Kupio sam Alfa MiTo sa Multiair motorom prosli mesec od brata koji ga je posedovao godinu dana i za to vreme nije imao nikakvih problema. Cim sam ga dobio, medjutim, primetio sam da se auto poce tresati u mestu kada je zagrejan, problem nestane ako se da malkice gasa ali cim prestanem sa dodavanjem, problem se vrati. Kupio sam dijagnostiku koja mi je dala neki uvid u problem, pre svega izgleda da cilindar 1 i 3 imaju misfire i da ne proizvode dovoljno snage zbog cega auto ide slabije.
Izvrsio sam istrazivanje online i izgleda da je problem u Multiair jedinici, naglasicu da sam vec promenio svecice i da sam razmenio bobine ali ovo nije imalo nikakvog rezultata.
Moja pitanja su sledeca: jel je jos neko imao ovakav problem, kod kog majstora ga je popravio i koliko kosta popravka.
Video sam da nova Multiair jedinica kosta vise od 1000e i zanima me jel postoji neko drugo resenje.
Uzgred kodovi koje sam dobio su sledeci: P0301 - Cylinder 1 Misfire, P0300 - Random/Multiple cylinder Misfire, P0303 - Cylinder 3 Misfire
Bilo kakav savet je i vise nego dobrodosao