Postovani,
Novi sam clan na forumu i molio bih ako je moguce da mi neko pomogne oko problema prilikom paljenja Alfe 156 '99.god. 1,8TS.
Naime,
Prilikom davanja kontakta vozilu zuta lampica code kljuca ostaje upaljena i vozilo nemoze upaliti, s'vremena na vrijeme ona se ugasi i vozilo je u voznom stanju, medjutim pretezno se ne gasi !!! (kako mu 'nadodje)
Probao sam sve od izmjene kljuca, skidanja kleme sa akomulatora do resetiranja kompjutera, NISTA !
MOLIM savjet ili SUGESTIJU ???
Hvala.
Alfa 156 - Problem sa Zutom Kodnom Lampicom - Kljuc Code !!!
-
kilsonki
- Drug Član

Koliko sam video na stranim forumima, problem se javlja zbog zaprljanog chitacha kljucha, koji se nalazi na bravi.
Prvo poskidaj sve sa tvog kljucha kojim palish. Dakle, sam kljuch bez ikakvih privezaka itd koji bi mogli ometati ochitavanje.
Drugo, nabavi sprej koji obichno elektronichari koriste za chishcenje kontakata - mislim da se zove Kontaktor i ubrizgaj u bravu i oko prstenastog segmenta, a ako imash strpljenja otvori donju zashtitnu masku i lociraj risiver pa ga takodje naprskaj...
Trece - nadam se da ce neshto od ova dva uspeti, javi shta se desilo.
Chisto jedan od citata, sta su josh radili:
Prvo poskidaj sve sa tvog kljucha kojim palish. Dakle, sam kljuch bez ikakvih privezaka itd koji bi mogli ometati ochitavanje.
Drugo, nabavi sprej koji obichno elektronichari koriste za chishcenje kontakata - mislim da se zove Kontaktor i ubrizgaj u bravu i oko prstenastog segmenta, a ako imash strpljenja otvori donju zashtitnu masku i lociraj risiver pa ga takodje naprskaj...
Trece - nadam se da ce neshto od ova dva uspeti, javi shta se desilo.
Chisto jedan od citata, sta su josh radili:
Btw, dobrodosao na forum.I removed the undercover of the steering column, and found a bunch of very thin wires going to the key reader. The reader is a ring placed on the outer side of the key slot. I removed the ring from its place and held it very close to the key badge and.... it worked! I am going to replace the ring and the cable bunch, as I guess(hope) some of the wires are broken, decreasing the sensitivity of the reader.
-
GostGo
- Drug Član

Zahvaljujem od srca na dobrodoslici i brzom odgovoru na moj post.
Nazalost, tokom danasnjeg dana ustanovili smo codni kvar tj.
Hibridna Maticna Ploca koja prima i salje podatke kod kljuca.
Sam naziv je zastrasujuci, zar ne ...
Sama ona je totalno zasticena tako da ne postoji neko prespojavanje ili ukidanje samog koda, bar na ovoj tipi vozila TS.
Sto je jos razocaravajuce za nekoga kome ce se ovo desiti ili se desava a ne zna sta da radi, je to da sam dio i zamjena kostaju oko 220 eura,
nazalost ali istina.
Rus.
Nazalost, tokom danasnjeg dana ustanovili smo codni kvar tj.
Hibridna Maticna Ploca koja prima i salje podatke kod kljuca.
Sam naziv je zastrasujuci, zar ne ...
Sama ona je totalno zasticena tako da ne postoji neko prespojavanje ili ukidanje samog koda, bar na ovoj tipi vozila TS.
Sto je jos razocaravajuce za nekoga kome ce se ovo desiti ili se desava a ne zna sta da radi, je to da sam dio i zamjena kostaju oko 220 eura,
nazalost ali istina.
Rus.
- Semi
- Garaža: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280
Re: Alfa 156 - Problem sa Zutom Kodnom Lampicom - Kljuc Code
Imam slican problem, ali ne bih da otvaram novu temu da se ne gomilaju bez razloga.
Dakle, desava se da pri davanju kontakta ostane upaljena CODE lampica i nista od startovanja motora. Izvucem kljuc iz brave, vratim, jednom dva puta i on upali. Taj problem se pojavio jednom u mesec-dva dana.
Ali juce me je zezao u dva-tri navrata po 10-15min. i jednostavno moram se pozabaviti tim problem, mozda se dogodi da sledeci put to traje i 10 puta duze.
Ima li neko savet sta da odradim. Probacu danas kad stignem da skinem kleme, poprskam i ocistim kontakte koje vidim sprejom, ako budem mogao skinucu i tu plastiku ispod volana da vidim sta ima dole, pa i tamo malo da poprskam
Dakle, desava se da pri davanju kontakta ostane upaljena CODE lampica i nista od startovanja motora. Izvucem kljuc iz brave, vratim, jednom dva puta i on upali. Taj problem se pojavio jednom u mesec-dva dana.
Ali juce me je zezao u dva-tri navrata po 10-15min. i jednostavno moram se pozabaviti tim problem, mozda se dogodi da sledeci put to traje i 10 puta duze.
Ima li neko savet sta da odradim. Probacu danas kad stignem da skinem kleme, poprskam i ocistim kontakte koje vidim sprejom, ako budem mogao skinucu i tu plastiku ispod volana da vidim sta ima dole, pa i tamo malo da poprskam
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Imao sam sličan problem nakon što mi je električar ugrađivao alarm u 156-icu. Pre toga ništa, a nakon toga sam bukvalno ostao u garaži ne mogavši da upalim auto. Desilo se da je tokom ugradnje malo pomerio kabliće ispod volana koji ulaze u imobilizator. Po njegovim rečima ti kablovi su dosta nategnuti i lako ih je pomeriti iz ležišta.
Elem, on je to namestio, ali može se desiti da u slučaju pomeranja položaja volana (uvlačenje/izvlačenje) opet olabavi kontakt. Problem je banalan, ali bukvalno onesposobi čoveka da upali auto. Ja baš nisam neki ekspert za struju i nisam svojim rukama radio, ali ako ti nešto znači zavuci se ispod volana, pronađi imobilizator i tu proveri kako stoje stvari pre nego što počneš da se nerviraš i tražiš uzrok problema na drugim mestima. Nadam se da će upaliti, a ako si skoro pomerao položaj volana možda je zato malo olabavilo...
Elem, on je to namestio, ali može se desiti da u slučaju pomeranja položaja volana (uvlačenje/izvlačenje) opet olabavi kontakt. Problem je banalan, ali bukvalno onesposobi čoveka da upali auto. Ja baš nisam neki ekspert za struju i nisam svojim rukama radio, ali ako ti nešto znači zavuci se ispod volana, pronađi imobilizator i tu proveri kako stoje stvari pre nego što počneš da se nerviraš i tražiš uzrok problema na drugim mestima. Nadam se da će upaliti, a ako si skoro pomerao položaj volana možda je zato malo olabavilo...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Semi
Alfanatic, hvala mnogo.
Vidis, nije mi palo na pamet da probam sa pomeranjem volana juce, mozda bi ga na kvarno i uhvatio.
Videcu danas, ako stignem posle posla, da skinem te plastike sa donje strane i malo procackam.
Vidis, nije mi palo na pamet da probam sa pomeranjem volana juce, mozda bi ga na kvarno i uhvatio.
Videcu danas, ako stignem posle posla, da skinem te plastike sa donje strane i malo procackam.
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Citac koda je nakacen na kontakt bravu. Verovatno se okrenuo malo u stranu pa ne gadja transponder kako treba.. Skini plastike oko volana i videces crni kabal sa plasticnim pravougaonikom na kraju. Zarotiraj ga da stoji ravno i probaj.
Nema gorih ljudi od alfista.
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Ja inače izvučem volan do maksimuma kako bih se smestio za volan onako kako mi odgovara i prilikom izvlačenja dešavalo se da se taj kontak poremeti. Kasnije je električar rekao da je malo olabavio žicu i namestio kako treba, pa zaista više nisam imao problema nakon toga.
Nema na čemu kolega, bilo bi mi baš drago ako ti ovo iskustvo bude od koristi, tim pre što na taj način rešavaš problem bez ikakvih glavobolja i ulaganja. Ukoliko to ipak nije uzrok, svejedno se nadam da je nešto banalno i lako rešivo.Semi napisao:Alfanatic, hvala mnogo.
Ja inače izvučem volan do maksimuma kako bih se smestio za volan onako kako mi odgovara i prilikom izvlačenja dešavalo se da se taj kontak poremeti. Kasnije je električar rekao da je malo olabavio žicu i namestio kako treba, pa zaista više nisam imao problema nakon toga.
- radovann
- Garaža: ex Alfa Romeo 156 sw 2002 1.9 jtd
ex Alfa Romeo gt blackline 2006 1.9 jtdm
exAlfa Romeo 156 mjet 2005 - Lokacija: beograd
ja sam imao slican problem,palila mi se ta greska povremeno,isto nije hteo da upali, zamenio sam relej i od tada vise nije bilo problema
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Koji relej, gde se nalazi?
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- radovann
- Semi
Pirke, koji relej tacno?
Tamo ih ima nekoliko, bar kod mene.
Moth3, hvala na uputstvu, cim ugrabim malo vremena rasturicu to dole.
Juce, recimo, nije bilo nikakvih problema, vozio, pali, gasio, sve ok.
Malo sam i volan ispomerao, pa cemo videti kako se ponasa, ali u svakom slucaju cu otovoriti i videti kako to izgleda i sta moze da se uradi.
Tamo ih ima nekoliko, bar kod mene.
Moth3, hvala na uputstvu, cim ugrabim malo vremena rasturicu to dole.
Juce, recimo, nije bilo nikakvih problema, vozio, pali, gasio, sve ok.
Malo sam i volan ispomerao, pa cemo videti kako se ponasa, ali u svakom slucaju cu otovoriti i videti kako to izgleda i sta moze da se uradi.
- radovann
20a crni relej , skorz desno u prvom redu se nalazi,
meni se isto to desavalao par dana sve ok i onda nece da upali,od kako sam ga zamenio nemam nikakvih problema evo vec god dana proslo
meni se isto to desavalao par dana sve ok i onda nece da upali,od kako sam ga zamenio nemam nikakvih problema evo vec god dana proslo
- Semi
Pirke, druze, jel moze malo preciznija lokacija tog releja?
Ja gledao one koje vidim okom u motornom prostoru i ne videh ni jedan crni 20A.
Gde se tacno nalazi kod tebe?
Ja gledao one koje vidim okom u motornom prostoru i ne videh ni jedan crni 20A.
Gde se tacno nalazi kod tebe?
- radovann
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Semi, kako se sada ponaša? Da li i dalje ide po sistemu "radi-ne radi"?
- Semi
Pirke, hvala mnogo, znacice mi:-)
Alfanatic, sad je sve ok.
Od onog dana nista :-)
A vozi se svakodnevno. Evo bas juce bio do Novog Sada, pa da Novog Beceja, obilazili neke auto placeve sa ortakom, 50 puta smo stajali i nista.
Ali, opet hocu da uradim koliko mogu oko tog problema, da me ne ostavi negde kad bas ne treba :-)
Alfanatic, sad je sve ok.
Od onog dana nista :-)
A vozi se svakodnevno. Evo bas juce bio do Novog Sada, pa da Novog Beceja, obilazili neke auto placeve sa ortakom, 50 puta smo stajali i nista.
Ali, opet hocu da uradim koliko mogu oko tog problema, da me ne ostavi negde kad bas ne treba :-)