Pitanje: Gde mogu da na
ALFA ROMEO 75 - The Legend Continues...
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
za 1.6 sam platio nesto manje od 20 evrica kod gorana iz zemuna i lezaj je oko 250 din
064/610-42-62
goran
nazovi i pitaj
064/610-42-62
goran
nazovi i pitaj
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
e ljudi,dal sam ja sujeveran ali je petak 13.-i stvarno baksuz,pocepao sam zadnju desnu felnu na rupu koju sam udario ko zna koliko puta i danas je potrefim majstorski,ma istog momenta je ispustila a isao sam oko 60-ak km/h i naravno zvuk me je i zaustavio da vidim sta sam napravio
zadnje diskove sam zamenuo skinuo nove i stavio polovne obradjene zbog sumnjivog kocenja cak sam menjao i plocice stavio sam simex ili se tako nekako zovu,desava se da prvo kocenje bude sasvim normalno,drugo je vec prilicno zvucno cuje se ciukanje a trece mi okrece auto sto znaci da se pregrevaju i lepe se a kad vozam kroz grad sa cescim kocenjima cuje se drcanje,dal je moguce da su i ove plocice lose jer sam ih i menjao zbog toga
zadnje diskove sam zamenuo skinuo nove i stavio polovne obradjene zbog sumnjivog kocenja cak sam menjao i plocice stavio sam simex ili se tako nekako zovu,desava se da prvo kocenje bude sasvim normalno,drugo je vec prilicno zvucno cuje se ciukanje a trece mi okrece auto sto znaci da se pregrevaju i lepe se a kad vozam kroz grad sa cescim kocenjima cuje se drcanje,dal je moguce da su i ove plocice lose jer sam ih i menjao zbog toga
- TOXON
- Garaža: Bmw E30 318is
I ja sam imao problem drcanja kad mi se ugreju plocice ali stavio sam remsine plocice i evo sad je OK!
Uopste sam zadovoljan sa tom Remsom,vise puta sam ih trazio i bio extra zadovoljan!
@ciccio75
Ja ne mislim ici na race-varijantu ali bih zeleo napraviti haubu koja ce izgledati kao ova i prefarbati u mat crnu boju i staviti osigurace!
@fris
Stvarno ne znam gde bi mogao naci te gume i nosac? i ne znam da li se na 3.0 i 1.8T razlikuju od ostalih?
Uopste sam zadovoljan sa tom Remsom,vise puta sam ih trazio i bio extra zadovoljan!
@ciccio75
Ja ne mislim ici na race-varijantu ali bih zeleo napraviti haubu koja ce izgledati kao ova i prefarbati u mat crnu boju i staviti osigurace!
@fris
Stvarno ne znam gde bi mogao naci te gume i nosac? i ne znam da li se na 3.0 i 1.8T razlikuju od ostalih?
- superfly tnt
- Garaža: Ford Tabanus
evo mene konacno , i zaboravih da je petak 13. a potrosio sam skoro 3/4 rezevoara izdrkavajuci se po gradu i na srecu nije se nista dogodilo, bilo je za misju erekciju par puta ali evo mene i moje male doma u jednom komadu.
@ tokyo razmisljao sam o tome ali to kosta. idem sad prvo na ovo sta ne kosta nista osim par kapi znoja, pa cemo na vagu i vidjet rezultat.
nafukavam frenda da uzme jednu prekrasnu TS pa da se zamjenimo za kutiju hladjenja, ja njemu klimu on meni vulgaris hladjenje i plati pivu, posteno? jos bacanje akumulatora u gepek, i nesto sitnica i mislim da ce oko 120 kila izac iz auta. 1140 - 120 = 1020 a ostalih 20 cu jos negdje izmislit i eto me na okruglo 1 tona.
sto se tice zadnjih kocnica meni su nakon marofa nekim cudom pocele gristi , vidim po rucnoj a i po naglim kocenjima da mi bloka zadnje kotace. a nista nisam dirao.
@ tokyo razmisljao sam o tome ali to kosta. idem sad prvo na ovo sta ne kosta nista osim par kapi znoja, pa cemo na vagu i vidjet rezultat.
nafukavam frenda da uzme jednu prekrasnu TS pa da se zamjenimo za kutiju hladjenja, ja njemu klimu on meni vulgaris hladjenje i plati pivu, posteno? jos bacanje akumulatora u gepek, i nesto sitnica i mislim da ce oko 120 kila izac iz auta. 1140 - 120 = 1020 a ostalih 20 cu jos negdje izmislit i eto me na okruglo 1 tona.
sto se tice zadnjih kocnica meni su nakon marofa nekim cudom pocele gristi , vidim po rucnoj a i po naglim kocenjima da mi bloka zadnje kotace. a nista nisam dirao.
- superfly tnt
koliko ja znam vece se gume za v6 nego za ts i ostale. turbo spada u v6 gume kardana. mozda sam u krivom. e da pasu i od 2.4 td cini mi se
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
ako goran nema,pitaj ga gde bi mogao da nadjes,ima preporuka,navodno nisu bas nekog hvaliteta ali meni na 1.6 rade i nosac kardana i srednja guma vec skoro 6.meseci savrseno
ako goran nema,pitaj ga gde bi mogao da nadjes,ima preporuka,navodno nisu bas nekog hvaliteta ali meni na 1.6 rade i nosac kardana i srednja guma vec skoro 6.meseci savrseno
-
GostGo
- Drug Član

Ne znam da li je bas za ovde, ali napisacu.
Radi se sredstvu za odrzavanje instrument table , koze, plastike, etc u
AR 75 :cooldude1:
Posto su sredstva za prskanje skupa i relativno kratko traju, perionice koriste vrlo jednostavnu smesu koja je izuzetno postojana i jeftina.
Dakle : uzeti ulje za kosu ( cicak ) i sampon za kosu, pomesati u jednakim odnosima, promuckati i koristiti. Ja probao i vec deseti dan ne gubi nista od sjaja niti se skuplja prasina. Bar kod mene. Zavisno od sampona , moze prilicno lepo da mirise.
Radi se sredstvu za odrzavanje instrument table , koze, plastike, etc u
AR 75 :cooldude1:
Posto su sredstva za prskanje skupa i relativno kratko traju, perionice koriste vrlo jednostavnu smesu koja je izuzetno postojana i jeftina.
Dakle : uzeti ulje za kosu ( cicak ) i sampon za kosu, pomesati u jednakim odnosima, promuckati i koristiti. Ja probao i vec deseti dan ne gubi nista od sjaja niti se skuplja prasina. Bar kod mene. Zavisno od sampona , moze prilicno lepo da mirise.
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
hm nije losa ideja a moze se ubaciti u flasicu pod nazivom alfa virus
- superfly tnt
ja samo obrisem maramicom, nekada i rabljenom, pa mi shmrklje ostanu na tabli.
evo danas sramote, na kvartu sam se izvrtio skoro ko budala. zavoj pod 90 i malo ga piknem u drugoj na 2000 okretaja a znam da je asfalt ko staklo, i naravno krene u drift a u susret dolazi golf 4 sa tatom i kcerkom. izravnam ga ali me prebaci u kontra stranu, opet izravanam i krene opet u drift ali je tako bio vec blizu golf a covjek se jadan uplasio pa je stao skroz. i sad reko ili cu ga opet probat izravnat ali postoji mogucnost da ocesem golfa ili cu stat ( nije bas siroka ulica ). i tako ja stao. ljepo se spustio sto nize u sic , lagano u prvo i i pa-pa. brzina je bila negdje 40kmh
dosao sam do zakljucka da sam pokvario balans auta jer mi se to desavalo bez gasa , sama inercija auta mi je bacala straznjicu ljevo desno i nikako da se ukopa u asfalt. definitvno moram olaksat prednji kraj i stvrdnut ju isto.
evo danas sramote, na kvartu sam se izvrtio skoro ko budala. zavoj pod 90 i malo ga piknem u drugoj na 2000 okretaja a znam da je asfalt ko staklo, i naravno krene u drift a u susret dolazi golf 4 sa tatom i kcerkom. izravnam ga ali me prebaci u kontra stranu, opet izravanam i krene opet u drift ali je tako bio vec blizu golf a covjek se jadan uplasio pa je stao skroz. i sad reko ili cu ga opet probat izravnat ali postoji mogucnost da ocesem golfa ili cu stat ( nije bas siroka ulica ). i tako ja stao. ljepo se spustio sto nize u sic , lagano u prvo i i pa-pa. brzina je bila negdje 40kmh
dosao sam do zakljucka da sam pokvario balans auta jer mi se to desavalo bez gasa , sama inercija auta mi je bacala straznjicu ljevo desno i nikako da se ukopa u asfalt. definitvno moram olaksat prednji kraj i stvrdnut ju isto.
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
ne nego su ti sad prekratke brzine za tu tezinu mora biti za nijansu duze,pronasao sam neke podatke da od alfe75 TD,alfa gtv6 i giulietta imaju menjace sa kracim prenosom ali samo prve tri brzine su krace 4-5 su iste ali ima neki model gde su i 4-5 krace
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
iz razgovora sa starijim vozacima alfi i zadnjih vuca ne valja visoka guma onda hoce da se desava ona voznja u cik-cak jer visok balon se uvija i zabacuje auto,bolja je niza i tvrdja guma,ali tvrdja kao izuzetno letnja sara i po mogucnosti da je presla 30-40000 km da se lepo ugazila i potrosila onaj povrsinski sloj
- TOXON
- Garaža: Bmw E30 318is
Kada vam se desi takozvana metla ili kontra bacanje, u trenutku kada auto polazi na stranu na koju ne zelite ili u neutralnom trenutku znaci kada stoji prakticno ravno bukvalno se udari pedala kocnice i setnja zadnjeg kraja se zautavlja!
To je stara drifterska fora za smirivanje auta koji je poceo da metla!
Provereno!
To je stara drifterska fora za smirivanje auta koji je poceo da metla!
Provereno!
- superfly tnt
evo probacu graficki predocit situaciju, prva slika je stvarni dogadjaj, a druga je idealan dogadjaj. linije predstavljaju putanju zadnjeg kraja, recimo jednog kotaca ili sl. i ja mislim da je mene bacalo upravo zbog male brzine kretanja, da nije bilo tog auta jednostavno bih ispeglao krivulju i onda nebi bilo toliko bocnih sila. a to inace radim tako da ubrzavam auto. ovaj puta sam se .ukakio. pa sam oduzeo gas i onda je pocela borba. smao sto me iznenadio jer kad oduzmem gas auto se ukopa i malo se strese i to je to.

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
ima tu malo i do ergrle pod haubom da izvuce sa proklizavanjem po suvoj podlozi,malo i do rutine
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Koliko sam shvatio kada krene zadnjica da ti 'brise' kao metla, zanci da si napravio osnovnu gresku: predugo je volan bio u kontri...
Tokyo???
@superfly - pricam uopsteno, o nama drift neiskusnima... =]
Posto nisam ljubitelj drifta (jos uvek
) to mi se desilo svega par puta, jednom namerno jer sam je gasom zanosio a dva tri puta jer je bilo ekstremno klizavo...
U svakom slucaju mnogo zaheban osecaj, ides 30ak na sat a auto siba gde mu volja... brrr...
Idem da probam ovu foru sa zabadanjem kocnice...
P.S. E, da, jer kocinicu samo zviznes ili je zadrzis pritisnutu?
Tokyo???
@superfly - pricam uopsteno, o nama drift neiskusnima... =]
Posto nisam ljubitelj drifta (jos uvek
U svakom slucaju mnogo zaheban osecaj, ides 30ak na sat a auto siba gde mu volja... brrr...
Idem da probam ovu foru sa zabadanjem kocnice...
P.S. E, da, jer kocinicu samo zviznes ili je zadrzis pritisnutu?
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
i malo amatera
... ed&search=
i malo amatera
... ed&search=