Potreban mi je jedan savet - sta je pametnije ciniti. U svojoj Alfi (inace 147 1.6 16V '01 120ks - Distinctive, koju sam dosta ranije negde ovde i predstavio) imam klasicni Kenwood CD/MP3 USB player - na mesto Alfinog fabrickog, koji je povezan na fabricke zvucnike - koji su u vratima napred i pozadi. Pre nekoliko dana sam primetio da sam im dosao glave, tj. kalemova - umesto bass-a dobijam "bzz, bzz" zvonjavu, pa je doslo vreme da ih menjam

medjutim, listanjem foruma ovde, dosao sam do zakljucka da taj sok nije vredan cedjenja i da dobijeno nije vredno ulozenog truda, rastuiranja veceg dela enterijera / nervnog sistema i pravljenjem modifikacija. Da skratim pricu - predstavljam vam dve varijante koje su mi pale na pamet, a vi mi recite sta bi ste uradili ili sta predlazete:
1. Kupovina Bose sistema odakle bih iskoristio samo zvucnike koje bih kao zamenske postavio u vratima umesto postojecih, uzimajuci "zdravo za gotovo" da su kvalitetniji od onih koje sam imao i da ce malo potrajati.
2. Kupiovina cetiri novih kvalitetnijih zvucnika (165mm) + potrebne prilagodne prstenove (odstojnike) za montazu.
Takodje me interesuje da li bih kupovinom Bose zvucnika izbegao ove prstenove (odstojnike), jer kontam da su bukvalno izvadjeni sa mesta gde su vec stajali i da bi samo trebalo da se namontiraju (manje problema). Ne planiram da stavljam neki aktivni ili pasivni sub u gepeku, i ne jurim dB i niske Hz, samo zelim da se cuje nesto bolje od onog sto je bilo ranije.
Unapred hvala na odgovorima