Ima li neko ideju sta je moglo da bude? najezim se od pomisli da je moglo da se desi negde na planini ili ko zna gde ali me i kopka zbog cega se to desilo...

Upravo htedoh da napisem...Meni se desilo prosle godine...Glupos'...dekideki napisao:hoce ponekad da crkne prekidac za sijalicu u gepeku pa ona vuce struju, a ne vidi se (zatvoreno).
I meni se jednom desila ista situacija! Dopunio sam akumulator, upalio auto i vise nikad nisam imao taj problem. Ni danas ne znam sta je bio uzrok, ali vazno da se vise nije ponovilo!dOllar napisao:Danas podjem da upalim auto kad cvrc, ne radi ni centralna. Akumulator pao na 6V. Juce je sve bilo ok. Auto prenocio napolju. Nista nije ostalo upaljeno pa mi uopste nije jasno zbog cega je doslo do praznjenja akumulatora.
Ima li neko ideju sta je moglo da bude? najezim se od pomisli da je moglo da se desi negde na planini ili ko zna gde ali me i kopka zbog cega se to desilo...
Jbt, ove Alfe ne samo da trose gorivo, nego im i to malo pa trose i strujudekideki napisao:*kad sve sredis, vezi redno jak ampermetar sa akumulatorom na kola, pa ces videti koliko ti Alfa "vuce" struju kad je sve pogaseno...
Druže, čak i da je tačno to što si napisao, ako pola noći traje 12h sa potrošnjom od 0.5A potroši se 6.0Ah struje, što je zanemarljivo za bilo koji akumulator od 44Ah pa naviše. Pošto moj auto stoji otključan danima, pritom ima neki "no-name" akumulator od 40-ak Ah i ima alternator koji ne puni baš kako treba, i za poslednjih 16 meseci nijednom nije bilo ni naznake pražnjenja akumulatora, tvrdim bez merenja amperaže na moma automobilu da tvoja teorija nije tačna.karburator napisao:Stara tema ali ima šta da se kaže.
Ako se auto ne zaključa onda troši oko pola A, što se može izmeriti ampermetrom na klemi akumulatora, tako da za noć isprazni akumulator. Ako se uredno zaključa to je 10-tak miliampera, znači neznatno.
Dakle, mora se zaključati, bez obzira i ako je u garaži, ili ako su mu i prozori otvoreni, znači iako se ne plašimo da će ga neko ukrasti.
Pozdrav svima alfistima.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”