ALFA ROMEO 75 - The Legend Continues...
-
Go
- Drug Član
Danas sam bio na pijaci, i odusevio se, jer sam konacno naisao na pristojnu 75-icu, i taman sam se ponadao da je 2.0ts, ili 2.0t posto nije imala oznake kada mi je lik koji je prodaje rekao da je 2.0td. Znam da se ovaj motor ugradjivao u Cherokee i da se katastrofalno pokazao, i mene sada interesuje kako se pokazao u 75-ici, prednosti i mane, i kakav je za odrzavanje?
- superfly tnt
- Garaža: Ford Tabanus
ne postoji 2.0 t nego samo 1.8, steta je sto nije 2.4 td jer je puno bolja baza preradu na V6 3.0
kako se pokazao neznam ali vecina su u uzasnom stanju, vecinom zbog nebrige vlasnika , pa mozda i zbog same vrijednosti pa se nikom ne ulaze, nego vozi dok se ne raspadne. zbog same cijene dizela i male snage nebih uzimao taj auto. radije 1.6 benzinca i plin. a benzinaca bi trebalo bit na svakom cosku.
za cicciota: imas pravo naginje se i zato ode guma, sljedece stavljam neki ovjes, evo pare su legle pa sad cim zatopli idem u radove.
btw dobio sam bubu u uho, frend prodaje tipo 1.4 carb, oko 90god. sa originalnih 60tkm, nigdje trula, garazirana, registrirana do 01/2008 za 6700 kn ali samo meni. auto je stvarno bombon ali me piiiip potrosnja od 10 litara. neznam jel da uzmem. ili da ulazem u poluproizvod zvan skoda. za nju bi trebo dat jos 300 eura, a kad bi prodo skodu ostalo bi mi 100 eura i imao bi tipa koje je sjedi, pali, vozi.
uzeo bi to samo zato sto bi bio miran iducu godinu a nakon toga bi krenuo u projekt zvan tipo turbo i eventualno integrale.
kako se pokazao neznam ali vecina su u uzasnom stanju, vecinom zbog nebrige vlasnika , pa mozda i zbog same vrijednosti pa se nikom ne ulaze, nego vozi dok se ne raspadne. zbog same cijene dizela i male snage nebih uzimao taj auto. radije 1.6 benzinca i plin. a benzinaca bi trebalo bit na svakom cosku.
za cicciota: imas pravo naginje se i zato ode guma, sljedece stavljam neki ovjes, evo pare su legle pa sad cim zatopli idem u radove.
btw dobio sam bubu u uho, frend prodaje tipo 1.4 carb, oko 90god. sa originalnih 60tkm, nigdje trula, garazirana, registrirana do 01/2008 za 6700 kn ali samo meni. auto je stvarno bombon ali me piiiip potrosnja od 10 litara. neznam jel da uzmem. ili da ulazem u poluproizvod zvan skoda. za nju bi trebo dat jos 300 eura, a kad bi prodo skodu ostalo bi mi 100 eura i imao bi tipa koje je sjedi, pali, vozi.
uzeo bi to samo zato sto bi bio miran iducu godinu a nakon toga bi krenuo u projekt zvan tipo turbo i eventualno integrale.
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
a sto se tice naginjanja u krivinama,probaj da na zadnje amortizere postavis tvrdje stos gume,iz iskustva govorim jer sam probao i dobio idelno a i kad sednu troje ne slegne vise od 5cm i nije uopste neudobna za voznju,koristio sam silen blokove koje sam imao kao skart delove(ostecene)pri izlivanju tvrdoca negde oko 75-80 shora,a to je od prilike standardna tvrdoca silen blokova za prednji trap,za nuzdu bi mogle da se koriste gumice balans stangle na ramenu od zastave 101 stari tip,one su precnika oko 30mm sa rupom oko 16mm i sirine oko 20mm,pa sa njima napasovati idealnu visinu i tvrdocu
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- superfly tnt
ma imam je sve za spustanje vec, napred za jedan zub, iza imam vec presane opruge, cekam samo skracene i i stvrdnute amortizere, bice dvosmjerni. vjerojatno cu ic na 16. felge sa visinom 50. dobicu nesto na visini napred a iza cu skompenzirat prekratku getribu.
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
dobro dvosmeri amortize ce odraditi veci deo posla ali se i on sabija do stos gume,vidjao sam po katalozima da imaju rasecene sajbne sa oprugicom debljine od 5-10 mm za stelovanje idealne visine odnosno granice hoda samog amortizera
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
-
Go
- Drug Član
Daklem ja sam taj novi sektas inace smo ja i 75v6 rodjena braca i dolazio sam redovno sa njim na skupove
Tako da me je zarazio sa ovim nekim cudnim ali hebeno dobrim virusom pa sam od juce ponosan vlasnik jednog ts-a
za koji dan bice detaljnije o kolima u virusu ali evo kukratko ovde
Auto je 91' godiste
Malo je zapusten treba da se picne
Treba da se registruje i jos neke gluposti da se odrade
Auto inace lezi na zemlji koliko je spusten
Potrebno mu je jedno farbanje ali ce to da saceka posto treba i da se registruje ali u svakom slucaju je u voznom stanju
POZZ VUKASHIN
Daklem ja sam taj novi sektas inace smo ja i 75v6 rodjena braca i dolazio sam redovno sa njim na skupove

Tako da me je zarazio sa ovim nekim cudnim ali hebeno dobrim virusom pa sam od juce ponosan vlasnik jednog ts-a
za koji dan bice detaljnije o kolima u virusu ali evo kukratko ovde
Auto je 91' godiste
Malo je zapusten treba da se picne
Treba da se registruje i jos neke gluposti da se odrade
Auto inace lezi na zemlji koliko je spusten
Potrebno mu je jedno farbanje ali ce to da saceka posto treba i da se registruje ali u svakom slucaju je u voznom stanju
POZZ VUKASHIN

- superfly tnt
svaka ti dala, dobar izbor , pogotovo ako ti je to prva 75ica. vozim 8 godina TS-a (istog) i prezadovoljan sam.
svaka ti dala, dobar izbor , pogotovo ako ti je to prva 75ica. vozim 8 godina TS-a (istog) i prezadovoljan sam.
- superfly tnt
mislim da je el nino danas u komsiluku, isao je u bgd na neki sajam. mislim da je reko da ce se nac tamo za kurbalijom. ako vidite sierru da drifta to je on 

- superfly tnt
jeli mi neko moze reci koje su razlike u torzionkama izmedju modela 1.6 ie i TS i V6. zanimaju me tocne razlike u promjeru.
- superfly tnt
- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
- superfly tnt
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
- superfly tnt
ma zezam se , kakva sierra, to je uzeo od starog jer mu 75ica nebi izdrzala do bg hihi.
nego kolege u srbiji jeste primjetili da smo mi ovdje u nekoj krizi, pola 75ica je van stroja. jel i kod vas takav problem? ima nas malo i onda jos ovakve gluposti, pa neznam jel cemo se ikad vise okupit u punom sastavu kao u zadru prosle godine.
meni je poceo kardan da trese, ali evo danas sam bio pogledat jednu TS i ima kardan gore, bice sarafanja
ima i getribu pa cu vidit jel joj spera radi i sta je najbolje, nije nicija, gedore i skidaj

nego kolege u srbiji jeste primjetili da smo mi ovdje u nekoj krizi, pola 75ica je van stroja. jel i kod vas takav problem? ima nas malo i onda jos ovakve gluposti, pa neznam jel cemo se ikad vise okupit u punom sastavu kao u zadru prosle godine.
meni je poceo kardan da trese, ali evo danas sam bio pogledat jednu TS i ima kardan gore, bice sarafanja

ima i getribu pa cu vidit jel joj spera radi i sta je najbolje, nije nicija, gedore i skidaj

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
ma i kod nas je zavladala neka kriza niko nista ne popravlj samo se tapka u mestu,ima nas par koji presipamo iz supljeg u prazno i razmenjujemo polovne delove jer novi em nisu ni za .....,nego sto moram dva puta jedno ist da radim,recimo primer,kupio sam nove zadnje diskove i skinuo ih posle nepuni 1000km jer su od loseg materijala i pregrevaju se,malo je tesko opisati kocenje sa njima,na iznenadnom kocenju (dupe) te obilazi kao pod rucnom a na drugom kocenju je samo tvrda papucica i (ass) ako stane stao je