Postoji par varijanti koje su meni predložene:
1. Lepljenje super lepokom (ukoliko ste pronašli slomljenu plastičnu osovinu)
2. Savijanje žice kroz dugme
Ja sam se odlučio da to uradim na sledeći način:
Kao zamenu za plastične osovine dugmeta odlučio sam se za osovinu iz malog elektro motora. Razlog je zato što su istog prečnika (2mm) kao plastična osovina na dugmetu, visoke su završne obrade, i velike tvrdoće. Uglavnom ih možete naći u nekim uređajima sa baterijama a nisu ni skupi da se kupe u prodavnici.

Ako neko ne bude znao kako da izvadi osovinu iz motorčića mogu da objasnim naknado, stvarno nije teško.
Alternativa za osovinu može da bude burgija od 2mm.
Potrebno je skratiti osovinu na 21.5mm (toliki je razmak između ležišta)

ja sam ovo uradio sa malim brusnim kamenom koji se stavi na biaks. Osovinu možete skratiti i turpijom za metal (malo spora varijanta), ili tako što osovinu zategnete u bušilicu i bonsekom pritisnete tačku gde hoćete da sečete - uklučite bušilicu.

Sledeći korak je obrada plastičnog dela koji nam smeta da ubacimo osovinu u ležišta.

Ovde preporučujem da se koristi ručna turpija prečnika 2mm. Može i biaksom ali treba imati u vidu da se lako pretera sa skidanjem materijala.
Sledeći korak je obrada ležišta u slomljenom dugmiću:
Ja sam ovo uradio sa malim burgijama počevši od 0.5 - 2mm prečnikom. Doterati malo ivice sa ručnom turpijom.

Sada je potrebno zalepiti osovinu za dugme. Kako bih povećao površinu lepljenja iskoristio sam deo rotora iz el. motora, obradio je tako da može bez problema da upadne u dugme.

Zalepiti nekim kvalitetnijim lepkom, ostaviti 24h da se osuši do kraja i spremno je za montažu

To je ukratko, to.