Evo novi koristnik ovog foruma. Dugo godina sam ljubitelj Alfe, narucito ove sa Busso motorom, i sad sam se vratio u Srbiji, zelim da ih dovedem. Ali ja nisam nikad uvozio kola ovde. Gledao sam na netu informacije, ali nisam siguran pa sam odlucio da pitam ovde, ako neko pre mene je probao da slicne uvozi pa moze da mi da neke savete

Znaci imam dva automobila:
Prvi je Alfa Romeo GT 3.2, on moze da se uvozi jer je Euro 3, ali on je desni volan, a koliko vidim registracija je zabranjena za desni volan od 2014. Tako da nema sanse da ga ovde dovedem i koristim. Dali je ovo tacno?
Drugi je Alfa Romeo spider (3.0 sa 12 ventila) iz 1997 godine, a on jeste levi volan tako nema problema sa registracijom. Problem je uvoz. Nije Euro 3 nego Euro 2, a koliko sam razumeo mogu da uvozim kola koje su Euro 3+, ili "oldtajmera" koji su stariji od 30 godina. Moj pada u rupu izmedju, nije Euro 3, a ima manje od 30 godina. Imali neki nacin za uvoz? Mozda sam nesto promasio, jer mi je cudno da ima uvozna "rupa" gde ne moze da uopste uvozi auto.
Ako neko ima neke savete i ideje javi mi, jer kako stvari stoje ne mogu ni jedan od mojih kola da dovedem samnom