Naime pre mesec dana sam pazario jednu 159ku, i primetio sam otkad je krenulo hladnije vreme da auto izbacuje dosta belog dima kada je motor hladan, kada se popne negde na 60-70c prestane da dimi dok je na radnoj temperaturi. Gubi antifriz za nekih 300km voznje mi izgubi od MAX do MIN na boci. Da li je u pitanju dihtung glave ili puknut blok/glava motora ili je nesto drugo u pitanju? Kada nabijem pritisak u ekspanzionu bocu nisam primetio da pusta antifriz na nekom crevu ili samoj boci.
Alfa 159 1.9JTDm 16V Beli dim i gubitak antifriza
- Kukic7
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
Alfa 159 1.9JTDm 16V Beli dim i gubitak antifriza
Pozdrav svim clanovima,
Naime pre mesec dana sam pazario jednu 159ku, i primetio sam otkad je krenulo hladnije vreme da auto izbacuje dosta belog dima kada je motor hladan, kada se popne negde na 60-70c prestane da dimi dok je na radnoj temperaturi. Gubi antifriz za nekih 300km voznje mi izgubi od MAX do MIN na boci. Da li je u pitanju dihtung glave ili puknut blok/glava motora ili je nesto drugo u pitanju? Kada nabijem pritisak u ekspanzionu bocu nisam primetio da pusta antifriz na nekom crevu ili samoj boci.
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Re: Alfa 159 1.9JTDm 16V Beli dim i gubitak antifriza
Da li su creva za antifriz mekana ili tvrda? Moze da bude i hladnjak egr-a

- Kukic7
- rookie
Onako negde izmedju nisu ni tvrda ni meka, ali novo zapazanje danas kad sam izvadio merac za ulje koje je pokazalo debelo preko maximuma, mislim da je to znak da se antifriz dolazi do kartera ulja...
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Vidi i da li ima "majoneza" na cepu za ulje

- Kukic7
- rookie