Actual consumption ti je trenutna potrošnja, gde prikazuje ovako crtice kad je auto u mestu.
E sad zasto average consumption ovo pokazuje... da nisi tek resetovao merenje?
Moguć je kvar table. BoardComp (BC) je zaseban elektronski krug instrument-table, "digitron" koji na osnovu podataka sa CAN mreže obračunava i prikazuje vrednosti koje treba da prikazuje. Pitao sam koji je motor zbog računara ubrizgavanja goriva (NCM, Nodo Controlo Motore ili ECU = Engine Control Unit) jer je teoretski moguće da NCM ne šalje preko CAN linije podatak o potrošnji goriva. Vidim na fotografiji da lokalni brojač km radi, što isključuje ABS kao moguć uzrok ( i brzinomer sigurno radi) . Bio bi idealno da imate nekoga od koga možete da pozajmite tablu za benzinca za probu.
U vezi reseta: nema drugog resetovanja osim dugog pritiska (>5s) na taster poluge brisača. Nakon toga trenutna potrošnja radi odmah, prosečna počinje da se prikazuje nakon 800m pređenih ako je sve ispravno.
Uh, veliko hvala na detaljnom odgovoru Nije da mi predstavlja veliki problem sto ne pokazuje potrosnju ali bas mi je stalo da ga namestim... Hvala jos jednom pozdrav