radna temperatura

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

radna temperatura

Čet Sep 01, 2005 1:16 am

Da li je normalno da mi temp. stoji non stop blizu 100 i ventilator radi non-stop. znaci temp. ne skace preko, ali je uvek tu blizu 100 i jednostavno sam morao da prespojim ventilator na hladnjaku da bi se auto hladio i kada ga ugasim.
pomoc
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Sep 01, 2005 1:22 am

Da li se to odnosi na voznju po gradu?
Ja vozim 33-ku 1.4 i po gradu mi temp. stalno stoji blizu 100, leti i predje preko... ako je samo blizu 100 kao sto kazes mislim da nema sta da brinesh.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Sep 01, 2005 10:46 am

Imao sam i ja tih problema sa mojom 145-icom, isto boxer motor kao u 33-jci.
U gradu temp. skoro uvek oko 100 stepeni.
Ocistio sam hladnjak i spolja i iznutra, isprao ceo rashladni sistem, i promenio termoprekidac za hladniji. Fabricki je palio ventilator na 92 ili 96 stepeni, ne secem se sada tacno, a stavio sam sada jedan koji pali na 82 stepena.
Vise mi temp. ne prelazi 85 mozda koji stepen vise.
Idealno bi jos bilo da kupim novi hladnjak jer ovaj nisam uspeo iznutra da ocistim koliko sam zeleo...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Sep 01, 2005 11:26 am

Bokseri rade sa nesto vecom temperaturom , radna 89 , da bi digli pritisak u sistemu za hladjenje i povecali tacku kljucanja na oko skoro 120 c , e sad to je okej ali na otvorenom ni pod razno ne sme da pali vent i prelazi 100 ,Fabr davac pali termostat na 95 a gasi ga na 87 C.Ventilator ima protok vazduha kao da se kreces brzinom od oko 40 km na sat tako da na otvorenom dobijas kontra efekat , znaci semafori i spore uzbrdice za ostalo je krivo ili lose ulje ili pritisak uljalosa smesa zacepljenje u bloki ili sl. Mali blok velika snaga zato i ide u njega 4.2 l ulja.

Povratak na “Area Servizio”