veeliki problem sa servo-m
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
veeliki problem sa servo-m
uff, ovo je vec postala epopeja... odem ja u servis jel mi nesto sitno lupka vise osecam pod nogama a manje u volanu... rekoh, verovatno je kugla... slozili se i u servisu samnom, zamenimo mi lepo levu donju viljusku (180 eura) ali ono i dalje lupa... pogledaju oni malo bolje kad ono luft u letvi volana sasvim lep... koliko nova letva? Oko 800 eura... Jaoj boliii... kazu imaju oni nekog ko to reparira + ruke oko 400 eura... OK kazem ja... repariraju oni to meni, ali i dalje lupa, a uz to su i cuje neki cudan zvuk kada okrecem volan kao neko arlaukanje... servo pumpa? pogledaju oni, kazu to lupanje balans stangla 100%... zamenim ja i to - oko 100 eura... krenem, ono i dalje lupa + ono arlaukanje... posle nekih 5 km, BUM! puce ervo pumpa ode svo ulje u k*rac krasni... slep sluzba, nazad u servis... Kazu crevo od pumpe ka letvi ne valja... Zamene on to (20 eura) ali naravno ista stvar... Bilo je tu jos par havarija pumpe i vracanja letve jos dva put na doradu ali svaki put sve gore... I kad se ne okrece iz volana dopire ruzan zvuk, neko ujanje i mlevenj j'bem li ga neznam kako bih opisao... Iz Italije stigla nova pumpa, crevo, i (bar tako kazu) odlicna koriscena letva skinuta sa neke slupane 156-ce koja je ostala bez zadnjeg dela ali napred zdrava. Namontiraju oni sve to uzese mi jos 200 eura i kazu evo sad je super... Ali cujem opet ja onaj odvratni zvuk... doduse malo tise ali je i dalje tu... ali kazu oni ma to je OK... dobro... posle oko 300 km BUM opet ode pumpa... propisala... Kazu nista im nije jasno... pominju sad neko drugo crevo od letve ka pupmpi??? Hocu da poludim vise.... HELP!

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ih bre pa nije bas dotle doslo... ali nije ni narocito prijatno...

Wiz napisao:Auuuu bre prijatelju ti se raspadas![]()
![]()

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Nego jel' imao jos neko barem slican problem? mislim sa servom, ne sa majstorima

vidi ovako, sve do ovoga problema sa letvom bio sam ono, prilicno zadovoljan sa uslugom i cenama... e sad... kao prvo moraju da zavrse posao za koji sam vec platio (i preplatio) i bilo bi malo glupo da sad odem u sred posla kod drugog majstora pa ajd' placaj i tamo sve od pocetka... kada zavrse sa ovim, videcu... a ako ne uspeju da rese problem onda normalno palim kod drugih odma'... Neke preporuke? U Beogradu? A da nije Delta ili Bilbo...Milos napisao:A sta mislis da promenis majstora???
Nego jel' imao jos neko barem slican problem? mislim sa servom, ne sa majstorima

-
GostGo
- Drug Član

Jedini moj problem je bio sa fals vazduhom u servu ali to nije bilo na Alfi tako da ne znam da li je merodavno, i upravo su se culi cudni zvukovi pri motanju. Kada je zamenjeno ulje i ispusten vazduh sve je bilo u redu. A sto se tice odgovarajuceg ulja i ispustanja vazduha i ako su Alfini serviseri, ne bi trebalo da bude greske. 
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
e strah me je da sabiram... mnogo brate... sa druge strane na kraju cu imati gajnc nov trap
pomirio bih se ja i sa svim tim troskovima da mi auto radi kako treba ali avaj... ja sam jedan od onih likova koji bi majstori trebali da vole... trcim u servis za svaki sum... i volim ono - ti mi kazi koliko ce da kosta a ja hocu da dobijem sve pici-grici... al' ne vredi... dal' da ih bijes ili sta da im radis vise
?

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
reko' ajde nije fora da napisem u javnom forumu ime servisa pre nego im dam jos jednu sansu da posao urade kako treba... znaci ako sledece nedelje servo ne bude radio kako treba dobice ovde VEELIIIKI thumb down od mene... :palac_dole: :miniright:cuore sportivo napisao:Izvini,a u koji servis Alfin si vozio auto?
Napisi slobodno,cisto orijentacije radi!

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
e to i jeste najludje... ja sam do njih i dosao preko mog kuma... on sa njima saradjuje... i uvek su bili izuzetno korektni... ovo im je prva ali zaista VELIIKAAA brljotina... ne ide mi u tintaru... zato i nisam odmah napisao ime... svako ima prava na popravni... ali ne sto puta 

-
GostGo
- Drug Član

Tup zvuk ili vuce na zveckanje?Nikola napisao:Kad smo vec kod lupanja. Jel zna neko sta moze da mi bude to sto se cuje lupkanje/zveckanje u prenjem tocku, kada prelazim preko neravnina/rupa? Viljuske i krajevi spona su zamenjeni, i to nije. Tesko da je amortizer. Vise mi se cini kao da je u kljestima od kocnica...
-
GostGo
- Drug Član

ima jedan gumeni deo kod srafova na kljestima, (kao neka malecna manzetna), e pa hoce to kad se "pojede" da krene da lupka&zveckaNikola napisao:Kad smo vec kod lupanja. Jel zna neko sta moze da mi bude to sto se cuje lupkanje/zveckanje u prenjem tocku, kada prelazim preko neravnina/rupa? Viljuske i krajevi spona su zamenjeni, i to nije. Tesko da je amortizer. Vise mi se cini kao da je u kljestima od kocnica...
-
GostGo
- Drug Član

-Obrati paznju da li se to zveckanje uopste ne chuje dok kochis... (ja prob'o na kaldrmi na Senjaku :-)
Ako se ne cuje onda su plocice pojedene 100%.
Plocice ti otisle. Mora da si ih dobro "pojeo".Nikola napisao:Sa zakasnjenjem,gaston napisao: Tup zvuk ili vuce na zveckanje?
vise vuce na zveckanje, nikako nije tup zvuk
Kako (najlakse) da budes siguran:
-Obrati paznju da li se to zveckanje uopste ne chuje dok kochis... (ja prob'o na kaldrmi na Senjaku :-)
Ako se ne cuje onda su plocice pojedene 100%.
- milija
- Garaža: Alfa Romeo 147 twin spark 2002 god 1.6 88kw benzin
e pozdrav svima,i ja uzeh alfu 147 i pored svih tih problema nekako se emotivno vezah za nju
ja isto imam problem sa servom, kad je hladan i kad motam u mestu zavija haos, sta to moze biti? neko kaze pumpa otisla,neko kais os serva, a neko ulje.. ima li ko slicno iskustvo?