Koliko vam alfa trosi ulja?
- louderick
Koliko vam alfa trosi ulja na 1000 km? I kojeg? Cuo sam da je maximum 800 grama 20k..... Da to nije malo mnogo? Pitanje broj 2: kako saznati egzaktno stanje motora i da li je to moguce.......
-
Go
- Drug Član
Pa ja ne znam koliko meni trosi, jer malo curka na zvonu menjaca ali verujem da je 800 grama normalno!
Nikako pretpostavljam! Ali to se relativno vidi i cuje, sad sve zavisi koliko mozes to da ocenis! Neki skidaju cep od ulja dok motor radi, kao da ne duva i to, ali ja licno volim da ga cujem kako startuje i kako radi na leru, pa onda potezanje i navlacenje obrtaja! E sad ni to nema neke velike veze, jer opet sve to zavisi i od nekih drugih stvari... Sve je relativno i individualno...
Nikako pretpostavljam! Ali to se relativno vidi i cuje, sad sve zavisi koliko mozes to da ocenis! Neki skidaju cep od ulja dok motor radi, kao da ne duva i to, ali ja licno volim da ga cujem kako startuje i kako radi na leru, pa onda potezanje i navlacenje obrtaja! E sad ni to nema neke velike veze, jer opet sve to zavisi i od nekih drugih stvari... Sve je relativno i individualno...
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
1. upisi lokaciju u svoj profil. korisna informacija gde da te posaljemo na dijagnostiku.
2. napisi koji je motor u pitanju i koliko je presao i sta je sve do sad radjeno na njemu (otvaran ili ne i sl.)
3. meri se vise parametara pa se spram njih daje procena sta ti je ciniti i za koliko km najdalje.
dobrodosao na nas deo foruma, btw
1. upisi lokaciju u svoj profil. korisna informacija gde da te posaljemo na dijagnostiku.
2. napisi koji je motor u pitanju i koliko je presao i sta je sve do sad radjeno na njemu (otvaran ili ne i sl.)
3. meri se vise parametara pa se spram njih daje procena sta ti je ciniti i za koliko km najdalje.
dobrodosao na nas deo foruma, btw

- louderick
- louderick
U Amagu sam cuo da su dobili dopis iz Italije da, po njihovoj specifikaciji, alfini motori, koji naravno nisu novi, imaju toleranciju potrosnje kvalitetnog ulja (Racing ili 20k) do max 800 grama na 1000 km. Kao visokoturazni motori i tako to..... I ja sam se zacudio kad sam to cuo...... Da li ima jos neko nekakve dodatne informacije o ovom?
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Koliko sam ja citao (internet, forumi, testovi gde su se citirala fabricka uputstva) maksimalna tolerancija je 400gr/1000km. Meni potrosi oko 200-300gr/10000km.
Acqua-Olio-Benzina
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
ma ljudi tesite se,sve sto trosi manje od moje je odlicno meni pljuje na auspuh masno kao wartburg,bez problema na 1000km popije 2L,a i s'obzirom da je uglavnom lokal i u vecini slucajeva hladan motor vidim po svetlima vozila iza da se lepo plavi dim,predpostavljam razlog ali mi se nesto ne daje 25 evrica za gumice ventila za motor koji cu vaditi
ko na nas krene iz mesta je naje&o
-
Go
- Drug Član
U amagu i ja odrzavam auto,takodje sam sve to i cuo.Meni do 5000km ne trosi ni gram ulja.Na 7000-7500km dolijem oko 1.5l,i na 10000km menjam ulje(selenia 20k). :coollouderick napisao:U Amagu sam cuo da su dobili dopis iz Italije da, po njihovoj specifikaciji, alfini motori, koji naravno nisu novi, imaju toleranciju potrosnje kvalitetnog ulja (Racing ili 20k) do max 800 grama na 1000 km. Kao visokoturazni motori i tako to..... I ja sam se zacudio kad sam to cuo...... Da li ima jos neko nekakve dodatne informacije o ovom?
-
Go
- Drug Član
jel ti to govori da bi trebalo da menjas ulje ranije?
ne razumem logiku?
na 5 k nista
na 7.5 - 1.5l
na 10 - minimum jos 1l
znaci primako si se cifri ulja za zamenu i dolivao si skoro toliko ulja...
da sam na tvom mestu ne bih presao 5k sa bilo kojim uljem sa ovim nasim 'sjajnim' benzinom!
jel ti to govori da bi trebalo da menjas ulje ranije?

ne razumem logiku?
na 5 k nista
na 7.5 - 1.5l
na 10 - minimum jos 1l
znaci primako si se cifri ulja za zamenu i dolivao si skoro toliko ulja...
da sam na tvom mestu ne bih presao 5k sa bilo kojim uljem sa ovim nasim 'sjajnim' benzinom!