Izvinjavam se zbog duzeg teksta ali pokusao sam da docaram situaciju

Markoni147 napisao:Ili zagazio u debelo blato...?
Pozdrav i tebi kolega.mak1 napisao:Pozdrav svima,
imam problem od kada sam kupio auto, i ne znam kako da ga resim, u pitanju je 1.9 16v. Vibracije se javljaju kada auto stoji u mestu i volan se okrece levo i desno, vibracije su jace ako se volan sporije okrece, vibracije se takodje javljaju pri veoma malim brzinama, npr kada parkiram auto.
Nema nikakvog zujanja iz pravca gde se nalazi cantra za servo tecnost, takodje se ne prave baloncici u cantri pri okretanju volana(proverio sam). Receno mi je da moze da bude crevo od pumpe do letve, da li se neko susretao sa slicnim problemom ili ima neku ideju sta bi moglo biti ?
Mislio sam da ako je problem drugaciji da otvorim novu temu, izvinjavam se.alonso14 napisao:Pozdrav i tebi kolega.mak1 napisao:Pozdrav svima,
imam problem od kada sam kupio auto, i ne znam kako da ga resim, u pitanju je 1.9 16v. Vibracije se javljaju kada auto stoji u mestu i volan se okrece levo i desno, vibracije su jace ako se volan sporije okrece, vibracije se takodje javljaju pri veoma malim brzinama, npr kada parkiram auto.
Nema nikakvog zujanja iz pravca gde se nalazi cantra za servo tecnost, takodje se ne prave baloncici u cantri pri okretanju volana(proverio sam). Receno mi je da moze da bude crevo od pumpe do letve, da li se neko susretao sa slicnim problemom ili ima neku ideju sta bi moglo biti ?
Ima opcija pretrage na forumu, znaci ako ne nadjes resenje u brojnim postojecim temama, onda u jednoj od tih postavi pitanje. Nema potrebe da zatrpavamo forum.![]()
Postovi su sastavljeni u postojecu temu.
Zamenicu tecnost za pocetak, da vidimo hoce li otkloniti problem, hvala na savetu. 2l dovoljno da se ocisti sistem, barem mi majstor tako rece, a takodje sam video da je kolega b0jan u nekom postu napisao da je potrebno 3l. ne bih da se pravim pametan, ali eto da pitam i ovde za svaki slucaj, hvala jos jednom!b0jan napisao:Kada si zadnji put mjenjao servo tecnost ? Da li se servo tecnost osjeca na paljevinu ? U 159 poslje restajla preporuka fabrike je da se koristi zelena tecnost pronadji temu vec je sve pisano dosta puta. viewtopic.php?f=70&t=59760
Nikad mi ne bi palo na pamet da to proverim, hvala puno kolega!bums85 napisao:Proveri i lezajeve na soljama amortizera, ako su dotrajali hoce da glave pa da prenosi vibracije na volan, pogotovo kad motas u mestu
pocecu da zapisujem sve ovo, hvala vam puno ljudi na savetima, nadam se da cu resiti tosasami napisao:Proveri homokinetičke na poluosovinama do menjača...
kada sam pre neki dan proveravao posudu, nije delovalo da fali tecnosti, idem prekosutra da zamenim to i kociono ulje usput(cep je pukao pa sam odlucio da zamenim i tecnost sa cepom) ko zna kad je prethodni vlasnik menjao. pitacu majstora za par ovih saveta iznad, da vidim i sta on misli. javljam svakako sta sam uradio u cetvrtak ljudi. hvalaab0jan napisao:Ono sto si ti opisao je servo tecnost, ili ti negdje gubi tecnost ^^. Homokineticki ces cuti kad ides nizbrdo savijes volan u stranu ako se cuje lupkanje posao je.
Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”