Mladen7 napisao:Može biti od koristi u temi, čovek ne reklamira a piše na osnovu višegodišnjeg iskustva.
Mišljenje o najboljim markama akumulatora.
http://akumulatori-desulfatizatori.blog ... abrao.html
Odlican clanak, ali steta sto je star(2014)...
Mladen7 napisao:Može biti od koristi u temi, čovek ne reklamira a piše na osnovu višegodišnjeg iskustva.
Mišljenje o najboljim markama akumulatora.
http://akumulatori-desulfatizatori.blog ... abrao.html
Uzmi Biloxxi za smešne pare. Traju skoro kao i ovi premijum.PapaSle napisao:Drugari, koliko vidim, za 1.9 jtd fabrika kaže 60ah a svi stavljate 72ah?
Danas me auto ostavio kući, mrtav potpuno, pa ću da vidim šta mi je činiti...
Taj Exide 72ah 680 mi je zanimljiv jer ima 3 godine garancije, al moguće da uzmem u obzir i najjeftini, jer koliko kontam riknjavaju kako izađu iz garancije.. Drugaru je Boš umro bukvalno posle 2 godine.

edin napisao: Ali od skoro uzimam samo najeftinije

PapaSle napisao:Dok ste okacili vec sam bio kupio exide.
Mrtav auto skroz, upalio na kablove, dogegao se do shopinvesta i za 10 somica kupio ovo. 36 meseci garancije, valjda ce traje.
Auto u ovom trenutku ima 200ks + sam ga oprao do bola tako da bi izabacivao na valjcima jedno 250 sigurno.
Pa mozda jesu prvi simptomi, ali ne mora da znaci da mu je uskoro kraj.Zillgian napisao: Primjetio sam da mu se polako bliži kraj tako što, ako stoji parkiran duže od 2 dana na parkingu, zna da izbaci ABS grešku pri paljenju. Greška naravno nestane poslije 2 sekunde, ali mi se čini da su to prvi simptomi crkavanja akumulatora.

Rik napisao:Slicna prica i kod mene, u odnosu na Coyota... Samo sto je taj period od 5 godina bio duplo kraci. Kad uzehauto pre 2.5 god, nisam mogao ni kontakt da dam, dopunio i evo sav period kod mene je radio odlicno... do jutros.
![]()
Kakva je prica sa Vartom u poslednje vreme? Pre 6-8 godina sam uzimao prosli put njihove akumulatore i jos uvek rade odlicno, jedan je u Cliu, a drugi u radnoj masini.
bokac napisao:Bio sam skoro u jednom servisu za akumulatore i izmedju ostalog raspitivao se malo o proizvodjacima. Lik mi ladno kaze da Bosch, Varta i Energizer proizvodi isti proizvodjac i da je razlika samo u nalepnici, dok je Exide bas ishvalio.
Mislim, nisam ciga koji svoga konja hvali
Rik napisao: Kakva je prica sa Vartom u poslednje vreme? Pre 6-8 godina sam uzimao prosli put njihove akumulatore i jos uvek rade odlicno, jedan je u Cliu, a drugi u radnoj masini.
Eto, za razliku od Boke ja imam samo reci hvale za Vartu.bokac napisao:Bio sam skoro u jednom servisu za akumulatore i izmedju ostalog raspitivao se malo o proizvodjacima. Lik mi ladno kaze da Bosch, Varta i Energizer proizvodi isti proizvodjac i da je razlika samo u nalepnici, dok je Exide bas ishvalio.
Pre će da bude ProAtomic i jeste isti proizvođač Johnson Controls. Sad ne bi rekao da je baš u nalepnici.bokac je napisao:
Bio sam skoro u jednom servisu za akumulatore i izmedju ostalog raspitivao se malo o proizvodjacima. Lik mi ladno kaze da Bosch, Varta i Energizer proizvodi isti proizvodjac i da je razlika samo u nalepnici, dok je Exide bas ishvalio.