Uleteo brzo u krivinu, prevrnuo se. Psuje puteve, drzavu, proizvodjaca...

Sve zavisi, meni koji prelazim 10k godisnje po autu tj. vozim oko 5k letnju i isto toliko zimsku saru, nove tigrice mogu minimum dve sezone da su super sto se tice sare i svezine. Pireli bi mi trajao 8 godina otprilike. Da ne spominjem da za to vreme ako samo jednom isecem gumu cela racunica pada u vodu i vrlo verovatno da necu moci da nadjem istu saru nakon par godina (od tih 8) vec bih kupovao par sto duplira trosak. Plus na to dodati 3x vecu cenu, racunica je jasna.
Ovo nije teško napraviti sa CliomCOYG napisao:I napred su bolje od zadnjih (iako su i prednje ocajne) koje su skroz bez sare. Kaze moze pozadi bilo kakve, prednja mi je vuca.
Uleteo brzo u krivinu, prevrnuo se. Psuje puteve, drzavu, proizvodjaca...
Vidiš meni je taj Hitis bio klizav. Na promenu pravca i kod jačeg kočenja voleo je da kliza, tačno se oseti. Trošio se i jedino što je bio dobar je za aquaplaning.popovicvl napisao:Svojevremeno sam slatko pocepao na Focusu komplet Tigrovih guma, Hitris. Nije Focus bio prejak, ali baš baš ni jednu zamerku. Putovao svuda, Italija, Grčka, Austrija...nikad ni makac. Ako su Tigarke još "ojačale" novim serijama, za moju školu to će biti pun pogodak.
Pre 4 godine sam kupio Savu UHP i posle kraće vožnje na Mondea, prebačene su na Audi A6 2.5 TDI Quattro. Još se voze, i još uvek su tip top. Za Alfu sam uzeo UHP2, što se vožnje tiče sve za 10, ali izgleda Alfa topi gume, tu nema pomoći.
Pa dobro da ne preterujemo ne mislim da branim Tigar, ali nije ipak +8m u odnosu na najlošiju gumu u zelenom delu table već +4 m osim ako ne gledamo istu tablu a +8m je u odnosu na deseto mesto valjda Bridgestone.Činjenica je da nekad i +1 metar može značiti smrt ali činjenica je da su gume ipak samo jedan od faktora.Ne tvrdim i ne mislim da se budžet gume mogu porediti sa premium gumama samo ne mogu se baš tako diskvalifikovati jer definitivno imaju opravdanje u primeni i zadovoljavaju neke standarde bezbednosti inače nebi ni bile na toj tabeli.nidza napisao:
Za četvrtinu puta će kasnije da se zaustavi automobil, nego u odnosu na najlošiju gumu u zelenom delu tabele.
interceptor napisao:Sve zavisi u kojim dimenzijama,u 16" je razlika mala (iako je to 50%) ali u 17" razlika izmedju Tigra i Hankook je 80e po gumi pa to ponekad teško može ubediti nekoga za opravdanje kupovine.Sava je u malo boljem položaju.