Na leru zamalo da proveravam dal je uopste upaljen

I nije to do oktana vec aditiva. Svi znamo da je sve to Nis-ovo gorivo. Pitanje je samo ko sta dodaje. JTS je malo osetljiviji na dodatke pa se najlakse primeti razlika.
Pa postoji analiza. Tržišna inspekcija proverava. 100 oktansko gorivo prodaju samo jači prodavci i to na odabranim BS. Ali nije sve u oktanima... Ima nešto i u aditivima, odnosno koncentraciji i kvalitetu istog.Boxa napisao:ako ima neka analiza da je 100 oktana kod nas 100 oktana, bez zezanja, rado bih presao, al sam cuo razne price kao sto rekoh pa sam skeptik jos uvek...
Sva petrolova goriva su aditivirana, sa izuzetkom TNG. Dakle, ne prodaju neaditivirana goriva. Gorivo je kao i kod ostalih prodavaca made in RNP, ali sa njihovim aditivom.DejanCA napisao:Mislim da je doslo do razmimoilazenja u konstatacijama
Ne sipam ja GD100, zato sto ima 100 oktana - zato sto nema, ili da bi to moj motor mogao da iskoristi - zato sto ne bi.
Sipam ga iskljucivo zato sto mislim da je "cistiji" od 95ice, i zato sto sam mislio da ti aditivi pomazu da se koliko-toliko spasu dizne.
E, sad, sto je i sama oktanska vrednost te "100ke" oko 91-93, to je druga prica. Kako znam, zato sto gorivo, vec od Slovenije, i to Q95, snizi potrosnju za ~0.7L
Je l' neko "snimio potrosnju" sa Petrolovim gorivom i gorivom sa NIS/GAZ, Luk, OMV? Ako je potrosnja, i board ce ovo da pokaze prilicno tacno, niza za ~0.5-0.7L - onda nam prodaju Slovenacko gorivo. U suprotnom - Pancevac.
Ne znam da li postoji informacija, da li Petrol sipa neke aditive za "ciscenje dizni" u svoja goriva.
Da se ogradim - ovde pricam samo o benzinu. Sa dizelom nemam iskustva.
Potrošnja goriva mi je ok, standardno...ali potrošnja iz novčanika je sve većamaxy napisao:Nego, je l pratite potrošnju (dizelaši)? U poslednje vreme mi je počeo solidno dizati potrošnju po gradu, a raspitavši se se malo, nisam jedini.
Freakman napisao:Potrošnja goriva mi je ok, standardno...ali potrošnja iz novčanika je sve većamaxy napisao:Nego, je l pratite potrošnju (dizelaši)? U poslednje vreme mi je počeo solidno dizati potrošnju po gradu, a raspitavši se se malo, nisam jedini.
Sent from my SAMSUNG-SM-G925A using Tapatalk
I mene zanima, planiram uzimanje te kartice... da li su i dalje isti popusti i da li ima vikend akcija...?medrano napisao:Jel i dalje na petrolu aktuelan taj popust vikendom? Nesto i nisam primetio da ga obracunavaju, osim ovog sa kartice.
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...