Pozdrav svima, imam problem sa Alfom 159 1.9 16v..Tacnije sta se desva, pre neki dan sednem u auto sa posla, i auto upali normalno i na prvoj raskrsnici pocinje cudno da radi na leru i da se gusi, dok nije podigao obrtaje na oko 1500rpm i poceo da izbacuje problem sa abs-om,vdc-om i tako neke gluposti i potpuno iskljucio papucicu gasa (nije bilo nikakve rekacije na papucici).Stanem sa strane iskljucim motor i ponovo upalim ali je auto i dalje radio na 1500rpm-a.Par puta jos pokusam da upalim i ugasim motor ali nista se nije menjalo, izadjem iz auta i skinem klemu sacekam malo pa vratim i upalim motor, naravno sve kao da nista nije bilo osim check engine-a.Dodjem kuci i zakacim dijagnostiku pobrisem greske i auto par dana sve normalno do malocas dok se ponovo nije desilo sve isto.Pregledao sam kontakte na papucic,klapni,malo cacakao instanlaciju dok je auto radio misleci da je nesto u prekidu, ali bas nista...Jedino sta sam primetio da kad raskacim maf senzor da auto uopste nema neke razlike u radu, sto se lera tice, e sad nisam ga vozio sa raskacenim senzorom.Ako neko ima jos neki predlog bio bih veoma zahvalan...
Ne znam da li su se obe greske pojavile istovremeno, ali moguce da imas negde problem sa instalacijom, pogotovo ako su senzor bregaste i pedala gasa na istoj racvi
Ne znam da li su se obe greske pojavile istovremeno, ali moguce da imas negde problem sa instalacijom, pogotovo ako su senzor bregaste i pedala gasa na istoj racvi