Prsneš WD ili neki namenski odvijač sprej, i vratiš se posle sat vremena. Odšrafi se samo.Zika napisao:Hoće da oksidišu šrafovi pa samo poluga pomaže.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Prsneš WD ili neki namenski odvijač sprej, i vratiš se posle sat vremena. Odšrafi se samo.Zika napisao:Hoće da oksidišu šrafovi pa samo poluga pomaže.
M12x1.25 u 10.9 kvalitetu se kida na zateznoj sili od 19-20kg, probao sam na dva srafa (ne na autu). Ta sila se sa polugom od 2m prelako pretera. Problem su vulkanizeri sa mocnim pistoljima. Ako se neki i nadje da slucajno koristi kilo kljuc to je uglavnom podeseno za sve srafove/brezone, dakle - sigurica, oni stezu na 130-140Nm...bums85 napisao:Ima ko stvarno steze cevkom od 2 metra. Skoro drugar kupio auto i oterao kod vulkanizera da stavi letnje gume, vulkanizer polomio 2 kljuca (krsta) dok je skinuo 1 tocak. Na drugom tocku jedas sraf bio slomljen, verovatno istom metodom stezanja
 posle sve stegao na 105Nm i nikad vise problem nisam imao.
 posle sve stegao na 105Nm i nikad vise problem nisam imao. Ne pomaze samo poluga, narocito ne ako je glava 17mm (relativno mekana, mala i lako oblajzne).Zika napisao:Hoće da oksidišu šrafovi pa samo poluga pomaže.
Jako tesko da ce wd i slicni biti od pomoci, narocito kod alu felne. Aluminijum je jako mekan i sa celicnim srafom na zateznim silama preko 100Nm jako dobro dihtuje - nece tu nista proci izmedju. Jedino krsteno resenje je ozbiljan udarni alat sa zdravom kovanom gedorom. Ko nema, onda duboka kovana gedora + macola + plus poluga istovremeno. (treba dvoje ljudi)nidza napisao:Prsneš WD ili neki namenski odvijač sprej, i vratiš se posle sat vremena. Odšrafi se samo.Zika napisao:Hoće da oksidišu šrafovi pa samo poluga pomaže.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 Jednom sam dobro istrenirao mišiće i skakao po ključu da bih odvio šrafove nakon servisa i zamene kočionih pločica.
  Jednom sam dobro istrenirao mišiće i skakao po ključu da bih odvio šrafove nakon servisa i zamene kočionih pločica.

Ja to ne bi smeo da stavim na svoj auto, zato sto su one iznad namerno oslabljene da bi prilikom ispucavanja jastuka lako pukle, a ove koje si ti predlozio sluze da drze tapacire i prilicno su jake..Drejk napisao:Takve nema ali uzmi ovakve:
Imas ih tamo u Temerinskoj pored gumatika pod sifrom: 2564
Ovo gore i jesu njegove zabice.
Čekaj...čupali i poklopac airbag-a?
Dejan iz Nisa je prodavao to. Bio oglas na FB pre nekoliko dana.
Da, ali ako se airbag ne ispali u smeru kojem treba i pod odredjenim uglom onda nema nikakvu ulogu, a to moze da se desi ako jedna zabica ostane citava. Takodje zbog jacih zabica moze da zakasni do glave covekaDrejk napisao:Airbag je u stanju da odigne coveka od 80 kg metar dva u vazduh tako da ove zabice nisu nista naspram toga. .