@Admin tim: Molim još jednom da se doda popcorn smajli
Sve o svemu
- BobanR
- Garaža: Brera 2.4
Pošto nemam nameru da učestvujem u raspravi koja će uslediti(iako imam mišljenje na zadatu temu), jel' bi mogao da pojasniš koje su tačno "novije alfe"? Da li je ta granica povučena kod napuštanja zadnjeg pogona, uvođenja dizel motora ili negde drugde?
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- Macola
- Garaža: AR 147 1.6 105
Trend konvergencije kvaliteta automobila različitih proizvođača je prisutan već duže vreme i, štaviše, navodi se često kao primer za neke opštije ekonomske zakone.
Ostaje samo pitanje dizajna, ali i tu se primećuju slične tendencije. Automobili su sve sličniji, ali, što je još gore, bezličniji. Meni, koji sam živeo i u 70-im većina automobila danas izgleda kao elipsa na točkovima.
Ostaje samo pitanje dizajna, ali i tu se primećuju slične tendencije. Automobili su sve sličniji, ali, što je još gore, bezličniji. Meni, koji sam živeo i u 70-im većina automobila danas izgleda kao elipsa na točkovima.
Majstor ti je potpuno u pravu, ali ne govori istinu.
- FantomX
- Garaža: ex Julija 156 SW JTDm / 159.88whp
ex VW Passat 4motion B5.5 131hp tuned
AR 156 JTD 8v 158.9hp - numero duo :) '04 - Lokacija: Beograd
Alfe bar nisu bezlicna kola, ima naravno i podosta drugih brednova koji imaju izuzetne modele generacijama unazad.
Jedina stvar koju ne volim kod bilo kog brenda automobila je hard core obozavatelj jedne marke automobila kome je sve sto nije Alfa (ili nesto drugo) bezveze, bezlicno, bezivotno, njesra i tome slicno.
Po mojoj slobodnoj proceni 70% vozaca Alfe vozi pogresan automobil
Jedina stvar koju ne volim kod bilo kog brenda automobila je hard core obozavatelj jedne marke automobila kome je sve sto nije Alfa (ili nesto drugo) bezveze, bezlicno, bezivotno, njesra i tome slicno.
Po mojoj slobodnoj proceni 70% vozaca Alfe vozi pogresan automobil
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
A i mene inače zanima gde valja podvući crtu koja razdvaja stare Alfe od ovih novih koje je "dozvoljeno" šarati kao uskršnja jaja. Ako kao reper uzmemo momenat kada je FIAT preuzeo brend onda je tu pregršt modela koje volimo i vozimo iznad crte...
Re: Sve o svemu
Ja se vala takođe ne planiram upuštati (više ikada) u takve raspraveBobanR napisao:Pošto nemam nameru da učestvujem u raspravi koja će uslediti(iako imam mišljenje na zadatu temu), jel' bi mogao da pojasniš koje su tačno "novije alfe"? Da li je ta granica povučena kod napuštanja zadnjeg pogona, uvođenja dizel motora ili negde drugde?
A i mene inače zanima gde valja podvući crtu koja razdvaja stare Alfe od ovih novih koje je "dozvoljeno" šarati kao uskršnja jaja. Ako kao reper uzmemo momenat kada je FIAT preuzeo brend onda je tu pregršt modela koje volimo i vozimo iznad crte...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
BobanR napisao:
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
BobanR napisao:
- FantomX
Razlog je totalno pogresan, ljudi se primaju na Alfu, ali ne shvataju njenu sustinu i ono sto sa sobom donosi.
Ubrzo Alfa postaje strasan lav, narogusen i ljut sav, pun bubica i gremlina
Velika je steta sto brzo padaju cene, kupuju je klinci i ljudi koji nemaju para za dobar primerak pa kad krenu kvarovi hvataju se za glavu, pa price meni komsija rekao da je to vrh, a ono katastrofa, odde dizna, lupka nesto na trapu, hebo ti to kad na 20-30kkm moras da menjas te neke viljuske i sta vec ima tu...
Ja sam 10 meseci cekao da naidje druga, bas onakva kakvu sam zeleo a mogao sam zameniti one nesrecne nemce svake nedelje za neki primerak Alfe, to je strasno
Hocu reci da 70% vozaca Alfi nema tu strast i svest o tome sta vozi a prica Svabo je Svabo, Alfa dok premostim je posebna kategorija
Ne ne, ne zbog toga.Zillgian napisao:...jer nema para za folksvagena, ili BMW. Jasno. Vidio milion puta.
Razlog je totalno pogresan, ljudi se primaju na Alfu, ali ne shvataju njenu sustinu i ono sto sa sobom donosi.
Ubrzo Alfa postaje strasan lav, narogusen i ljut sav, pun bubica i gremlina
Velika je steta sto brzo padaju cene, kupuju je klinci i ljudi koji nemaju para za dobar primerak pa kad krenu kvarovi hvataju se za glavu, pa price meni komsija rekao da je to vrh, a ono katastrofa, odde dizna, lupka nesto na trapu, hebo ti to kad na 20-30kkm moras da menjas te neke viljuske i sta vec ima tu...
Ja sam 10 meseci cekao da naidje druga, bas onakva kakvu sam zeleo a mogao sam zameniti one nesrecne nemce svake nedelje za neki primerak Alfe, to je strasno
Hocu reci da 70% vozaca Alfi nema tu strast i svest o tome sta vozi a prica Svabo je Svabo, Alfa dok premostim je posebna kategorija
- Shanirani
Ima toga bas dosta.
Ljudi ne shvataju da su auti sada kao sendvic. Isti dobavljaci delova samo drugacije rasporedjeni.
A i da budemo realni, Alfa nije imala sta konkurentno da ponudi u zadnjih 15 + godina. Iako su to dobri automobili za odredjene stvari nisu bili najbolji od najboljih.
Ljudi ne shvataju da su auti sada kao sendvic. Isti dobavljaci delova samo drugacije rasporedjeni.
A i da budemo realni, Alfa nije imala sta konkurentno da ponudi u zadnjih 15 + godina. Iako su to dobri automobili za odredjene stvari nisu bili najbolji od najboljih.
- FantomX
Tako je, zato sam i par postova gore napisao da ne mogu nekada da svarim totalno okorelog Alfistu ili nekog drugog brendistu.
Svi imaju hit and miss ponekad, Alfi je samo trebalo puno vremena da se vrati iz "mrtvih".
A znam i sam da ko god vidi lep primerak od 155 na ovamo ne ostaje ravodusan ni trenutka.
Da imam kucu i plac / garazu, tacno bih kupio jos jednu 147-icu za zenu i da se vozimo ko ljudi, ne mogu vise da podnesem kad krene da koci nogama o patos
Svi imaju hit and miss ponekad, Alfi je samo trebalo puno vremena da se vrati iz "mrtvih".
A znam i sam da ko god vidi lep primerak od 155 na ovamo ne ostaje ravodusan ni trenutka.
Da imam kucu i plac / garazu, tacno bih kupio jos jednu 147-icu za zenu i da se vozimo ko ljudi, ne mogu vise da podnesem kad krene da koci nogama o patos
- Skuks
- Drug Član

- Garaža: 155 1.8ts 16v 1997 Blu Armonico
159 1.9 16v Sportwagon - Lokacija: Beograd - Zemun
Sto se mene tice za mene su ''Prave Alfe'' sve do 95te. Od kad su krenuli masnovno da ubacuju Fiatove dizele tad je prava Alfa prestala da postoji. Al naravno ovo je samo moje misljenje i svakako nemam nista protiv novih Alfi. A i mislim da je poslednje ''Prave'' Alfe 155, 164, 145 i GTV 
Ps: Iskreno me bas zanima gde vi vidite granicu izmedju starih i novih Alfi
Ps: Iskreno me bas zanima gde vi vidite granicu izmedju starih i novih Alfi
Na naftu se ore. Na plin se greje. Na benzin se vozi!
- Brana
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 155 3.0 24V
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 164 2.0 T.S. 8V
Alfa romeo 147 1.9 8V multijet
Alfa romeo 166 2.4 20V multijet - Lokacija: Beograd
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Ja mislim da su sve alfe prave alfe, sve su to bili automobili svoga vremena, i FWD i dizeli.
Od kad je Isagonis na miniju uveo prednju vucu i poprecno postavljen motor, napravio je revoluciju, te je bilo i logicno da se i to isproba, a jtd je tek bio revolucija za sebe, pa setite se samo da je jedno vreme u WTCC-u seat dominirao sa dizelom...
Od kad je Isagonis na miniju uveo prednju vucu i poprecno postavljen motor, napravio je revoluciju, te je bilo i logicno da se i to isproba, a jtd je tek bio revolucija za sebe, pa setite se samo da je jedno vreme u WTCC-u seat dominirao sa dizelom...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Jedini razuman i logičan odgovor. Svaki model i svaka tehnologija ima svoju namenu i odgovor je na zahteve svog vremena. Mislim da jedino ljubitelji ove marke na ovom mestu neprestano prave veštačke podele na nekakve prave i surogat Alfe, što je nonsens sam po sebi. Pitanje ličnog ukusa ne bi trebalo da ide toliko daleko i podstiče razdor među ljubiteljima i vozačima. Ali svako neka misli i radi onako kako veruje da treba.
Jedini razuman i logičan odgovor. Svaki model i svaka tehnologija ima svoju namenu i odgovor je na zahteve svog vremena. Mislim da jedino ljubitelji ove marke na ovom mestu neprestano prave veštačke podele na nekakve prave i surogat Alfe, što je nonsens sam po sebi. Pitanje ličnog ukusa ne bi trebalo da ide toliko daleko i podstiče razdor među ljubiteljima i vozačima. Ali svako neka misli i radi onako kako veruje da treba.
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- FantomX
Alfa je Alfa, nema granice između pravih i ovih za široke narodne mase.
Normalno je da postoji doza sentimentalnosti, ali diviti se 145-ici (lupam) i reći ma ovo je auto, kakva crna 156 (lupam), još dizel, daleko bilo
Ja barem tako razmišljam, svaka Alfa ima svoj šmek ali ne treba preterivati i praviti sprdnju na svoj račun koliko god voleli neke modele zbog nečega.
Recimo, 166 FL je zasigurno bolji / kvalitetniji auto i platforma ali meni je 156 FL malo remek delo i uvek bih pre izabrao 156 bez obzira što je 166 bolji auto.
Samo jedan u moru primera kako razmišljam/o uprkos praksi i slovima na papiru i tehnološkom razvoju.
Upravo sam možda napravio sprdnju na svoj račun ali to sam samo ja, jedan mali Alfista
Alfa je Alfa, nema granice između pravih i ovih za široke narodne mase.
Normalno je da postoji doza sentimentalnosti, ali diviti se 145-ici (lupam) i reći ma ovo je auto, kakva crna 156 (lupam), još dizel, daleko bilo
Ja barem tako razmišljam, svaka Alfa ima svoj šmek ali ne treba preterivati i praviti sprdnju na svoj račun koliko god voleli neke modele zbog nečega.
Recimo, 166 FL je zasigurno bolji / kvalitetniji auto i platforma ali meni je 156 FL malo remek delo i uvek bih pre izabrao 156 bez obzira što je 166 bolji auto.
Samo jedan u moru primera kako razmišljam/o uprkos praksi i slovima na papiru i tehnološkom razvoju.
Upravo sam možda napravio sprdnju na svoj račun ali to sam samo ja, jedan mali Alfista
- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
- Shanirani
Ajde da promenimo malo temu jer ne vodi nicemu..
Srbiji toliko dobro ima da smo napraviki sajam polovnih automobila..
http://www.polovniautomobili.com/auto-v ... -sajta.php
Srbiji toliko dobro ima da smo napraviki sajam polovnih automobila..
http://www.polovniautomobili.com/auto-v ... -sajta.php
- Puzo81
- Garaža: Alfa romeo 159 1.9Jtdm 180ks Lusso edition
Kakvog su kvaliteta ovi nosaci, jesu krti il ida trazim farbricke polovne?
https://www.autoricambi.co.rs/web-proda ... etail.html
https://www.autoricambi.co.rs/web-proda ... etail.html
- draganche
- Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
Ima li neko iskustva sa motorom iz Fiat Dobla Cargo 1.9 d, 2001. godiste? Koliko bi otprilike kostala zamena karika i sredjivanje glave, ventili, gumice itd? Na cenu delova mislim. Poceo je da trosi ulje. Podsecam da nije JTD nego obican dizel.
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Koliko znam, tutski motor, ocajan...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- OMP
- Garaža: GP TJet
a da se vratimo na pravu i ne pravu alfu 
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Rik
- Saradnik Uprave

- Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999 - Lokacija: Beograd
- IvanNS
- Garaža: 159 kle kle kle, punto kle kle kle, superb kle kle kle
Mislim da je svaka alfa prava alfa kao sto je neko vec napisao, jeste da novije vuku korenje iz fiata, ali bas tu je i primetna razlika, gde je ta alfa magija.
Koliko sam imao prilike da procitam 156/147 vuku "korenje" od fiat tipa, tj. njegove platforme, a kada provozas te alfe i sestrinske modele po platformi vidis da nemaju veze sa vezom po ponasanju i osecaju u voznji, skroz drugaciji utisak ostavljaju.
Dok recimo sestrinski modeli drugih firmi, recimo golf/a3 imaju slican utisak, toga kod alfe nema.
Takodje ne bih olako opljunuo na jtd alfe, ne samo zato sto ja vozim jednu, niti smatram tzv. "fiatov dizel" neprimeren za alfe.
Alfa je prepoznala traznju za kultivisanim i performantnijim dizelima u premijum segmentu na koji oduvek pucaju, razvili su prvi JTD 96-97 prvenstveno za sebe, a motor je bio toliko dobar da se narednih godina rasirio ne samo kroz celu grupaciju, vec i kod drugih proizvodjaca.
Koliko sam imao prilike da procitam 156/147 vuku "korenje" od fiat tipa, tj. njegove platforme, a kada provozas te alfe i sestrinske modele po platformi vidis da nemaju veze sa vezom po ponasanju i osecaju u voznji, skroz drugaciji utisak ostavljaju.
Dok recimo sestrinski modeli drugih firmi, recimo golf/a3 imaju slican utisak, toga kod alfe nema.
Takodje ne bih olako opljunuo na jtd alfe, ne samo zato sto ja vozim jednu, niti smatram tzv. "fiatov dizel" neprimeren za alfe.
Alfa je prepoznala traznju za kultivisanim i performantnijim dizelima u premijum segmentu na koji oduvek pucaju, razvili su prvi JTD 96-97 prvenstveno za sebe, a motor je bio toliko dobar da se narednih godina rasirio ne samo kroz celu grupaciju, vec i kod drugih proizvodjaca.
- MareKG
- Garaža: Alfa Romeo GT JTDm