ALFA ROMEO 75 - The Last Real Legend!

Alfa Romeo 75 | Alfa Romeo Alfetta | Alfa Romeo GTV | Giulietta | Alfa 90 | SZ/RZ
Legende koje jure.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jun 14, 2006 4:15 pm

@dstancic
Pozdrav prijatelju! :lool:
Kako to da nisi kao i svi uzorni .75-icini svedoci. tj. sektasi, stavio 75 u nick name? :?
Nema veze, potpis ti je jasan k'o dan ;)

@Nigy
Mi ne moramo da se silimo uopste oko pisanja postova, oni ionako kod nas sami od sebe lete... to je valjda prelazna stvar: sa 75-ica ;)

@Killaz
Hvala ti Laki ko bratu, zamalo me infarkt nije strefio od nerviranja :lool:

[size=24:977219713c]OVO JE 75-0 POST !!![/size]
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jun 14, 2006 5:51 pm

E sto mislite sto nema Alexe vec par dana :naughty:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jun 14, 2006 8:31 pm

Sigurno ima neki razlog,mozda 24v razloga ? :lool: :lool: :lool:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Sre Jun 14, 2006 9:33 pm

pozdrav svima,ja nemam alfu al imam dva fiata jedan veci i jedan manji i naravno opela kojeg bi da prodam i da uzmem alfu75,onu koju mi preporucuju da je zaobidjem i da ima vise mana nego vrlina,konkretno se nisam mnogo sretao pa cak ni probao ali mi po ovim vasim napisanim tekstovima izgleda savim normalno malo neuobicajeno ali nije nista sveto pismo i da nemoze da se popravi i da ima dosta stvari sto odgovaraju od drugih modela,nego ono sa zadnjim levim klestima mi malo nije jasno zasto pucaju srafovi sa poluosovine ili se otpustaju konkretno mi se isto desava na cromi i isto leva do menjaca a pristupacna za zatezanje je samo pogledom i to iz samo jednog ugla,i ono sto je motor napred a menjac pozadi malo nelogicno ali sigurno postoji razlog verovatno zbog raspodele tezine ili ko zna zbog cega i iz inata bi je uzeo pa makar se i zaj**o
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jun 14, 2006 10:33 pm

75ts napisao:E sto mislite sto nema Alexe vec par dana :naughty:
Ubacuje motor iz 33-ojke?

@ljube-kugla

Pozdrav!
Nema sanse da se prevaris kupovinom Alfe 75, s tim sto kao i pri kupovini bilo kog drugog auta, moras dobro da je pregledas i provozas ;)
Najbolje bi bilo da povedes nekog ko poznaje Alfe...
75-ica je poznata po extra raspodeli tezine, tj. 51% napred i 49% nazad sto je naravno cini veoma stabilnom i upravljivom :cool
Kvari se kao i svaki drugi automobili-ni manje ni vise. Ali je uzitak voznje NEOPISIV... Ma droga zesca :lool:
Moja preporuka su ti sledeci modeli:
2.0 Twin Spark (148ks), 3.0 V6 (192ks) i 1.8 Turbo (155ks)
Za gomilu ostalih informacija idi na http://www.alfa75.info
Srecno :plavi_voli:

@Nigy

Eto nam ponovo 30-te strane ;)
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Sre Jun 14, 2006 10:57 pm

ljube-kugla napisao:nego ono sa zadnjim levim klestima mi malo nije jasno zasto pucaju srafovi sa poluosovine ili se otpustaju
Posto se to bas meni desilo (i ne verujem vise ikome sa 75icom) evo i da odgovorim. Kliknuti na fotku ispod da se vidi u vecoj rezoluciji. Sta je tu cudno?
Slika
8 (i slovima OSAM) podloski na strafu koji drzi poluosovinu! Za ovako nesto bih slao na robiju! Dozivotnu! :mad:
Drugim recima, Alfu ne moze da popravlja svako. Zato i jeste problem naci 75 na kojoj nisu razni 'majstori' pokusavali da dokazu kako i oni znaju popraviti Alfu. :evil:
ljube-kugla napisao:i ono sto je motor napred a menjac pozadi malo nelogicno ali sigurno postoji razlog verovatno zbog raspodele tezine ili ko zna zbog cega i iz inata bi je uzeo pa makar se i zaj**o

Da, razlog je bas raspodela tezine. ;)
Kod Alfe 75 on je skoro idealan. Diferencijali u modelima od TS i jacim imaju delimicnu blokadu, kao kod trkackih vozila (sto u sustini ovaj model i jeste). :cool

Sto se kvarova tice, da, cesto se kvari ako je odrzavaju kojekakvi 'strucnjaci'. Ali ako ima ljubav vlasnika, u takve ruke nikada nece doci i onda ce se kvariti mnogo redje nego mnogi automobili tog godista.
Predlazem ti da provozas jednu i ako te ne kupi na prvu loptu (sto sumnjam da je moguce), poslusaj one koji ti kazu da je zaobidjes. :dugokosi:

2 Fris75turbo

Bravo Zube Zeleni! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;)
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Sre Jun 14, 2006 11:54 pm

da vidim lepu kombinaciju sa srpskim srafom sto je u hvalitetu skoro (5.5),a ja se razmisljam da uzmem neku verziju sa karburatorom posto nemam mnogo poverenja u plasticne usisne grane i gomilu senzora i sondi u auspuhu jer sam imao na opel corsi velikih problema bas sa lambda sondom koju zovem (smrdomer) i nekim ubrizgavanjem u jednu tacku,koje sam pocupao nadrogirao motor i naravno dvogrli weber i sad radi idealno i zato volim karburatorske motore i njih je jednostavnije nastelovati za nase djubre od goriva a i ugradnja plina je mnogo jeftinija sto za danasnje uslove mnogo znaci
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Čet Jun 15, 2006 12:13 am

Dobrodosao momce!

Na 75ici nemas plasticnih usisnih grana...
Inace sa karbonima imas max 128 konja (2.0) a za neznatno vece pare eto ti vec lepih 148... ;)
A sta drugi pricaju - macku o rep!!!

Hmmm, Croma+75 ?!
IDEALNA KOMBINACIJA po meni, naravno! =] =] =]
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 15, 2006 7:16 am

...a kod mene nema ni sonde ni katalilazatora, fabricki naravno :twisted:
Sto se 75-ice tice, sa karburatorima ce sve nastelovati, osim potrosnje :(
Mislim da 2.0 Carbs, sa nasim .extra gorivom. ne bi isla ispod 14-15lit/100km u gradu... :?
Dopao mi se neciji komentar (ili potpis :? ) na Forumu:
Na naftu se greje, na plin se kuva a na benzin se vozi :lool:
Nigy

Čet Jun 15, 2006 8:58 am

ljube-kugla napisao:i nekim ubrizgavanjem u jednu tacku,
...
a i ugradnja plina je mnogo jeftinija sto za danasnje uslove mnogo znaci
Sve 75ice imaju brizgaljku po cilindru, a posto sam vozio 1.6IE na plin, koji sam ugradio, mogu reci da je pre dve godine ceo uredjaj sa ugradnjom bio od 320 do 400?. :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 15, 2006 4:50 pm

@Sira
Kakav je kvalitet benzina na pumpama u Hrvatskoj?
Na cijim pumpama je najbolje tankati super 98 i koja mu je cena?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 15, 2006 5:47 pm

OMV super 100 ti je najbolji, naravno na OMV crpkama, ko
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 15, 2006 6:05 pm

@Sira
Hvala ti puno na brzom odgovoru :plavi_voli:
Bilo bi extra da OMV ima svoju pumpu u Iloku ili negde blizu granice :?
Od Novog Sada do Iloka ima nekih 50km, tako da mi se na vecu kolicinu goriva isplati da idem u HR da tankam. Vise oktana-manja potosnja ;)
Naravno... nije potrosnja u pitanju, vec ovaj nas bez-oktanski benzin :mad:
Da li znas kada dolazis u Vukovar?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 15, 2006 8:16 pm

nije istina 75 s weberima trosi 14-15l/100km,
moja trosi skoro dvadeset i nema 128 ks nego oko 150ks
naime imam mijenjane bregaste ispuh 4 u i abarth sistem rucni rad,ventile mjenjane i drugu laksu radilicu i olaksan zamasnjak,
naravno motor je 2.0 a menjac od 1.6 i za sada jos uvek bez spere
pozdrav iz istre,more je super
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 15, 2006 8:18 pm

I da ne zaboravim i CERAMIC POWER LIQUID SPORT
POZDRAV IZ ISTRE
Nigy

Pet Jun 16, 2006 9:06 am

ciccio75 napisao:I da ne zaboravim i CERAMIC POWER LIQUID SPORT
Ajd' objektivno, ima li ikakve razlike kada to sipas? :plavi_sumnja:
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Pet Jun 16, 2006 11:26 am

@ ciccio75 - 150, ali ne fabrickih... ja mislio na fabricke...

E evo par prakticnih pitanja:

- gde u Bgd najbolje da centriram trap? Ko to najbolje radi na 75icama?
Citao sam ranije da je jako tesko naci nekog da to dobro uradi na 33kama pa pitam kako je to za nas...
- primetio sam jednu stvar - kad vecom brzinom naletim na sitnije uzduzne neravnine zadnjica se na autu nekako protrese kao puding... proseta se levo desno, ali samo karoserija, tockovi su cvrsto na putu. Pitam ja vas jel to za sektasice normalno, da se ne tripujem da cu na autoputu da izginem ako nagazim malo jace? =]
Nigy

Pet Jun 16, 2006 11:35 am

Gruja napisao:- primetio sam jednu stvar - kad vecom brzinom naletim na sitnije uzduzne neravnine zadnjica se na autu nekako protrese kao puding... proseta se levo desno, ali samo karoserija, tockovi su cvrsto na putu. Pitam ja vas jel to za sektasice normalno, da se ne tripujem da cu na autoputu da izginem ako nagazim malo jace? =]
Nisam imao takvih iskustava... :|
Probaj da zaljuljas zadji deo levo - desno kad auto stoji. Ako tad 'dozivis puding' nesto nije u redu sa zadnjim trapom... :(
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jun 16, 2006 12:00 pm

Centrirao sam trap kod mnogih, ali uzalud auto mi je uvek vukao udesno, sve dok nisam otisao do Adama u Tosinom bunaru, covek je jedno sat vremna se piiiip ali mi je auto konacno poceo da ide pravo ,takodje i cena je bila visa nego kod ostalih, platio sam oko 20eura za razliku kod ostalih je bila oko 10eura.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jun 16, 2006 2:24 pm

Fris75turbo napisao:@Sira
Hvala ti puno na brzom odgovoru :plavi_voli:
Bilo bi extra da OMV ima svoju pumpu u Iloku ili negde blizu granice :?
Od Novog Sada do Iloka ima nekih 50km, tako da mi se na vecu kolicinu goriva isplati da idem u HR da tankam. Vise oktana-manja potosnja ;)
Naravno... nije potrosnja u pitanju, vec ovaj nas bez-oktanski benzin :mad:
Da li znas kada dolazis u Vukovar?
Evo ti link na popis njihovih pumpi, po ovoj karti imaju samo u Osijeku i
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jun 16, 2006 2:58 pm

[quote="sira"]
Iako pi
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jun 16, 2006 4:32 pm

Dogovoreno :D :D :D

Ja ti ina
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jun 16, 2006 5:06 pm

to nigy- koliko ja primijetim motor mi nekako lijepse radi ali potrosnja ulja mi je uvijek ista oko 1l na 1000km, bit ce gumice od ventila
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jun 16, 2006 10:28 pm

Bogami lepa potrosnja...ulja ;)

[color=white:d81e73ef8d].[/color]
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jun 16, 2006 10:38 pm