Granicnici za vrata
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Probao sam tu alternativu i kratkog je to daha ako svaki dan koristite auti (otvarate vrata). Baš iz tog razloga što niej isti efekat sam odlučio da kupim polovne koji nemaju lufta. Kad već skidam tapacire podmaću ispod šta treba.
- Mar_Kes85
- Drug Član
- Garaža: live GTV 2.0 16v
in progress 155 3.2 GTA - Lokacija: Beograd
Onda ok, ali ako stavis jacu zicu mislim da moze da potraje, ja kolima na posao svaki dan, preparkiravam 2 puta dok sam na poslu, a vozim ga svaki dan i posle posla. Rade vrata ozbiljno a jos ni da pisne budz od granicnika. Javljam kad i ako se vrati onaj zvuk pri otvaranju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Pre neki dan sam skidao zadnje tapacire da pomažem mehanizam za podizanje (dosta se brže podižu prozori sada) a izgleda da ću morati ponovo. Graničnike sad kupio dosta povoljno (500din komad) tako da ću svakakoda ih zamenim. Žica će mi bti solucija kad i ovi riknu.
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Ako si skidao tapacire, onda ti ostatak posla nije problem
4 srafa, dva u vratima, dva na stubovima.
Gde si nasao za te pare? Javi ako u ispravni
Ja kupio pre dve godine sva 4 za hiljadu, ali nisu bas nesto. Trebala su mi dva, koja su se slomila, dobio sva 4.

Gde si nasao za te pare? Javi ako u ispravni

- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
zamenio prednje, druga vrata...Granicnike sam nasso na kp oglasu 4kom 2000din i motor zadneg brisaca za 1000din. Sve ispravno a za dz. 
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
- skrsman
- Garaža: Alfa Romeo
Pozdrav, ja da zahvalim clanovima sto su pokernuli ovu temu, jer sam upravo namestio vrata vozaca koja su bas dosta pucketala prilikom otvaranja i zatvaranja. Problem uspesno resen stavljanjem celicne zice iza dela granicnika koji se nalazi na stubu karoserije, i pricvrstio ga safom koji drzi granicnik. Jedino sam se malo zadrzao oko zice koja je bila malo deblja pa sam morao cekicem da je stanjim. 

- skrsman
- Garaža: Alfa Romeo
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Tu fabricki idu elasticne civije

http://www.agrofd.com/agrofd-online-pro ... tine-ivije
http://www.lagerton.com/PDF%20Cenovnici ... SCEPKE.pdf

http://www.agrofd.com/agrofd-online-pro ... tine-ivije
http://www.lagerton.com/PDF%20Cenovnici ... SCEPKE.pdf

- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Svaka Alfa 156 ima problem sa zadnjim podizacima. Ja sam ih 3 puta vadio i podmazivao, i rasturao motorcice i nista. Kada sam otisao kod elektricara i kada smo merili struju, kada se otperete (aktiviraju) napon im bas padne. Zadnji su posebno od prednjih.
To smo resili tako sto sam ja kupio osigurac i kuciste istog za pojacalo, i prespojili struju sa kucista za osigurace direktno na akumulator. Ostavili smo zice od kucista do podizaca stare. Prozori su sad druga prica.
A granicnike najbolje poskidati i odneti kod strugara da ih resi. Mislim da nije skuplje od polovnih, a verujem ako covek zna sta radi da ce da traju bas dugo.
Re: Granicnici za vrata
Sauriann napisao:Pre neki dan sam skidao zadnje tapacire da pomažem mehanizam za podizanje (dosta se brže podižu prozori sada) a izgleda da ću morati ponovo. Graničnike sad kupio dosta povoljno (500din komad) tako da ću svakakoda ih zamenim. Žica će mi bti solucija kad i ovi riknu.
Nije u okviru teme, al moze da pomogne.
Svaka Alfa 156 ima problem sa zadnjim podizacima. Ja sam ih 3 puta vadio i podmazivao, i rasturao motorcice i nista. Kada sam otisao kod elektricara i kada smo merili struju, kada se otperete (aktiviraju) napon im bas padne. Zadnji su posebno od prednjih.
To smo resili tako sto sam ja kupio osigurac i kuciste istog za pojacalo, i prespojili struju sa kucista za osigurace direktno na akumulator. Ostavili smo zice od kucista do podizaca stare. Prozori su sad druga prica.
A granicnike najbolje poskidati i odneti kod strugara da ih resi. Mislim da nije skuplje od polovnih, a verujem ako covek zna sta radi da ce da traju bas dugo.