Varijator
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
a koliko izadje komplet usluga? Bas me zanima jer sam prosle nedelje radio reparaciju kod Vlade (AMAG - manji servis) pa cisto da vidim da li sam zaista dobio "prijateljsku" cenu ili ne?Quadrifoglio napisao:pa za reparaciju samo naravno

-
GostGo
- Drug Član

cca 50EUR materijal + radspeedfreak968 napisao:a koliko izadje komplet usluga? Bas me zanima jer sam prosle nedelje radio reparaciju kod Vlade (AMAG - manji servis) pa cisto da vidim da li sam zaista dobio "prijateljsku" cenu ili ne?Quadrifoglio napisao:pa za reparaciju samo naravno
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
cekaj, u tih 50 eura su uracunate i ruke? 50 eura sve zajedno????

-
GostGo
- Drug Član

Fino, nadam se da ces preneti iskustva sa repariranim varijatorom. Ja sam se po Nisu raspitivao i niko od majstora nije za reparaciju ni cuo
zvao sam neke prodavnice auto delova i kazu da trenutno nemaju.
1. Molim za savet u vezi kupovine novog (gde, posto...);
2. Da li postoji neki servis na jugu koji bi uradio pomenutu reparaciju.
Mislim ne znam u cemu je toliki problem ako se reparacija sasstoji u zameni one podloske i opruge, prakticno isti posao kao i zamena vartijatora.
I jos nesto, da li 100% ne skodi bregastoj, znam da su ventili hidraulicni ali opet, ako joj ne promeni fazu zar ista ne trpi dodatno opterecenje na visim obrtajima.
1. Molim za savet u vezi kupovine novog (gde, posto...);
2. Da li postoji neki servis na jugu koji bi uradio pomenutu reparaciju.
Mislim ne znam u cemu je toliki problem ako se reparacija sasstoji u zameni one podloske i opruge, prakticno isti posao kao i zamena vartijatora.
I jos nesto, da li 100% ne skodi bregastoj, znam da su ventili hidraulicni ali opet, ako joj ne promeni fazu zar ista ne trpi dodatno opterecenje na visim obrtajima.
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
dobro, toliko sam i ja platio... Quadro, uputi nas brate, nedaj da nas delju dusmani....cuore sportivo napisao:Sad sam zvao mog majstora,koji odrzava moju Alfu i dobio sledeci odgovor:
Za reparaciju,znaci kit + ruke oko 80 -100 evra.
Ako vec Quadri nalazi tako jeftino svi treba da navalimo tamo...........mada licno sa AMAG-om nemam neka bogzna kakva dobra iskustva.....!?

-
GostGo
- Drug Član

pozzzz... nemoj sam da se igras sa varijatorom...
trebaju ti alati za pozicioniranje bregaste, posto je skines, odvijes varijator sa nje, rasturis ga, zamenis oprugu i teflon, vratis zupcanike u njega, navijes ga na bregastu, vratis nju na mesto i uzupcis...
a i kad sve to uradis pitanje je koliko ce ti trajati...
[color=darkblue:5915619673]EDIT by KILLAZ: Deo posta vishe podseca na reklamu, nego li na konkretnu pomoc...[/color]
trebaju ti alati za pozicioniranje bregaste, posto je skines, odvijes varijator sa nje, rasturis ga, zamenis oprugu i teflon, vratis zupcanike u njega, navijes ga na bregastu, vratis nju na mesto i uzupcis...
[color=darkblue:5915619673]EDIT by KILLAZ: Deo posta vishe podseca na reklamu, nego li na konkretnu pomoc...[/color]
-
GostGo
- Drug Član

Daj neki tel, ime servisa pa da zovemo. Kolika je okwirna cena? Ovako ljudi misle da vozim dizel dok ne sednu u nutra i vide obrtomer :cool.Alfa145 napisao:pozzzz... nemoj sam da se igras sa varijatorom...
[color=darkblue:08d9b44824]EDIT by KILLAZ: Deo posta vishe podseca na reklamu, nego li na konkretnu pomoc...[/color]
Moj drugar radi reparaciju, zamenu...sta oces.
Nema servis ali radi ("srafi") uglavnom alfe i fiate u garazi na B.Brdu.
Radi bar jednu nedeljno od onih zlotvora sto preprodaju kola...
Mogu da ga pitam kolko bi bilo, ako ste zinteresovani. Javite...
Inace nas buduci clan, inace vozi 33 1.7 16V prelep!
Nema servis ali radi ("srafi") uglavnom alfe i fiate u garazi na B.Brdu.
Radi bar jednu nedeljno od onih zlotvora sto preprodaju kola...
Mogu da ga pitam kolko bi bilo, ako ste zinteresovani. Javite...
Inace nas buduci clan, inace vozi 33 1.7 16V prelep!
-
kilsonki
- Drug Član

[color=darkblue:a2b59a3911]Momci, tema je varijator, a ne servisi gde se isti mozhe reparirati. Vashe pozitivne ili negativne prepurke za servise mozhete smestiti u odgovarajuci THREAD.
Priche tipa; znam ali necu reci... -Nadam se da se nece ponoviti.
Hvala na razumevanju.[/color]
-
GostGo
- Drug Član

killaz napisao:[color=darkblue:d34e7db236]Momci, tema je varijator, a ne servisi gde se isti mozhe reparirati. Vashe pozitivne ili negativne prepurke za servise mozhete smestiti u odgovarajuci THREAD.
-
GostGo
- Drug Član

Izvinjavam se sto sam hteo da pomognem.... =[
Upravo sam hteo da izbegnem reklamiranje, jer ovo nije mesto za to, i nisam rekao da znam ali necu reci, naprotiv rekao sam da cu svakom dati informaciju na privat, da se ne bi ovde razvukla prica o tome... I rasprava da, ne ili mozda...moze da se uradi...Momci, tema je varijator, a ne servisi gde se isti mozhe reparirati. Vashe pozitivne ili negativne prepurke za servise mozhete smestiti u odgovarajuci THREAD.
Hvala na razumevanju.
Izvinjavam se sto sam hteo da pomognem.... =[
-
GostGo
- Drug Član

Uputstvo sa slikama za zamenu varijatora :
http://www.alfa155.com/155/Technical/Ca ... riator.htm
Pozdrav, nadam se da ovo nekome koristi
Uputstvo sa slikama za zamenu varijatora
Uputstvo sa slikama za zamenu varijatora :
http://www.alfa155.com/155/Technical/Ca ... riator.htm
Pozdrav, nadam se da ovo nekome koristi