ALFA ROMEO 75 - The Last Real Legend!
- Nigy
- Garaža: .
In 1991 the 75 Turbo Quadrofoglio Verde Serie Numerata was introduced on the Italian market. The extra features are:
a numbered aluminium plate on the dashboardunit, a Recaro interior and special light-alloy wheels. Alfa Romeo also
introduced a twin spark version of this car with the same extra`s.
Text sa cuvenog alfa75.info.
Ono sto mene zanima ima li neko fotke ove serije, neki link ili info o njima. Naime, zanima me GDE je na tabli stajala plocica sa brojem i da li su felne istog dizajna kao na SZ/RZ?
a numbered aluminium plate on the dashboardunit, a Recaro interior and special light-alloy wheels. Alfa Romeo also
introduced a twin spark version of this car with the same extra`s.
Text sa cuvenog alfa75.info.
Ono sto mene zanima ima li neko fotke ove serije, neki link ili info o njima. Naime, zanima me GDE je na tabli stajala plocica sa brojem i da li su felne istog dizajna kao na SZ/RZ?
-
Go
- Drug Član
Sve je identicno sto se motora i mehanike tice, kao na standardnoj 1.8 Turbo QV iz '91god (165ks), tj 2.0TS (posto je i ona radjena u seria limitata).
Radjene su u 1000 komada (Turbo), a 2.0TS je mislim u 2000kom
, serijski broj im se nalazi na centralnoj tabli, imaju Recaro enterijer, retrovizore u boji auta (Turbo) i Speedline Alu-felne (14.-2.0TS, a 15.-Turbo)
Sta ces vise, san snova :cool

Radjene su u 1000 komada (Turbo), a 2.0TS je mislim u 2000kom

- Nigy
LM, u pitanju je TS, proizvedena je '91, prodata u Italiji, retrovizori u boji karoserije, felne odgovaraju, na mestu tablice zvrlji rupa...
Jedino mi se sedista ne uklapaju u pricu, ali su ocigledno zamenjena jer cak nemaju ni onaj ispupceni deo za odmaranje nogu na kraju...
Plocicu je neko iscupao (sasvim normalno) i sedista zamenio.
Ima li negde na mrezi gde se moze ovo proveriti po seriskom broju karoserije?
Pa skoro sam siguran da imam jedan san snova!!! :cool :cool :coolFris75turbo napisao:serijski broj im se nalazi na centralnoj tabli, imaju Recaro enterijer, retrovizore u boji auta (Turbo) i Speedline Alu-felne (14.-2.0TS, a 15.-Turbo)![]()
LM, u pitanju je TS, proizvedena je '91, prodata u Italiji, retrovizori u boji karoserije, felne odgovaraju, na mestu tablice zvrlji rupa...
Jedino mi se sedista ne uklapaju u pricu, ali su ocigledno zamenjena jer cak nemaju ni onaj ispupceni deo za odmaranje nogu na kraju...
Plocicu je neko iscupao (sasvim normalno) i sedista zamenio.

Ima li negde na mrezi gde se moze ovo proveriti po seriskom broju karoserije?
-
Go
- Drug Član
Moja je Limited edition sa rednim brojem 3000i nesto i ima Recaro sedista, ostaje mi samo da ofarbam retrovizore, a felne da skinem od alekse ili nigija
takodje LE imaju kozni volan, ostalo je sve isto kao i kod standardnih verzija.
@ sira
Nesto sam sa Aleksom pricao, tj on je isao da gleda neki 24v da ubacimo kod njega i kaze mi da nije problem sa zamajcem.....nego je problem kako zamajac od 2.0 v6 turbo da se prepravi da moze da ide na kardan.. e to bi bio posao, tih motora ima dosta a nisu ni skupi, a idu zverski.
Jeli kako da smanjim kompresiju na TS-u, da je spustim na 8-9?

@ sira
Nesto sam sa Aleksom pricao, tj on je isao da gleda neki 24v da ubacimo kod njega i kaze mi da nije problem sa zamajcem.....nego je problem kako zamajac od 2.0 v6 turbo da se prepravi da moze da ide na kardan.. e to bi bio posao, tih motora ima dosta a nisu ni skupi, a idu zverski.
Jeli kako da smanjim kompresiju na TS-u, da je spustim na 8-9?
-
Go
- Drug Član
Naime nesto sam sa Alexom pricao, ovako cemo drugovi onako, i reko ajde da probamo, ja nisam neki expert ali sam voljan da ucim i da probam, tako da smo nabavili par turbina, imamo jedan TS, samo jos da utvrdim koja je kakva po karakteristikama turbina, imama coveka koji ce da mi pravi grane (burazer znaci mogu da ga gnjavim do mile volje
), pa polako, ako ima neko dobro stivno za citanje o turbinama i sl. dobro dodje ili neki savet isl.

Naime nesto sam sa Alexom pricao, ovako cemo drugovi onako, i reko ajde da probamo, ja nisam neki expert ali sam voljan da ucim i da probam, tako da smo nabavili par turbina, imamo jedan TS, samo jos da utvrdim koja je kakva po karakteristikama turbina, imama coveka koji ce da mi pravi grane (burazer znaci mogu da ga gnjavim do mile volje

-
Go
- Drug Član
Evo ti link na jedan forum di ima puno toga lijepog o turbu:
http://www.quartermile.ws/forum/index.php?gid=82
Mislim da
http://www.quartermile.ws/forum/index.php?gid=82
Mislim da
- Nigy
Nego, pardonirajte me na neznanju, ali zar nije naj veca zapremina Alfinih motora 3.2???
Btw. evo i devojcice o kojoj pricah:

kozni volan, retrovizori u boji karoserije, rupa na mestu plocice, sedista koja nisu proizvodjena '91. (felne ste imali prilike da vidite)... :cool
Mocno, nema sta. =] =] =]Fris75turbo napisao:TS ima ravne klipove a stariji Carb ima .kupole....
Avaj, evo slika MONSTRUMA 3.7V6-24V![]()
![]()
Nego, pardonirajte me na neznanju, ali zar nije naj veca zapremina Alfinih motora 3.2???

Btw. evo i devojcice o kojoj pricah:

kozni volan, retrovizori u boji karoserije, rupa na mestu plocice, sedista koja nisu proizvodjena '91. (felne ste imali prilike da vidite)... :cool