Problemi sa Alfa 33-kom!

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Problemi sa Alfa 33-kom!

Pet Sep 29, 2006 2:41 pm

Zdravo svim Alfistima!!! :lool:

Zeleo sam otvoriti temu da vidimo ko kakve probleme ima sa Alfama i da
po mogucnosti pomazemo kome kako mozemo! Sad bas meni treba pomoc!
Vozim 33-ku '91.Momentalno je kod majstora i niko ne zna da popravi!
Pet majstora je vec gledao i nista.Motor ni daje nece redovno da radi.Gasi se u toku voznje,cima,i tesko se pali!

Promenili su:
-filter goriva,
-svecice,
-fiter za vazduha,
-podesavali su paljenje
Vec 10 dana sam bez moje Alfice!Ludnica! :twisted:
Ljudi pomozite mi nekako da kazem majstoru sta jos nije pregledao.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Sep 29, 2006 6:08 pm

Pozdrav palotai, dobrodosao na forum, da li se auto konstantno tako ponasa ili ima periode kad dobro vuce? Da li ste proverili kablove, mozda oni probijaju?

ps. kad ozdravis svoju ljubimicu, predstavi nam se u alfa virusu i obavezno postavi neke slike...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Re: Problemi sa Alfa 33-kom!

Pet Sep 29, 2006 6:49 pm

Ljudi pomozite mi nekako da kazem majstoru sta jos nije pregledao.[/quote]

oteraj brate auto kod nekog ko zna kakav je to majstor koga trebas uciti sta da popravi?????????????????????????????????????.
pozdrav i dobrodosao
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Sep 29, 2006 8:46 pm

Dobrodosao.

Idi kod Deshe ja sam kod njega odrzavao svoju 33ku isto godiste kao i tvoja. On je majstor koji zna sta radi, tj. majstor je u pravom smislu te reci.

Nalazi se Djordja Kratovca 54 na Dusanovcu a telefoni su 011 / 344 41 59 i 063 / 339 617
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Sep 30, 2006 12:52 pm

Hvala vam na dobrodoslicu!
Danas mi je javio .MAJSTOR. da je popravio sad krecem po njega!
Sutra cu probati da postavim slike,ali prvo moram da izprobam
dali uopste radi kako treba!I normalno da operem!

Na pitanje dali smo proverili kablove.
To ne znam jer sam ostavio kod njega da proveri i da napravi atest elektronike.Pa sad sta je uradio ne znam ali kaze da funkcionise!I ja sam isto mislio da je u pitanju tako nesto.Inace jako slabo se razumem u aute,
i zato se ne mesam u takva posla.
Sad moram da idem da vidim sta je uradio.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Sep 30, 2006 12:55 pm

Taj majstor je dosta daleko od mene ali ako je uspeo da popravi svakako
cu oterati kod njega da pregled,ako kazes da je stvarno dobar i razume se u Alfe.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Sep 30, 2006 9:01 pm

palotai napisao:Taj majstor je dosta daleko od mene ali ako je uspeo da popravi svakako
cu oterati kod njega da pregled,ako kazes da je stvarno dobar i razume se u Alfe.
mogu da potvrdim ovo sto ZEN kaze ja sam odrzavao 33 pa sad 146.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Sep 30, 2006 9:17 pm

Auto je tu kod mene radi ali nije bas nesto.Pitao sam sta je bilo u pitanju ali mi nije hteo da kaze,rekao je budi zadovoljan sto radi.
Moje misljenje je da je bilo neki elektricni kvar pa je zvao elktricara i nekako su namestili da ide samo nisam siguran da ce dugo jer sam primetio neki cudan glas u motoru kad se upali posle se ne cuje.Uglavnom
sada auto radi na plin a na benzin nikako.Eto moracu doci kod Deshe da pregleda i da namesti to sto pre.Ako vec kazete da je dobar majstor onda se isplati doci kod njega,a ostaviti ove tz.MAJSTORE!Ovi znaju samo para traziti ali nista drugo.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 02, 2006 11:50 pm

Ja imam 33 iz 94-te i imam gas. Ako auto radi dobro na gas, a na benzin ne to nije do paljena-kablova i svecica. Tu je problem do napajanja gorivom. Kreni od filtera za benzin pa zatim pumpe kod rezervoara. Proveri dizne i lamda sondu. Najbolje je da prikacis auto negde na komp, pa ocitaj koji pritisak pumpa za benzin daje i kako lamda sonda radi. Imamo sam isti problem. Kada sam zamenuo filter za gorivo i pumpu koja je bila na izdisaju auto je ponovo radio kako treba.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 09, 2006 3:35 pm

cao,imam i ja jedan problem :? riknula mi pumpa za benzin na mojoj 17 16v.e sad,hteo bih da znam dal pase pumpa od imole?tj.kad postavim jednu pored druge nevidim razliku,jedino neznam dal unutra nesto menja.i ako ima razlike,sta bi moglo da se desi ako stavim tu pumpu od imole na mojoj 16v.?plz pomozite mi.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Okt 10, 2006 12:00 pm

Pozdrav,

Koliko ja znam, izgleda da nema razlike izmedju pumpi na 33-ojkama.
Evo sad sam gledao i workshop manual i ne kaze nista. Mislim da mozes da promenis pumpu bez problema,
ali opet nisam 100% siguran. :?

Ajde neko ko sigurno zna, a ima vas dosta neka se javi da resimo problem !
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Okt 11, 2006 10:20 pm

Stavi i vozi. Dobro stegni shelne. Pumpa se ukljucuje tek kada anaser radi i kasnije nastavlja rad kada je motor startovan, pa kada namontiras pumpu dobro sve predihtuj i onda prvo uzmi dve duze zice i namontiraj na pumpu i to tako da nevarnici drugi kraj prisloni na klemne akumulatora. Pazi na + i - . Tako ces postici pritisak u sistemu i izguraces vazduh. Skini zice i namontiraj orginalni vod i startuj motor. Pozdrav.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Okt 12, 2006 9:56 am

:thinkof:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Okt 13, 2006 6:23 am

hvala na odgovorima,ali pumpa je sada najmanji problem.prekjuce mi se pokidao zubcasti kajs :evil: tako da mozete da zamislite sta je sve otislo i kolko je popravka :evil: a da ulazem jos 2-3k ? u nju mislim da se stvarno ne isplati vise,iako me je zao jer je auto iso ko lud,ali nazalost...dosao mu je kraj.da bi ostao u familiji Alfa Romeo...juce sam pazario za 1000? ovu limuzinu(od kolege s posla).
Slika

auto je 2.0 v6 tb,osim ovog razbijenog fara sto se vidi na slici,i klima treba da se namesti jer i ona neradi,al sve u svemu auto je u dobrom stanju.cim sredim malo auto,postavicu nove slike.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Okt 13, 2006 7:37 am

Cek, to je stranac?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Okt 14, 2006 12:54 am

Nikola napisao:Cek, to je stranac?