Neba koja se odlepljuju...

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
sasa bg
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 TBi
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 8:29 am

Neba koja se odlepljuju...

Sre Maj 17, 2006 11:09 pm

Primetio sam da se na mnogim Alfama iz devedesetih odlepljuju neba. Sunce i toplota u kabini, kao i agresivno pranje su verovatno povod za isto. U mom autu u poslednja dva dana nebo mi dodiruje glavu. Preporucena su mi dvoijca tapetara, prvi je inace i bajker, radnja mu je negde kod laste na autoputu i on mi je rekao da ima originalan Alfin materijal, a da je cena 4500 dinara. Drugi cova je na Vidikovcu i lepi postojeci materijal. On uzima 40 evra. Treci covek je legendarni Lapcevic u Zemunu, koji mi je zviznuo cenu od 150 evra, tako da me to bas i ne interesuje, narocito sto mi se ne svidja materijal koji nudi. Mislim da ce Subota biti dan za istrazivanje starih zanata. Da li neko ima vec ovo iskustvo (primetio sam da je to cesta pojava) sa lepljenjem neba i eventualnoneko resenje. :?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 9:58 am

A sto lepo ne odradis to sam onako kako smo pricali, uzmes spric i tanku iglu, lepak i krenes redom! ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

foxy

Čet Maj 18, 2006 7:34 pm

taj koji ti je nabacio 150 eura taj ti je video auto i mislivsi a pa ovaj ima paaara aj da mu nabijem cenu...
mogo bi se kladiti da na yugu isti posao kostalo bi 30 eur
.icke prljave :fight_twak: :mad_cuss:
ako neces sam da radis po tvojoj prici naj pouzdaniji je onaj za 4500 koji ima org.alfa materijal.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 18, 2006 11:24 pm

Ja sam u Užicu tapacirao za 20e + materijal oko 10e. Materijal sam sam birao u prodavnici textila. Jedino što je bitno da bude blago rastegljiv, da bi mogao da se lepo oblikuje na grbinama oko suncobrana.

Sam sam rasklopio nebo, odneo majstoru i sam sklopio.
Korisnikov avatar
sasa bg
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 20, 2006 4:59 am

:lool: Bio sam kod Dejana bajkera. Ljudi mi rade kompletno nebo i delove na stubovima (sve iznad tapacirunga), najbitnije mi je sto koriste originalni materijal, ne onaj gumirani vec plisani iz 156-ica. Cena je 5500 dinara, sa njihovim materijalom. Video sam sta rade i primere na autima koje su zavrsili, rade i kozu na sedistima, bas su uradili kompletno jednu Alfu Spider. Rade ljudi i krovove za kabriolete. Najvise mi se svidelo sto imaju izbor materijala. Ostavio sam delove interijera kod njih, zavrsavaju u ponedeljak, kada cu definitivno znati kako je uradjeno. Inace u roku od pola sata urade i kozu na rucicama menjaca i kosta 10 evra. Do ponedeljka, barem o ovoj temi.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 20, 2006 10:02 am

Na rucici menjaca, kako izgleda jel ista kao origional sa crvenim koncem?!

A da li menjaju kozu na volanu, isto sa tim crvenim koncem?!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 20, 2006 10:30 pm

ako je taj dejan bajker dobar mogao bi da nam ostavis neki kontakt...
Korisnikov avatar
sasa bg
Drug Član
Drug Član

Ned Maj 21, 2006 7:47 am

Bira se boja konca, ali mislim da neprakticna bilo koja bja osim crne. Namazes nekoliko puta nekim sredstvom za kozu, isprlja se konac i onda to vise nije to. Javicu vam u ponedeljak rezultate i kontakt telefon, tada je montaza.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 22, 2006 8:37 am

Sale cim pre daj taj telefon trebace mi da vidim da li mogu da mi srede sedista !

Pozdrav !
Korisnikov avatar
sasa bg
Drug Član
Drug Član

Uto Maj 23, 2006 10:21 pm

:lool: Savrseno. Nebo (i delovi na A, B i C stubovima) je ispalo savrseno. Ne provaljuje se da je radjeno. Prezadovoljan sam. Evo broja, covek se zove Dejan, 063 207 769. Mislim da bi uprava kluba mogla da napravi neki dil za popust.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 24, 2006 10:13 am

Slazem se... ;) Lacky, Sale sta kazete na ovo ?
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 24, 2006 4:01 pm

Slazem se :lool: Posto je u pitanju Bg onda cekamo Milosa i Lakija da odrade popust.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 24, 2006 4:55 pm

evo ovako, bas planiram da obnovim kozu na rucici menjaca, i otici cu kod njih da vidim da li su raspolozeni za takav vid klubske saradnje...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 25, 2006 12:29 pm

Ako su zainteresovani, a i ako nisu javi ! ;)

Pozz !
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Pon Jun 11, 2007 11:51 pm

Ajd da pitam, jel neko radio sam to tapaciranje neba?
Problem je u tome sto ima dva tipa .neba.. Kod 145ica bez sibera je zalepljeno za krov po sredini a sa strana je uhvaceno ruckama, lajsnama kederim itd...Kako to skinuti/odlepiti a da ne skrljam?

Povratak na “Area Servizio”