AR33 1.5 vozim je na plin,ide super. Sta se desava
Sta moze biti?
-
GostGo
- Drug Član

Danas sam,pri pregledu motora primetio da pored cepa gde se sipa ulje za motor viri nesto belo, ja otvorim cep i ugledam da je cela cev kroz koju se sipa ulje u motor prekrivena nekom zuckasto belom smesom koja lici na neku mast! Potom izvadim onu sipku za proveru stanja ulja u motoru i vidim da je ulje sasvim ok,inace pre 20dana sam promenio ulje (selenia GOLD)
?
- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
.Karakteristicno za mnoge motore koji se voze nedovoljno zagrejani.Poslusaj @Nikolin savet ili smanji tzv. voznju .od vrata do vrata..U protivnom,bice ti jos izrazenije kad zima zategne.Na duze gledano,i nije bas zdravo za motor.Secam se nekog naslova .Majonezi u pothladjenom motoru. ...
Pozz
.
Edit by BOOST:
Da nemogu da naprave ulja koja imaju deterdgentske efekte bez da bespotrebno plashe narod , bedak
Pozz
Edit by BOOST:
Da nemogu da naprave ulja koja imaju deterdgentske efekte bez da bespotrebno plashe narod , bedak
-
GostGo
- Drug Član

Vec su odgovorili. Najcese se to desava u voznji po .lokalu. na kracim relacijama. Preventive radi-proveri rashladnu tecnost-da li je ima dovoljno i koje je boje. Ali posto si vec rekao da je ulje ok i da nivo nije skocio onda je u pitanju samo to-voznja! Taman, eto razloga za nesto ostriju voznju!Poz i bez sekiracije 
-
GostGo
- Drug Član

Ima sredstvo, treba ti 4 litre, procedura ide tako sto odvrnes sraf sa donje strane kartera pa kad prestane curenje zavrnes ga, onda to sredstvo sunes od gore u motor. Postupak ponovis po potrebi ali najduze na 5.000 km.spanjeli napisao:Postoji li neki nacin da se to ocisti,nekim sredstvom tako nesto...?
-
GostGo
- Drug Član

Polako momci,iz ovih vasih redova ja ispadam kao neka baba koja vozi invalidka kolica
,moram da napomenem da alfu vozim ostrije nego 70% vas
sve oko 6k rpm ali lagano dok ne dostigne nekih 60C, ali je stvarno sve na malim deonicama,do posla i nazad i taj kako ga vi zovete.majonez. ranije nikad nisam primetio sve dok mi auto nije bio jednom blizu prokuvavanja 
I evo sad sam resio da promenim rashladnu tecnost pa mi treba savet koliko litara staje i u kom odnosu se mesa sa 100% antifrizom
E da, i zbog ovoga me je sramota ali moram da pitam gde se ispusta tecnost za hladjenje iz sistema

I evo sad sam resio da promenim rashladnu tecnost pa mi treba savet koliko litara staje i u kom odnosu se mesa sa 100% antifrizom
E da, i zbog ovoga me je sramota ali moram da pitam gde se ispusta tecnost za hladjenje iz sistema
-
GostGo
- Drug Član

Dva srafa, kljuc 17 sa donje strane bloka. Jedan sa leve jedan sa desne strane. Videces ih izmedju izduvnih grana.
Antifriz se naravno mesa u odnosu 50:50.
Treba ti 4 L koncentrata i 4L destilovna vode. Stace oko 7 litara razblazene tecnosti. Ostace ti za dosipanje po potrebi. Ukljuci grejanje u kabini kad menjas antifriz.
Preporucujem Paraflu 11, cena oko 300 din/L za koncentrat.
Nikako paraflu UP.

Antifriz se naravno mesa u odnosu 50:50.
Treba ti 4 L koncentrata i 4L destilovna vode. Stace oko 7 litara razblazene tecnosti. Ostace ti za dosipanje po potrebi. Ukljuci grejanje u kabini kad menjas antifriz.
Preporucujem Paraflu 11, cena oko 300 din/L za koncentrat.
Nikako paraflu UP.
-
GostGo
- Drug Član

Danas sam bio da mi zamene rashladnu tecnost(jer nemam kanal) i ni jedan od majstora nije mogao da nadje sraf za ispustanje tecnosti(njih cetvoro) a ovde mi je receno da se nalazi negde izmedju izduvnih grana,pa jel moze neko da mo to malo pojasni ili jos bolje neka slicica