Naravno odmah kod električara, ništa posebno čovek nije zapazio. Išao i kod drugog električara, ista priča. Lampica se isključivo pali na startu, a ako se ne upali u vožnji se neće dalje upaliti.
Tako prošlo dosta vremena, i ako nemam problema sa startom, ni pražnjenjem akumulatora, palila se ili ne lampica, uzeo sam nov akumulator Topla TOP 78/780 (stari bio Energizer 77/780) misleći da ću rešiti situaciju. Nakon toga počela se paliti lampica češće

Lično skidao masu sa akumulatora i čistio kontakte na šasiju, i drugu masu koja ide sa šasije na menjač. Punio juče nov akumulator, menjao elastični kaiš i remenicu na alternatoru, u krug, ali i dalje iskače upozorenje. Auto se vozi, nikakav problem sa strujom, palenjem i tako 3 godine.
Ono što sam primetio pri startu anlaser odvali akumulator bio on 78/780 ili 85/800.

Vidi se kako rade grejači, pumpa, i kres, pada voltaža na 8,8V! To mi deluje malo? Proveravao i sa novim 78/780 i 85/800, isto padne <9V. Posle se vidi kako se pale xenoni, klima, ventilacija na max, maglenke...
Gde da jurim problem?