Granicnici za vrata

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Re: Granicnici za vrata

Pet Jul 15, 2016 10:57 am

Probao sam tu alternativu i kratkog je to daha ako svaki dan koristite auti (otvarate vrata). Baš iz tog razloga što niej isti efekat sam odlučio da kupim polovne koji nemaju lufta. Kad već skidam tapacire podmaću ispod šta treba.
Korisnikov avatar
Mar_Kes85
Drug Član
Drug Član
Garaža: live GTV 2.0 16v
in progress 155 3.2 GTA
Pridružio se: Pet Dec 02, 2011 5:23 pm

Granicnici za vrata

Pet Jul 15, 2016 11:31 am

Onda ok, ali ako stavis jacu zicu mislim da moze da potraje, ja kolima na posao svaki dan, preparkiravam 2 puta dok sam na poslu, a vozim ga svaki dan i posle posla. Rade vrata ozbiljno a jos ni da pisne budz od granicnika. Javljam kad i ako se vrati onaj zvuk pri otvaranju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Pet Jul 15, 2016 11:52 am

Pre neki dan sam skidao zadnje tapacire da pomažem mehanizam za podizanje (dosta se brže podižu prozori sada) a izgleda da ću morati ponovo. Graničnike sad kupio dosta povoljno (500din komad) tako da ću svakakoda ih zamenim. Žica će mi bti solucija kad i ovi riknu.
Korisnikov avatar
Bojan90
Garaža: 156 1.6ts
Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 9:18 pm

Pet Jul 15, 2016 1:37 pm

Ako si skidao tapacire, onda ti ostatak posla nije problem :) 4 srafa, dva u vratima, dva na stubovima.

Gde si nasao za te pare? Javi ako u ispravni :D Ja kupio pre dve godine sva 4 za hiljadu, ali nisu bas nesto. Trebala su mi dva, koja su se slomila, dobio sva 4.
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Ned Jul 17, 2016 3:04 pm

zamenio prednje, druga vrata...Granicnike sam nasso na kp oglasu 4kom 2000din i motor zadneg brisaca za 1000din. Sve ispravno a za dz. :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
skrsman
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Ned Avg 04, 2013 12:45 pm

Čet Okt 06, 2016 5:45 pm

Pozdrav, ja da zahvalim clanovima sto su pokernuli ovu temu, jer sam upravo namestio vrata vozaca koja su bas dosta pucketala prilikom otvaranja i zatvaranja. Problem uspesno resen stavljanjem celicne zice iza dela granicnika koji se nalazi na stubu karoserije, i pricvrstio ga safom koji drzi granicnik. Jedino sam se malo zadrzao oko zice koja je bila malo deblja pa sam morao cekicem da je stanjim. :arflag
skrsman
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Ned Avg 04, 2013 12:45 pm

Pet Okt 07, 2016 4:18 am

Kupio sam kod Kineza u radnji kukice celicne i njih sam oblikovao. Stavicu neku sliku cisto predstave radi kako mi je to ispalo kao i koja je velicina otprilike zice koju sam stavio iza podloske i granicnika.

Slika

Slika

Slika

:)
Korisnikov avatar
bokac
Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:31 pm

Pet Okt 07, 2016 7:25 pm

Tu fabricki idu elasticne civije
Slika

http://www.agrofd.com/agrofd-online-pro ... tine-ivije
http://www.lagerton.com/PDF%20Cenovnici ... SCEPKE.pdf
Slika
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Pet Okt 07, 2016 11:56 pm

Sauriann napisao:Pre neki dan sam skidao zadnje tapacire da pomažem mehanizam za podizanje (dosta se brže podižu prozori sada) a izgleda da ću morati ponovo. Graničnike sad kupio dosta povoljno (500din komad) tako da ću svakakoda ih zamenim. Žica će mi bti solucija kad i ovi riknu.

Nije u okviru teme, al moze da pomogne.
Svaka Alfa 156 ima problem sa zadnjim podizacima. Ja sam ih 3 puta vadio i podmazivao, i rasturao motorcice i nista. Kada sam otisao kod elektricara i kada smo merili struju, kada se otperete (aktiviraju) napon im bas padne. Zadnji su posebno od prednjih.
To smo resili tako sto sam ja kupio osigurac i kuciste istog za pojacalo, i prespojili struju sa kucista za osigurace direktno na akumulator. Ostavili smo zice od kucista do podizaca stare. Prozori su sad druga prica.

A granicnike najbolje poskidati i odneti kod strugara da ih resi. Mislim da nije skuplje od polovnih, a verujem ako covek zna sta radi da ce da traju bas dugo.

Povratak na “Area Servizio”