Varijator
- imandic
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9JTDM 110kw
Sad sam se cuo sa ovima iz Cacka (AutoGarant) u vezi varijatora koji se cuje ujutro kada palim auto, i posto je varijator zamenjen 12.11.2004 (3000km) serviser kaze da nema sanse da je varijator i da su verovatno losi hidro podizaci...
Koliko moze da me kosta to zadovoljstvo i na kakve probleme mogu da naidejm ako ih ne zamenim (treba da vozim 1.maja do Banjaluke i nazad)...
Dajte neki komentar...
BTW, ako sad neko pametno odgovori, takva pitanja i odgovore mozemo da postavimo na sajt, da bude informativan max...
Koliko moze da me kosta to zadovoljstvo i na kakve probleme mogu da naidejm ako ih ne zamenim (treba da vozim 1.maja do Banjaluke i nazad)...
Dajte neki komentar...
BTW, ako sad neko pametno odgovori, takva pitanja i odgovore mozemo da postavimo na sajt, da bude informativan max...
- imandic
- Drug Član

Ma idem u petk u Cacak kod ovih cobana...Videcemo sta ce da kazu...Varijator je u garanciji, tako da ce verovatno probati da izbegnu zamenu, skupo im je da se zezaju 4-5 sati a da ne uzmu pare...Tako da ocekujem da me zavlace za nesto drugo sigurno...
Problem je sto se cuje samo kad upalim auto posle par sati mirovanja, jutros je jedno 5-6 sekundi radio kao GolfIII dizel...A to ne sme bre da se cuje, okretao sam se da me neko nije video...sramota me bilo...
Problem je sto se cuje samo kad upalim auto posle par sati mirovanja, jutros je jedno 5-6 sekundi radio kao GolfIII dizel...A to ne sme bre da se cuje, okretao sam se da me neko nije video...sramota me bilo...
-
GostGo
- Drug Član

btw, varijator je to 99%... ali ipak nisam mehanicar da bih tvrdio 100%...[/b]
imandic napisao:Ma idem u petk u Cacak kod ovih cobana...Videcemo sta ce da kazu...Varijator je u garanciji, tako da ce verovatno probati da izbegnu zamenu, skupo im je da se zezaju 4-5 sati a da ne uzmu pare...Tako da ocekujem da me zavlace za nesto drugo sigurno...
btw, varijator je to 99%... ali ipak nisam mehanicar da bih tvrdio 100%...[/b]
- Dora
- honorable

- Garaža: FIAT :(
Gumice ventila se neQuadrifoglio napisao:Gumice ventila... hmmm... moze da bude, ali opet specifican je zvuk.. kad dodjes na meeting "oslusnucu" pa cu ti reci moje misljenje, a i pre meetinga mozemo da odemo do Saleta kod Ninica pa da pitamo njega...
Pozdrav
- imandic
- Drug Član

- Dora
- honorable

- Garaža: FIAT :(
- imandic
- Drug Član

Pa menjanje varijatora je trajalo oko 5 sati prosli put, i kostalo je 19000 dinara od cega je oko 8000 (cini mi se) bio sam varijator...Tako da ako su u pitanju podizaci, bice 11000 + cena delova sigurno...E sad, pitanje je koliko bi neki drugi majstor koji moze da razzupci i uzupci alfu naplatio ruke...Ako je to hiljadu-dve manje, onda me bas briga, ali ako je to veca razlika, onda bi razmislio da li da radim kod ovih prevaranata...
Pozdrav,
Ivan
Pozdrav,
Ivan
- imandic
- Drug Član

Ma ne mrzi me nego mi je varijator u garanciji, pa reko da pogledaju prvo to...Bilo bi dobro kada bi ti mogao da pitas te servisere kod tebe koliko bi kod njih bila zamena varijatora ili sredjivanje ili zamena hidropodizaca (ne znam da li se popravljaju ili se menjaju) cisto da imam sa cim da uporedim ove u Cacku, pa ako su mnogo skupi da dodjem do BG-a...
Pozdrav,
Ivan
Pozdrav,
Ivan
- imandic
- Drug Član

- imandic
- Drug Član

Kada pokrenes motor posle duzeg stajanja (par sati, da se spusti ulje) pocne da "drci" kao dizel par sekundi, 99% je poceo da crkava varijator...Koliko sam ja nasao na netu, nije uocena neka ozbiljnija posledica crkavanja ali jako nervira...
Zamena u Cacku kosta 19.000 dinara (toliko sam platio u decembru) i sada se opet zajebavam sa njima jer je poceo ponovo da se cuje
Inace sluzi da zakrene jednu bregastu (mislim da je na 3200 obrtaja, nemoj da mi verujes, mogu da iskopam tacnu informaciju)...
Zamena u Cacku kosta 19.000 dinara (toliko sam platio u decembru) i sada se opet zajebavam sa njima jer je poceo ponovo da se cuje
Inace sluzi da zakrene jednu bregastu (mislim da je na 3200 obrtaja, nemoj da mi verujes, mogu da iskopam tacnu informaciju)...