Pozdrav Alfisti!
Imam pitanje u vezi m20 menjača. Vozim Alfu MiTo 1.3 sa 90 konja. Zanima me da li je povlačenje ručice menjača rezultat istrošenih ležajeva ili neki od nosača nije dobar? Ne čuje se nikakva buka i ručica lepo ulazi u brzine. Hvala unapred na odgovoru!
Alfa Romeo MiTo 1.3 - M20 menjač
- Arhitekt
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo MiTo 1.3jtdm
- Transporter159
- Garaža: Alfa Romeo 159, 1.9 jtdm
Ne kapiram kako, " povlacenje " .? Buka je siguran znak da je vidjen za remont.
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Verovatno misli na "igranje" ručice menjača napred nazad dok daje i pušta gas.
M20 je išao samo u taj model Mita od 90ks koji je prva generacija u sve druge išao C510 pa su i iskustva na forumu slabija.
M20 je išao samo u taj model Mita od 90ks koji je prva generacija u sve druge išao C510 pa su i iskustva na forumu slabija.
- Arhitekt
- rookie
Da, pri dodavanju gasa, u I, IV, V i VI brzini ručica se povuče na neutralnoj poziciji (u I se najviše primećuje, dok je u drugim manje vidljivo) Nema buke iz menjača koliko sam primetio i nema ispadanja ručice. Kao da ukopča i posle toga je sve normalno. Jedino u petoj ima malog kretsnjs napred-nazad kada se jače stisne gas i otpusti papučica. Negde sam pročitao da sajle mogu da budu problem, nosači motora ili neki plastični/gumeni delovi.
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Pa ako je nosač motora/menjača razglavljen onda se to odražava i na šetanje ručice menjača. To možeš da testiraš i na parkingu, ubaciš u prvu i guraš auto napred nazad i pogledaš ispod haube koliko se klati menjač i motor zajedno, ali najbolje kod mehaničara na dizalicu.
Koliko shvatam tebi sve radi normalno što se tiče menjača nemaš nikakvih problema sam toga da ti ručica tako stoji.
Koliko shvatam tebi sve radi normalno što se tiče menjača nemaš nikakvih problema sam toga da ti ručica tako stoji.
- Arhitekt
- rookie
Bliži se termin za servis pa proveravamo i nosače. Sve radi normalno, promenjeno je ulje i menjač se ne čuje, lepo šalta, jedino to pomeranje koje se dešava (jednom se povuče ka neutralu i tu stoji do promene, kao da legne tada). Iritantno je u I brzini. Pri sporijem startu, ručica se lagano pokrene a kada se da jači gas, tupne plastika, ali opet, čuje se samo u kabini, ne iz menjača. Hvala na pomoći! Nisam nailazio na utiske o ovom menjaču. Možda bude od koristi.