Treba mi pomoć/savet oko zamene filtera klime na Alfi 156. Restyling model je u pitanju sa dvozonskom klimom.
Da li se filter klime nalazi kad se odvrne plastika kod suvozačevih nogu? I da li ovaj model ima dva manja filtera ili jedan veći?
Hvala!
Meni u radnji dadose 2 manja. Po njihovom katalogu navodno idu 2 jer je dvozonska klima.
Rece prodavac da ide jedan veci u slucaju obicne klime i da se on nalazi ispod plastike brisaca.
Ja sam skidao filter. Jedini nacin da pridjes filteru je da oboris suvozacevo sediste i da legnes preko njega na ledja i da ti glava visi nadole.
Znaci, preselo mi je za sva vremena
Nalazi se ispod plastike u centralnom delu.
Poza je otprilike takva da zalegnes ledjima preko praga, ali pre no sto se zavuces moras da podignes ruke u odgovarajuci polozaj jer posle nema sanse. Ako ti je nezgodno za noge, mozda je najprakticije da podignes na B stub. Bar je meni tako bilo najlakse.
Zamenio filter klime. Ko je smislio da se filter onako menja, definitivno nije normalan I slag na torti su 3 srafa koji su 5.5mm.
Sad kad sam video gde se sve nalazi, necu morati da potrosim 45min sledeci put na zamenu filtera klime.
filter je idiotski postavljen da nemam reci, ja sam ga menjao prosle godine i nahebo sam, sto je najgore noge su mi bile van auta kicma preko praga a glava ispod table danima me bolela ledja od praga, a srafovi 5,5mm su posebna prica
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji