pamet, da nekako prikljucim kompresor i nabijem pritisak u sistem i vidim gde pusta... ali kada sam sipao rashladnu tecnost (bila obicna voda u sistemu) curenje se povecalo! dakle to mi je pomoglo da lociram mesto curenja... probaj da opipnes mesta koja su ti dostupna dok je motor hladan...
probaj da se raspitas o aditivu koji sluzi za zaptivanje, stvarno ne znam nista o tome tako da ne pomislis da te savetujem... ne znam koliko je pametno i koliko je zdravo za motor, naci ce se tu neko iskusniji da da savet

probaj da se raspitas o aditivu koji sluzi za zaptivanje, stvarno ne znam nista o tome tako da ne pomislis da te savetujem... ne znam koliko je pametno i koliko je zdravo za motor, naci ce se tu neko iskusniji da da savet

Vent. se pali u prvu brzinu na oko 93-94*C, a u drugu ako dodje do 97*C...
[ tako je bilo na mojoj Bravi ] Jel' ta voda koju imas u sistemu ne isparava na 90 ili 91*C ?
Zato ti se i spustio nivo na min...
Dospi, opet u istoj srazmeri...nemoj dosipati samo cist antifriz, vec mesavinu, i nemas problema...
Naravno, potpuno je druga stvar ako ti se potrosena rashladna tecnost meri u litrama... :cool
Re: Manjak rashladne technosti
Normalnospeedfreak968 napisao:Danas sam kontrolisao nivo rashladne technosti i vidim da je na minimumu... hmm.... Kada sma kupio auto u Maju takodje je bilo tu negde oko minimuma i tada su mi u servisu doilili vodu do max. crtice... evo sada, 6 meseci kasnije opet je tu negde oko minimuma... Normalno?
Vent. se pali u prvu brzinu na oko 93-94*C, a u drugu ako dodje do 97*C...
[ tako je bilo na mojoj Bravi ] Jel' ta voda koju imas u sistemu ne isparava na 90 ili 91*C ?
Zato ti se i spustio nivo na min...
Dospi, opet u istoj srazmeri...nemoj dosipati samo cist antifriz, vec mesavinu, i nemas problema...
Naravno, potpuno je druga stvar ako ti se potrosena rashladna tecnost meri u litrama... :cool
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Za 6 meseci normalno je da opadne nivo. Kao sto se i ulje potrosi i guma ispumpa za 6 meseci...
Acqua-Olio-Benzina
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Hvala na brzim odgovorima... nisam ni sumnjao u vas... OK, sad mi je malo lakshe... Znachi kupio sam Paraflu i dolijem ga u proporuchenoj razmeri, ne malo jache, mislim ide zima jbga...?

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
jesi gledao nivo na hladnom ili zagrejanom motoru? 8l nije mala kolicina a razlika u zapremini tecnosti na +-0 i na +90 nije ista...
pozdrav
*takodje, na 8l ta razlika koju pominjes je cca 4-5dl... a to je jako mali %
jesi gledao nivo na hladnom ili zagrejanom motoru? 8l nije mala kolicina a razlika u zapremini tecnosti na +-0 i na +90 nije ista...
pozdrav

*takodje, na 8l ta razlika koju pominjes je cca 4-5dl... a to je jako mali %
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Dolio sam danas... Razlika je bila 7-8 dl... Gledano na hladnom i zagrejanom, bilo je razlike, ali i dalje oko minimuma u oba sluchaja... Sad cemo da vidimo kako ce se kretati stvari... U ponedeljak ionako idem do servisa pa cemo za svaki sluchaj da bacimo okce...

- Player
- Garaža: Gtv V6 TB
Ne morash da nabijash pritisak u sistem
Ako bash nisi siguran gde pushta ima da se nadje neka bochica technosti namenjena bash za to...
Sipash to, UV lampu u ruke i da vidish kako sija mesto curenja... neka fluorescenta stvarchica
Ne morash da nabijash pritisak u sistem

Ako bash nisi siguran gde pushta ima da se nadje neka bochica technosti namenjena bash za to...
Sipash to, UV lampu u ruke i da vidish kako sija mesto curenja... neka fluorescenta stvarchica

Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
TO BE LOSING !!!
-
Go
- Drug Član
pazi meni na 164 je vuvek stajala malo iznad MIN. 4 godine sam je vozio i bilo kada da sam dopunio za kratko vreme se vratilo do istog nivoa, ni kap manje.... Prosle godine kada sem promenuo motor isto se nije menjala situacija.... a tragova curenja nigde..... Tako da bez brige ako se naravno ne potrosi ispod minimale.
-
Go
- Drug Član
Svaki put kada menjam antifriz napunim do fula ali posle nekog vremena padne na nesto malo iznad minimuma i tako stoji.Takodje nigde nema curenja.Pretpostavljam da taj deo tecnosti izbaci kroz odusak na cepu od boce...ili mozda gresim?
Svaki put kada menjam antifriz napunim do fula ali posle nekog vremena padne na nesto malo iznad minimuma i tako stoji.Takodje nigde nema curenja.Pretpostavljam da taj deo tecnosti izbaci kroz odusak na cepu od boce...ili mozda gresim?
-
Go
- Drug Član
Evo i ja da kazem,auto sam uzeo u martu ove godine,tecnost je bila na sredini izmedju min i max kad je auto hladan,a kad je vruc neznatno prema maximumu,i dan danas je situacija potpuno ista...
Ipak,mislim da je normalno da ti je malo isparila tokom onih letnjih vrucina,tako da nema potrebe da brines...
Ipak,mislim da je normalno da ti je malo isparila tokom onih letnjih vrucina,tako da nema potrebe da brines...
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
mali update... skoro mesec dana kasnije, nivo je isti kao i kada sam doilo... znachi, sve OK...