Ja sam, na primer imao, i jos uvek imam izvor nerviranja od strane ona dva plasticno-gumena "amortizera" na dnu vrata bagaznika. Njihova uloga je da ista "katapultiraju" u procesu otvaranja. E, ta dva djavola prave cvrcke preko neravnina, koji me izludjuju. Probano i sa drugima. Fora je, jos, sto se oni putem navoja mogu regulisati koliko ce da daju slack-a. Ali, ako su ne dovoljno odvrnuti - cvrce, ako su previse odvrnuti - ne moze bagaznik da se zatvori. Sve u svemu - pain in the ass. Za sada, ja sam im stavio "jastucice" o d pene izmedju njih i mesta gde se naslanjaju na branik - skriputanja nema. Sad se samo cuje samo ladica

Ako ima neko informaciju mogu li se naruciti posebno samo kederi, neka javi. Ja bih porucivao keder vozacevih vrata, posto u uglu vrata, kod retrovizora ima izvor "provejavanja" vazduha i buke, koji nije toliko izrazen kod suvozacevih vrata - koja su manje eksploatisana. Mislim da je ugao prozorskog stakla i jacina kojom naleze na keder ok (ako neko ne zna, postoji par srafova na mehanizmu podizaca kojim se regulise koliko jako ce staklo da naleze na keder), nego je jednostavno keder isposten.
Ovo ostalo, kao i kod svih Alfi iz te generacije, ide zima, kad je suvo skripucu sileni i gumice - zreli za zamascivanje, a mozda i zamenu, videcemo kako ce prezimeti.