Giulietta kvar

Alfa Romeo MiTo forum | Alfa Romeo Giulietta forum | 4C | GIULIA | Prototipi
ZunaMilan
rookie
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Pon Maj 20, 2024 9:36 am

Giulietta kvar

Pon Maj 20, 2024 9:59 am

Pozdrav,

Ako neko ima ideju šta može da bude ovo, molim ga da napiše.

U pitanju je Giulietta 1.4 TB, Multiair, 170 KS.

Auto normalno ide do nekog broja obrtaja (uglavnom do 4.500), a onda ima totalni prekid, kao da se na delić sekunde ugasi, a zatim nastavlja da radi.
Inače auto se normalno vozi samo da ga ne teram u obrtaje - nema drugih simptoma.
Ne izbacuje nikakvu grešku.
U priloženom videu otišao je čak i preko 5.000 RPM, ali uglavnom se dešava na nekih 4,5, a nekada i ranije. Papučicu gasa sam za potrebe snimanja držao not stop pritisnutu, a nakon što je presekao na nekih 5.000, opet je to par puta bilo i na nižim obrtajima.
To je bilo za potrebe video klipa, a uglavnom mi secne jednom jer čim secne ja automatski pustim gas.

Hvala unapred svima

Evo i video:
https://youtu.be/VtS5yq-j9Zs
ZunaMilan
rookie
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Pon Maj 20, 2024 9:36 am

Re: Giulietta kvar

Čet Okt 17, 2024 10:30 am

Pozdrav svima,

Kvar je otklonjen! :)

Posle više pokušaja, tačnije samo konstatacija nakoliko majstora da ne znaju šta bi moglo biti, otišao sam kod Vlade u servis Alfa T&M u Malom Mokrom Lugu.

Kad smo probali auto rekao je "hmmm zanimljivo", ali ipak uzeo auto na popravku i na kraju uspešno otklonio kvar - svaka čast!

Inače u pitanju je bila remenica radilice koja je imala blago oštećenje na par zuba (kao da je ispuštena na taj deo i veoma blago zaravnjena od udarca) i to jedva uočljivo onako na pogled, ali dovoljno da na nekim većim obrtajima senzor ne uspe ljudski da očita.

Stavljena druga remenica i auto "šljaka k'o leptir" što bi rekao Dule Savić.
Poslednja izmena od ZunaMilan u Čet Okt 17, 2024 10:30 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
boki76
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Alfa Romeo Giulietta Rosska 1.6 jtdm 2014.
Ex 147 1.9jtd 2003.
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 10:58 pm

Re: Giulietta kvar

Čet Okt 17, 2024 3:57 pm

Realno, najpametnije resenje. Odes kod nekoga od oprobanih majstora i oni obicno iscackaju sta je. Sada samo cepaj. :drift

Povratak na “Alfa Romeo Nuova Razza”