Kako i kada ste zavoleli Alfu?

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Korisnikov avatar
QV lale
Garaža: Alfe & Lancie
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:26 pm

Kako i kada ste zavoleli Alfu?

Uto Nov 18, 2008 2:50 pm

Pitanje je jasno! 8-)
Bilo bi lepo kada bi svako napisao po koju rec..
Jer ipak mi tifozi volimo alfe! I osecamo neke emocije prema njoj!
Mi ne volimo samo zato sto dobro ide ili malo trosi ili se slabo kvari...
Mi smo drugaciji! To drugi ne razumeju!
Ja sam je zavoleo od kada znam za sebe..od kad sam se rodio ,okruzen sam samo alfama...Imam vise slika kad sam bio mali u alfama nego u krevetcu... :lol:
Dok je kod QV seniora ljubav pocela jos tamo ranih 70ih... Juniorke ovo-ono.. 8-)
Slika
Stex
Garaža: 145 1.8TS
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:05 pm

Re: Kako i kada ste zavoleli Alfu?

Uto Nov 18, 2008 3:29 pm

Od kad sam provozao 156 2.0 sa selespeed menjačem, samo što se pojavila u Evropi, za mene je Alfa postala pojam lepih i veoma stabilnih automobila. Oduvek su mi se sviđale, ali je tad to zabetonirano. Šta god drugo da vozim u budućnosti, nikad se ne zna :(, ALFA će uvek biti No1!
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Uto Nov 18, 2008 7:40 pm

Hmmm, drugar me uveo u tu pricu kad je njegov matori doterao iz Italije 75icu i 164 V6TB, kad sam to sve video to je bilo to... :twisted:
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Uto Nov 18, 2008 8:53 pm

Pre nešto više od god dana ( pre toga sam bio od onih..kvari se..itd :oops: )..raspitivao se,video da nije baš tako kao što se priča..pozvao drugara koji je prodavao..seo u nju ( ispred Vera na NBG)..i svaki sledeći sec je bio neverovatan..od samog sedišta..volana..kontakta..rada motora..odziv menjača..gasa..kočnica (neverovatno)!!
Pri tome,znajte da sam promenio svojih 15-ak automobila..i vozio dosta drugih..tako da su kriterijumi visoki -))
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Sre Nov 19, 2008 1:19 pm

1997 sam prvi put seo u Alfu, bila je to 164-ka 2.0 ts, ostalo je istorija.... 8-) ;)
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Čet Nov 20, 2008 1:18 am

Hmmm :? ...
Ja prosto volim automobile.
Od malena sam citao i citao slovenacki AvtoMagazin(koji sam prvi kupio valjda '86.),hrvatski MotoMagazin (izlazio '60.-ih,cale sacuvao),listao AutoMotor und Sport i poneki GenteMotori.
Novinari pomenutih listova su znali jako lepo da upakuju tekstove i slike mnogih automobila.Prateci sve to,jos davno sam stekao utisak da je Alfa Romeo nesto posebno.Stanica na pola puta do automobilskih ikona kao sto je Ferrari,Maserati,...
Nesto sto verovatno nije dostupno obicnim smrtnicima ...
Onda mi se '00. ukazala prilika da pazarim i prvi put sednem u jednu Alfu.Bese to bordo '84. Giulietta 1.6,sa 2 dvogrla,mislim DelOrto 40,karburatora i (fabrickim) drvenim volanom.Odtad mi je Alfa Romeo potajna zelja.
Nisam je uzeo zbog pritiska (sve moguce i nemoguce) okoline i neznanja za bilo koga ko bi znao da resi plamen koji je znala da povrati kroz 1 od karbova.
Pod uticajem okruzenja,vremenom sam sve vise mirisao severnu produkciju :roll: .Po pravilu "kud svi turci ...",gotovo da sam se u tome i udomio :roll: .
U medjuvremenu jesam naisao na ARCS ('06.) ali dok mi Deki (@dekideki) na prvom mestu,nije nasao "ludu zicu" 8-) svojim postovima,neznam kad bih vam se prikljucio.
Posle svega,znam iz praxe da oni novinari nisu pisali napamet :lol: 8-) .
Teorija bez praxe ne ide :mrgreen: .

p.s.
Neznam jesam li se bas najbolje izrazio :oops: ...
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Čet Nov 20, 2008 3:49 pm

Pre jedno 12 godina sam se prvi put vozio u 33 boxeru, pa onda 1997 u jednom sprintu, pa odmah potom u novoj 156 i eto... :clapping: U međuvremenu je bilo tu nekih drugih prometala, ali biskjone je najzad tu :clap: :grin: :grin:
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Čet Nov 20, 2008 7:37 pm

zavoleo sam je od malih nogu onako na prvu tj izgled je to sto me je privuklo,secam se bile su 2 sprint u mom kraju porde kojih sam cesto prolazio i divio im se, zatim se 1993 ili 94 ne secam se pojavila u komsiluku prva i jedina 155ica u KS ali ne i obicna, to je bila najlepasa 155ica koju sam ikad video, bela, patosirana do zemlje sa petokrakim 15icama, qv pragovima, zadnjim spolerom, kozom unutra, prelepim sportskim volanom i jos nekim sitnim detaljima, lik sto je vozio je radio u Italiji i doterao je, ne secam se koji je motor bio ali znam da nijednu oznaku na sebi nije imala sem par malih ferari znackica sa strane i pozadi, bruka kakva je bila prolazio sam tuda i po 20 puta na dan samo da je zagledam, i tako pojavise se jos neke kasnije doduse u stock varijanti pa onda meni cale 1998 kupi 33ku i onda sam kroz voznju shvatio sta je alfa u stvari, ali jos od te 1993-4 sam rekao da 155icu kad tad moram da imam i konacno mi se ta zelja i ostvarila ove godine, doduse zamisljao sam vise neki jaci motor ali nema veze volim je i ovakvu :D
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
Vuk 166
Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:20 pm

Čet Nov 20, 2008 7:46 pm

Bilo je to pre 4 sada vec 5 godina,kada je cale doterao 146-icu Juniorku 1.4 T.S iz leskovca.Vidjao sam Alfe po Nisu ali ne u nekom vecem broju i bile su mi lepe na neki nacin al` nisam bio zarazen njima (kao sada :grin: ).No da se vratim na temu, odmah kada sam je video u dvoristu onako crvenu istog momenta sam je zavoleo i ako jos nisam mogao da je isteram na put,znao sam da ce Alfe biti moja buducnost po pitanju automobila! :amen:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Čet Nov 20, 2008 8:09 pm

Alfa je prvi auto koga se uopste secam, otprilike `72,`73...otac je prodao `74...plakali smo svi u kuci kada je to uradio.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
QV lale

Čet Nov 20, 2008 8:25 pm

Starce koja je to alfa bila? Jeste posedovali jos neke alfe?
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart

Čet Nov 20, 2008 8:33 pm

1750 Berlina, sajamski model :thumbsup: ...Kada jednom budem imao skener postavicu slike. Tri godine smo je imali i presli s njom 108000km. Fantastican auto, u to vreme tezak za odrzavanje - samo jedna servis u Ljubljani koji nije bio bas nesto, za ozbiljne stvari se islo u Italiju...ali kad Italijani nasteluju karburatore auto samo peva i ide 10km/h brze...

Posle toga nismo imali Alfe jer iskreno i nisu bile tako dobre kao ove iz 60-ih i 70-ih...

Prvi zracak svetlosti da se vracaju je bio 164, sa GTV sam se odusevio, a kada sam video, seo i provozao se u 156 `98 godine zarekao sam se da cu je imati, te zelju ispunih koju godinu kasnije na moje veliko zadovoljstvo.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
HEMI 426
Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:59 pm

Čet Nov 20, 2008 8:40 pm

Kako sam ja zavoleo Alfu? Pa nikad je i nisam zavoleo, ja sam red neck us car lover alfe mi ne pomeraju srce... :D :D :D

Salim se ;)
Bese to jako davno, jeste da sam znao za Alfe oduvek jer sam se oduvek i palio na kola ali negde polovinom 80tih, kad sam otisao na more, caletov drugar je kupio novu 33 ku, crvenu. Uvek mi je zadnji deo 33 ke bio interesantan a secam se kako se isticao u moru obicnih automobila ispred hotela...

Druga stvar se desila godinu ili dve kasnije, kad sam krenuo u osnovnu skolu i navukla me je na Alfe ali i na stare automobile u globalu. Bordo Alfa 2000 GTV Bertone je cesto prolazila kroz ulicu Cara Dusana kojom sam isao u skolu. I danas se jasno secam auta, zvuka i devojke koja ga je vozila... :)
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Čet Nov 20, 2008 10:10 pm

1986. Alfasud. Moj ujak (sad pokojni) Nenad Batinic, i pun gas... a ja prakticno sedim na patosu i sve izgleda deset puta brze nego sto sam najbrze doziveo sa Fiat-om 850, Zastavom 750...

1996. 155 2.0 8V, uvezen na E tablice, sa namerom da se sprema za trke. crn alu felne. vlasnik je bio jedan od suvlasnika Golf Radija (Aleksandar Zivkovic), i vozio ga je kako i dolikuje (brzo, najbrze a da je jos iole bezbedno), trosio je 16-25l... prva Alfa koju sam vozio. probao da je malo zaletim i iz prve ubacim u petu i nabodem gas da vidim sta ce da se desi. ... :shock: :shock: :shock: kad je povuklaaaa... poceo virus da inkubira...

2006. skup ispred intera (ja potpuno slucajno dosao, da kupim od Viper-a karburator za mog keca). Aleksa samo sto je spakovao V6 12V, pala mala kisica taman za lagano proklizavanje... uh! balim ja na 155-ce sve ko chasha. Boris Sri mi otkrije da mi uopste nisu toliko nedostupne kao sto sam mislio. tih dana moja Jaca i ja odlucimo da zagrizemo i - od tog dana (sa malim prekidima), ne izlazimo iz 155ce ;) virus zarazio i mog Danila, pre no sto je i bicikl naucio da vozi hahaha.

2016. uzimam i sredjujem Q4. najlepsu i najbrzu. ;)
Korisnikov avatar
Tihomirce
Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:24 pm

Čet Nov 20, 2008 11:25 pm

Pa ovako , bilo je to tamo neke 87-88` u gradu je vozena crvena juniorka ,
dalje mozete i sami da zamislite , tu su pocele male iskrice :think: ,
vec 93` se pojavljuje sredjena 33-ka druge generacije, tu je vec bilo sigurno da nesto postoji,
da bi se to u 96` i dalo videti kupovinom 33-ke iz 84` , to je pocela istinska ljubav,
to nemoze lako da se opise , doslo je nekako samo po sebi , od malena sam voleo auta. Sad vozim 164-ku :thumbsup:
Poslednja izmena od Tihomirce u Pet Nov 21, 2008 3:15 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005

Čet Nov 20, 2008 11:51 pm

Proslog leta mi bilo mnogo dosadno, nisam znao sta cu sa sobom. Odem kod caletovog prijatelja u auto servis da radim, pomazem, ucim zanat (uvek sam to voleo, sa caletom kao mali radio generalnu na Fitji, rasturao svasta ali i da ubijem vreme malo). I jednog dana ispred servisa stane crna 156 2.0TS, zatamljena stakla, zvuk da se us..es (kasnije joj radili mali servis i cini mi se menjali neki lezaj, ne secam se najbolje na cemu). Kad sam je video odlepio sam, kao da sam se zaljubio :blush:. Obletao oko nje u garazi, gledao, sedao u nju na kvarno. E posle toga sam sa jednim deckom koji je radio u tom servisu pricao o Alfama i on mi spomene 155 2.5 V6, radio je pre generalnu na tom motoru, i on obozava Alfe pa se nadjosmo. Posle sam poceo sve cesce da vidjam/primecujem Alfe, 155-ice najvise, (bivsu @Veterinarovu najcesce a i @Alfaskorpion-ovu a i mnoge druge) i to je kraj, Alfa Virus 100%. Posle mi @Veterinar rece za ovaj forum i ostalo znate... Zarazio sam i caleta (svidja mu se 156 a bogami i 147, ma sad mu se svaka Alfa svidja :) ). Pre sam uvek gajio neke skrivene simpatije vezane za Alfu ali do susreta one 156-ice me nije drmnuo Virus, jos kad sam ugledao 155, KRAJ :grin: . Prva Alfa u kojoj sam se vozio kao klinac (secam se kao kroz maglu) je bila Giulietta od caletovog drugara...
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
Macan
Garaža: -Alfa Romeo 147 jtd ti-Alfa Romeo GT 1.8 ts
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 12:15 am

Pet Nov 21, 2008 12:57 am

1967 sam bio sa roditeljima u Trstu,tom prilikom sam izabrao u jednoj radnji sa igrackama u gomili Mebetoys automobila u razmeri 1:24 ALFA ROMEO dueto cuveni kabrio koga cuvam i dan ,danas! Od tada pa do danas promenio sam 30-tak automobila :od alfe sprint , preko 33,izmedju su bili i fiati(nikad wv) neki renoi i sada imam 156 jts i fiat punto 1.9 jtd,naravno da bi bio do kraja u italijanskoj moto filozofiji imam i jednu Piaggio Vespu. :hello:
Korisnikov avatar
rembrant
Garaža: 147 1.9 JTD 8v
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:40 pm

Pet Nov 21, 2008 8:21 am

Gledam u sve postove i ljudi vi imate istorije... kod mene je to bilo malo drugacije, u skracenoj verziji krenuo sam da kupim fokusa i dovezao Alfu. Mada je svemu ovome prethodilo dosta citanja po forumima i mogu vam reci da je zajednica ljubitelja imala veliki znacaj u izboru auta! Ali sada mirnije spavam znajuci da je srce biralo :D
Slika
Korisnikov avatar
Viper
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:29 pm

Pet Nov 21, 2008 9:20 am

PA sve je pocelo odprilike pre 10 godina kada je sestrin svekar imao 33 i koju mi je svaki put kad odem kod njih prodavao, ja sam se onda zarekao da ce samo najlepse i najbrze alfe biti moje.
Kada sam sa Sashom isao na osnivacki skup ARCS to je definitivno bio dokaz za mene da sam ovisnik o alfama i da me je virus opasno drmno.
Moja prva alfa je 156 2.0TS pa 156 2.0 selespeed (slupao sam je magarac) pa sad 166 2.5 V6 ova mi je prevelika, najvise mi lezi 156.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Korisnikov avatar
QV lale

Pet Nov 21, 2008 2:03 pm

Svaka cast ljudi!
Primetio sam da su mnogi pali na 33! Pricajte vi sta hocete da su Prave alfe Rwd,v6 ovo-ono,ali Tridesettrojke su mnoge uvele u pricu zvanu Alfa Romeo! :grin:
Alfa Rules!
Slika
Korisnikov avatar
bokac
Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:31 pm

Pet Nov 21, 2008 5:19 pm

OMP,da nije bila mozda parkirana u potoku preko pudi Midine kasapnice.Ako jeste imamo isti razlog.I ja sam je gledao po nekoliko puta svaki dan.I znao sam da cu da je kupim kad tad.
Slika
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Pet Nov 21, 2008 5:56 pm

da bila je isprde rubinove kule bas u potoku, iace vozio je Ciga, mehanicar i stric mog ortaka, taj je vozio i deltu integrale bordu,ferari 328, crvenog juga sa 1,6 motorom, ma svasta covek je lud za kolima :thumbsup:
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
zeka
Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 boxer 1996
Kawasaki Zephyr 550 zr
Honda cbr 125 r
yugo
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:02 pm

Sub Nov 22, 2008 1:33 am

hmmm...jos od malena kada sam citao auto magazine alfa mi je delovala tako egzoticno i nedostizno.Prvi put kada sam seo u 146 zesce sam se nalozio.taj auto mi je delovao tako stabilno i mocno(pre toga sam bio samo u jugicima i golfovima)...
a tek kad sam video 156...i 33.... to je bilo to...
Korisnikov avatar
ana156
Garaža: 147 1.6 TS plava metalik
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 9:57 am

Sub Nov 22, 2008 11:16 am

Paaa, tata je stalno kupovao sve automagazine. Jedinica u oca, stalno sedela tati u krilu i listala sa njim. Polako se to gradilooo....
Već u 7. razredu, srce mi je kupovala moja prva ljubav crtajući mi testarossu 1984. :grin:
Sa 18 stekla vozačko iskustvo u SAD-u. Vozikala se non stop, tj. kad god nisam bila u školi ili na spavanju. :yahoo:
Usledila mračna pauza " ne vožnje" jaaaakooo dugo, 1999-2007

2005, zasnovala porodicu, ukazala se mogućnost da biramo auto koji sada nije tatin, nego "naš." Pošto je na našem BMW 520, kvačilo bilo nebu pod oblake, umesto nove lamele, mi smo otišli u Meksički restoran i to veče siti i srećni otvorili oglase da nađemo ALFUUU 156 :D . Užasno mi se sviđao taj "ajkulasti" izgled, posebno kad počne da sustiže u retrovizoru :shock:

Našli, ja sela u nju, zaljubila se instant ----hmmm, ti beliii cajgeriii ....volan....sveee... :clap: I kad je pao prvi krug......... pala je rečenica "ja ne žeeeliim drugiiii autooo".

Sreća se potvrdila dolaskom na forum, a virus zapečatio još snažnije na prvom skupu .... itd ! O vožnji pobesnelog maksa (Presidente , Kg skup oktobar 08.) i o sedanju u Alfacrazy-jevu gtv ... neću ni da govorim.....

ALFA ROMEO FOREVER! :amen:
TRUE to YOU TS
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Sub Nov 22, 2008 1:54 pm

ja sam jos kao klinac balavio za italijanima,mada su moji uvek imalo zastavina vozila ali se povremeno pominjali italijani,fiatov motor u kecu ide kao djavo,malo trosi ima lepsi zvuk itd,alfe su uvek bile pojam,zvuk i snaga,veliki potrosaci,isforsirani motori koji su kvarljivi,iz opelovog motora sam uspeo da dobijem zvuk italijana pogotovo na visokim obrtajima,ovu koju danas posedujem sam kupio iz inata,a secam davne 90-e godine kad je dosla,bila je pojam ulice,posto u mom okruzenju su uglavnom vagenovci,audijevci i merdecesovci,pa im alfa nikad nije bila zanimljiva,ali sam zato ja pratio svaki prolazak,redovno je dolazila dve kuce od mene jer je bivsi vlasnik je rodjeni brat moje snajke,pre dve godine je resio da je proda,pa me pitao jel neko zainteresovan za kupovinu a ja desetak dana se raspitivam za istu dal ce biti na prodaju i eto,dosla do mene,nakon pune dve godine druzenja jos uvek nije kompletna,fali joj jos jaci motor i tapaciranje sedista

i iskreno mislim da nisam pogresio,a to sto se prica da su alfe kvarljive to uopste nije tacno nego ima dusu i trazi razumevanje,alfa nije gnoj dvojka koji vozis 500.000km i nista se ne kvari a samo od jednom otpadne tocak,propadne noga kroz patos,otpadnu vrata,itd

alfa ima dusu a ima i gusu,malo je zednija ali zato i da rezult te zedji
ko na nas krene iz mesta je naje&o

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”