Pozdrav svima na forumu.
Novi sam Alfista, do skoro vozio Lančia Dedru 1,9 tds, pre 2 nedelje prešao na Alfu 156.
U globalu sam zadovoljan kolima, 2002 je godina, 1,9 jtd, 85 kw. Do sad sam promenio senzor radilice koji je izazivao gašenje motora i to je sad ok. E, sad. Imam popriličnih problema pri oštrijoj i bržoj vožnji. Kad stisnem gas, vozilo se čudno ponaša. Naime, pri brzini preko 80 km/h, postaje jako nestabilan, kao da hoće da prokliza u krivini, i volan pokušava da ide gde hoće. Desilo mi se i kad ga pritisne drugom brzinom, da volan uradi brzo levo-desno i da se vrati u normalu.
Odmah sam otišao do majstora, reče da je sve ok, da trap nigde nema lufta, da je sve u redu, pa sam ga zamolio da se provozamo. Navodno je došao do zaključka da je letva volana problem i da ona izaziva taj problem. Da ga poslušam i zamenim letvu ili ovo miriše na nešto drugo?!
Hvala unapred.
Čudno ponašanje
- COYG
- Drug Član
- Garaža: 156 8V
''Brzina nikada nikog nije ubila, ali iznenadno stanje mirovanja jeste!''
Džeremi Klarkson
Džeremi Klarkson
- OMP
- Garaža: GP TJet
ako je sa trapom sve ok i ako je sve lepo proverio onda je moguce da letva pravi problem, hoce ona da daje takve simptome kad pocinje da riknjava e sad to kod tebe je vrv skroz otisla cim se tako lose ponasa. jel imas lufta u volanu kad stoji u mestu, jel ima nekog lupkanja kad mrdas sitno volan levo desno u mestu? ne mora da znaci ni da je cela letva u problemu moze da dobije aksijalni luft u lezaju, proveri jos kod nekog majstora ako nisi 100% siguran u tog. letva moze da se reparira uspesno i to je nekih 100tinak evra, polovnu da kupis je malo manja investicija ali i macka u dzaku (sem da ti neko 100% garantuje ispravnost) a nova prilicno skupa
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- markovl988
- Garaža: Alfa Romeo GT 1.8 Ts
Meni se desava da volan na neravninama hoce malo da mrda levo desno, otisao sam do majstora koji mi je rekao da treba samo reglaza trapa da se uradi jer sam presao sa tockova 17" na 18" sa tankim gumama koje osete svaku neravninu. Javicu kad odradim reglazu, nikako da stignem, mozda ti to pomogne.
- COYG
- Drug Član
Nema lupanja, lufta, i td. Vreme je za reglažu, pošto čujem točkove skoro u svakoj krivini. Uradiću reglažu prvo, pa da vidim sta dalje.
Poprilično je opasno da se vozi preko 100 km/h, a ja baš volim malo bržu vožnju, zato sam i uzeo Alfu.
Poprilično je opasno da se vozi preko 100 km/h, a ja baš volim malo bržu vožnju, zato sam i uzeo Alfu.

Džeremi Klarkson
Džeremi Klarkson
- Zex
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex ar147mjtd '05
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Subi impreza sti 300hp - Lokacija: BEOGRAD
Nije pametno sto si presao na 18ice,ti trapovi ne trpe toliku kilazu
Falcon:
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
- markovl988
- Garaža: Alfa Romeo GT 1.8 Ts
- COYG
- Drug Član
Bio sam kod drugog majstora, i odgovor je bio slican. Auto je dobar, utegnut u trapovima, samo ta letva nije u dobrom stanju, ali moze da sluzi uz pazljiviju voznju zbog tih povremenih ispada. Gume su isto dosta istrosene, a i nisu bile ravnomerno naduvane, pa su i one pravile problem.
Ujutru mi se desava da nesto skrguce na neravninama, majstor rece da su gumice na balans stangli. Isprskali su to nekim sprejom, i kao ako se to ponovi, moraju gumice da se menjaju. Po njihovim recima, sve ostalo je ok.
Ujutru mi se desava da nesto skrguce na neravninama, majstor rece da su gumice na balans stangli. Isprskali su to nekim sprejom, i kao ako se to ponovi, moraju gumice da se menjaju. Po njihovim recima, sve ostalo je ok.
Džeremi Klarkson
Džeremi Klarkson
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
dovedi gume u red, i obavezno reglaza trapa...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- COYG
- Drug Član
Stigle su 2 ContiWinter. Nemam pojma da l' da ih namontiram sad ili tamo negde u oktobru.
Džeremi Klarkson
Džeremi Klarkson
- veljko1
- Garaža: Volvo V50 DRIVe
ex:Alfa Romeo 156 1.8TS - Lokacija: Backi Jarak_NS
- COYG
- Drug Član
Sad ga gazim pun gas, lepi se za asfalt. Kad nije hteo prethodni vlasnik, morao sam ja sve to da sredim.
Re: Čudno ponašanje
To sam i odradio. Malo loše gume, i prednje i zadnje, malo reglaža, malo lufta u letvi volana, i dovoljno da pravi ozbiljan problem.edin napisao:dovedi gume u red, i obavezno reglaza trapa...
Sad ga gazim pun gas, lepi se za asfalt. Kad nije hteo prethodni vlasnik, morao sam ja sve to da sredim.

Džeremi Klarkson
Džeremi Klarkson
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pazi malo sa brzinom...pogotovo sto kazes da gume nisu sjajne...lako se dovedes u kriticnu situaciju.

- COYG
- Drug Član
Sve sam to zamenio, sve 4 gume, viljuške, čaure na glavčinama, reglaža, i td. Perfekcionista sam.elas napisao:Pazi malo sa brzinom...pogotovo sto kazes da gume nisu sjajne...lako se dovedes u kriticnu situaciju.
Džeremi Klarkson
Džeremi Klarkson
- COYG
- Drug Član
U slučaju da neko bude imao sličnih problema, da ne luta previse, problem su biksne zadnjeg trapa. Zbog njih točkovi dobiju luft i prave probleme. Da ne bih razmišljao previše, naručiću svih 12 biksni na zadnjem trapu, po 6 na obe strane.
Džeremi Klarkson
Džeremi Klarkson
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”