Pozdrav,
Ako neko ima ideju šta može da bude ovo, molim ga da napiše.
U pitanju je Giulietta 1.4 TB, Multiair, 170 KS.
Auto normalno ide do nekog broja obrtaja (uglavnom do 4.500), a onda ima totalni prekid, kao da se na delić sekunde ugasi, a zatim nastavlja da radi.
Inače auto se normalno vozi samo da ga ne teram u obrtaje - nema drugih simptoma.
Ne izbacuje nikakvu grešku.
U priloženom videu otišao je čak i preko 5.000 RPM, ali uglavnom se dešava na nekih 4,5, a nekada i ranije. Papučicu gasa sam za potrebe snimanja držao not stop pritisnutu, a nakon što je presekao na nekih 5.000, opet je to par puta bilo i na nižim obrtajima.
To je bilo za potrebe video klipa, a uglavnom mi secne jednom jer čim secne ja automatski pustim gas.
Hvala unapred svima
Evo i video:
https://youtu.be/VtS5yq-j9Zs
Giulietta kvar
- ZunaMilan
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo
Pozdrav svima,
Kvar je otklonjen!
Posle više pokušaja, tačnije samo konstatacija nakoliko majstora da ne znaju šta bi moglo biti, otišao sam kod Vlade u servis Alfa T&M u Malom Mokrom Lugu.
Kad smo probali auto rekao je "hmmm zanimljivo", ali ipak uzeo auto na popravku i na kraju uspešno otklonio kvar - svaka čast!
Inače u pitanju je bila remenica radilice koja je imala blago oštećenje na par zuba (kao da je ispuštena na taj deo i veoma blago zaravnjena od udarca) i to jedva uočljivo onako na pogled, ali dovoljno da na nekim većim obrtajima senzor ne uspe ljudski da očita.
Stavljena druga remenica i auto "šljaka k'o leptir" što bi rekao Dule Savić.
Kvar je otklonjen!

Posle više pokušaja, tačnije samo konstatacija nakoliko majstora da ne znaju šta bi moglo biti, otišao sam kod Vlade u servis Alfa T&M u Malom Mokrom Lugu.
Kad smo probali auto rekao je "hmmm zanimljivo", ali ipak uzeo auto na popravku i na kraju uspešno otklonio kvar - svaka čast!
Inače u pitanju je bila remenica radilice koja je imala blago oštećenje na par zuba (kao da je ispuštena na taj deo i veoma blago zaravnjena od udarca) i to jedva uočljivo onako na pogled, ali dovoljno da na nekim većim obrtajima senzor ne uspe ljudski da očita.
Stavljena druga remenica i auto "šljaka k'o leptir" što bi rekao Dule Savić.
Poslednja izmena od ZunaMilan u Čet Okt 17, 2024 10:30 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- boki76
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta Rosska 1.6 jtdm 2014.
Ex 147 1.9jtd 2003. - Lokacija: Beograd
Realno, najpametnije resenje. Odes kod nekoga od oprobanih majstora i oni obicno iscackaju sta je. Sada samo cepaj.