Problem sa klimom na 145 1.6 TS

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Problem sa klimom na 145 1.6 TS

Uto Maj 23, 2006 7:38 pm

Pozdrav,
Zamolio bih vas za jedan savet tj. misljenje sta je uzrok ne ukljucivanja klime. Kada kompresor direktno vezem za akumulator tj. dovedem napajnje direktno na kompresor klima hladi. Kad ide preko maticne instalacije nece da hladi a pokazuje da je ukljucena ( sig.svetla iznad prekidaca klime svetle). Ventilator duva ali nema hladjenja.
Da li je neko imao slicna iskustva?
Koji su osiguraci i relei krivci u ovom slucaju i gde im je lokacija?
Napomene: freon danas napunjen a klimu nisam koristio do sada jer sam auto kupio pre nekoliko dana, pa nisam siguran sta je problem.

Hvala unapred
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Maj 23, 2006 9:54 pm

Dobrodosao viktorpop!

Drago nam je da je jos jedna 145-ica sa nama.

Imamo jedan obicaj da se novi clanovi predstave, pa onda pocinjemo diskusiju ;)

PREDSTAVLJANJE CLANOVA
Korisnikov avatar
sasa bg
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 TBi
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 8:29 am

Uto Maj 23, 2006 10:24 pm

Imao sam ja istu situaciju na mojoj 145-ici. Klima se nije palila. Elektricar je skinuo neki relej, prelemio nesto, konstatovao da je to stalna pojava na Alfama i Fiatima. Uzeo mi je deset evra. Znam da je morao da skine masku i far (mislim da je desni u pitanju da bi dosao do tog releja.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 24, 2006 8:14 pm

Hvala, na brzom i preciznom odgovoru.
Izvinjavam se sto nisam stigao ljudski ni da se predstavim na Alfa forumu, tek sam kupio 145-cu pa sam pun utisaka i prezadovoljan sam. Imao sam davno Alfu 33 1.5 Ti tacnije 1990 god. i sticajem okolnosti ostao sam bez nje, tad sam se zarekao da necu ni jedno drugo vozilo kupiti sem Alfe i eto svoje obecanje tek sad ispunio :).

Jednom Alfa uvek Alfa ...

Pozdrav svima, nadam se da cu nekom i ja biti od pomoci u slicnim situacijama.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 25, 2006 9:53 pm

Bio sam dans do jednog od najboljih elektricara u Kraljevu, cisto da zukruzim pricu vezano za moj problem sa klimom, covek je ustanovio da je nesipravan neki presostas (prvi put cujem za tako nesto do duse), nalazi se ispod levog fara ima konektor sa 5 kontakta i neki metalni cilindar sa navojem i sluzi da zastiti kopresor usled gubitka freona da ne pregori. E sad gde to da nadjem pojma nemam, kaze lik da to imaju sva vozila iz Fijatovog programa koji imaju klimu. Ako neko zna gde ima i koliko kosta to zadovoljstvo, bio bi mu zahvalan da mi javi. Daaaa, majstor nije za opciju da se izvrsi povezivanje preko prekidaca jer je ta zastita izuzetno korisna stvar.

Povratak na “Area Servizio”