Nedavno sam "saznao" da ova spravica može "pomoći" kolima da ne skaču toliko prilikom prelaženja neke neravnine i slično tako što će zategnuti oprugu tj. amortizer da radi na svojih 100% amoritizacije. Ne znam da l' sam ja to baš shvatio, jer je sve na engleskom i žargon koji se koristi za kola ne razumem najbolje(kao što ni ne mogu da shvatim prevod travel limitera iako samo ime kaže šta je, na našem jeziku nije isto). Brat mi je rekao da se to ugalvnom koristi za sportska vozila, koja učestvuju na drag trkama, nešto kao stabilizatori koji ce suspendovati odskakanje auta koji ima vise od 500ks, da ne skacu zbog amortizera u sred pravoliniskog kretanja i time ublaziti ispadanje i izletanje sa staze. Ispod ću postaviti par slika da vidite kako to izgleda. Moje neko logično razmišljanje jeste da ako stvarno rade to što rade, meni bi odgovarali iz jednog prostog razloga, jer su mi felne veće nego što bi trebale i kačiće na nervaninama i ležećim u branik, s tim mi ostaje da probam ovo ili da tradicionalno raširim rubove, što bih da izbegnem... Našao sam dečka preko fejsbuka iz Nemačke i čekam sad slike da vidim njegov model tih travel limitera, pošto kaže da mu sa njim ne kači u rubove točak, a imamo istu veličinu felne sa istim offsetom. p.s. felna ne kači ako je auto podignut, ali pošto će ići jako nisko, napraviće kupus od branika.
Hvala unapred

I ovo je video kako je prezentovano kako funkcionise na RC autiću. ->
I ovo je sajt koji prodaje: https://www.summitracing.com/int/search ... cation=int