pozdrav..
prelistah dosta stranica sto je predlozila pretraga ali nigdje nisam nasao odgovor pa cu ovde da priupitam,
Posto sam vidjeo da LED sijalice (u ovom sluvaju H7) imaju ventilatote na sebi, neke cak trakice, za odnosenje temperature, a far u Alfi GT je zatvoren..mislim na dio gdje idu konektori za struju, kod ranijiha auta mi je uvijek to bilo otvoreno i nisam ni razmisljao o tome
Pitanje glasi da li ce ventilatori uspjeti rashladiti ledice kada se mulja vazduh u zatvorenom prostoru?
Mozda je glupo pitanje ali se meni namece kao moguci problem..
Alfa GT LED svjetla
- remblender
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 110kw
Alfa Romeo GT 2.0 JTS 121kw - Lokacija: Visegrad RS BiH
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Kod mene rade vec 3 godine u zatvorenom faru. Postoje i gumeni adapteri sa otvorom da ti ventilator viri napolju, a far ostane zatvoren. Veci problem ce ti biti rasipanje svetlosti, s obrizom da GT nema projektore

- remblender
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 110kw
Alfa Romeo GT 2.0 JTS 121kw - Lokacija: Visegrad RS BiH
mislim da nebi trebao biti problem posto je led ne xenon.. ali zraknut cu..
imam neke led viska stoje pa cu probati.. ako ne onda na stare doble halogenke kvalitetnije kupiti i milina (inace sam pristalica halogenki, imao sam i xenone i led u AR166 svejedno kao dva fenjera na kociji u kaubojskim filmovima, dok je suvo i nekako ali ako je mokra cesta.. asvalt samo upije svjetlo .. nigdje ga)..
imam neke led viska stoje pa cu probati.. ako ne onda na stare doble halogenke kvalitetnije kupiti i milina (inace sam pristalica halogenki, imao sam i xenone i led u AR166 svejedno kao dva fenjera na kociji u kaubojskim filmovima, dok je suvo i nekako ali ako je mokra cesta.. asvalt samo upije svjetlo .. nigdje ga)..
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”