nedavno sam primjetio da mi se čuje prednji ležaj na kardanskog vratila a da mi se guma na zadnjem potpuno raspala.
Zadnji sam pokušao da pokrpim pomoću lijepka za vjetrobransko staklo, i to radi posao. Drži, ali je pretvrdo, te se vibracije prenose na automobil pri brzinama 85-110 km/h.
Na Braninu sugestiju sam stupio u kontakt sa firmom Srboauto iz Ostružnice, ali mi je njihov mehaničar sa kojim sam razgovarao rekao da čisto sumnja da se tu bilo šta može uraditi.
Ako je zaista tako, razumijem i zbog čega. Malo je nezgodno, jer su ležajevi "upertlani", pa je njihovo skidanje i zamjena jako komplikovana (ne znam da li je uopšte i moguća) ili je potrebno da se mijenja čitav kardan.
Na netu sam nalazio rješenja sa nekim rješenjima u obliku potkovice, ali i to je rađeno za npr. Cayenne, pri čemu čisto sumnjam da nema prenosa vibracija kao kod ovog mog improvizovanog rješenja sa lijepkom za šoferšajbne.
Naravno, sve da to neko i radi, ako se kardan rastavi, treba da se balansira i centrira, a to ne zna baš svako, pa hajde da vidim ima li neko od vas neka iskustva po pitanju kvaliteta i cijene odrađenog posla, iako je Q4 sam po sebi relativno rijetka pojava kod nas.