Pozdrav ljudi, pratim ovaj forum od davnina ali nikada nisam bio registrovan, tako da sve sto znam o alfama sam naucio ovde.
Prosle nedelje mi se prikaze greska "System Monitor Control Failure" u toku voznje, nastavio sam ja da vozim tek kada sam ugasio auto nisam vise mogo da upalim auto, posto mi je i akumulator skoro pa prazan, posle 5,6 pokusaja da upalim auto i on se skroz izpraznio. Na dijagnostici mi je pokazalo P1320 ili u prevodu sinhronizacija izmedju bregaste i radilice neuspesna...
Senzor sam narucio odmah i danas mi je stigo. Auto je u medjuvremenu isao ok. Uzeo sam senzor radilice i otisao u servis gde sam kupio i stavio Exide akumulator medjutim auto nema sanse da upali, posto sam znao da je senzor problem, odma smo ga zamenili novim medjutim auto i dalje ne pali. (Inace pre 2 godine mi je crko senzor radilice i "posteni" majstor je rekao da je stavio novi original a tek sada vidim da uopste senzor nije ni dirao posto je star koliko i moja alfa. ) Na dijagnostici smo obrisali sve greske jedno 10 puta ali auto nece da pali, vratili smo stari senzor i posle 10 minuta "kecanja" auto je upalio, brzo smo namestili novi senzor i auto je upalio, medjutim 3 sata kasnije greska mi se opet prikazala.
Proverili smo i kontakt na ECU, senzor bregaste i to je ok.
Osim P1320 ne iscitava jednu drugu gresku.
Da li neko zna sta moze da bude problem?
Veliki pozdrav
147 JTD : System Monitor Control Failure
- 147147
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147 1,9 jtd
- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
- 147147
- rookie
Re: System Monitor Control Failure
Pozdrav Dejane,dejan nis napisao:Senzor bregaste zameni.
Proverili smo senzor bregaste i ok je.
- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
- 147147
- rookie
Re: 147 JTD : System Monitor Control Failure
Da, probali smo sa drugim senzorom skinutim sa neke krsene alfe i opet nece. Da li nekako mogu dizne da uticu na ovaj problem?
Pozdrav
Pozdrav
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
jbg, nekad moras da stavis novi senzor, ti polovni crkavaju i na krstenim alfama...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Zex
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex ar147mjtd '05
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Subi impreza sti 300hp - Lokacija: BEOGRAD
Senzor brege ne vidi polozaj,moz ga vrtis x puta na kljuc..
Falcon:
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
Jbt,kod tebe sve sad i za odmah
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Da ne otvaram novu temu...par puta posle malo duze voznje bez promene stepena prenosa znaci krstareca brzina 100-120,nakon toga cim se stisne kvacilo motor se gasi i izbacuje na displeju mscf.Probam odmah na kljuc i nece a ako sacekam 10-15 sec.upali i nema nikakvu gresku.
Skoro radjen veliki servis,sve pregledano ocisceno.Nisam ga jos kacio na dijagnostiku ali da pitam.
Skoro radjen veliki servis,sve pregledano ocisceno.Nisam ga jos kacio na dijagnostiku ali da pitam.

- darko55
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW 1.9jtd
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
imam greske 1238 2148 nisam upisao sinoc koje slovo stoji ispred

- Stefan Alfa 147
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147
Dobar dan. Da ne otvaram novu temu. Kupio sam Alfu 147 1.9 jtd 120ks 2004god u Decembru uvezena je iz Holandije. U Januaru uradjen i veliki i mali komplet sve sto spada u to. Ulje je sipano Selenija. Od tada je poceo malo da dimi, normalno zadimi kad mu nabijem gas u patos i kad ga upalim ujutru i u toku voznje na nekih 2000-2100 obrtaja. EGR ventil sam ocistio bio onako poprilicno prljav, otiso sam kod majstora, upalio sam auto i nabio gas na leru i tada je izbacio oblak crnog dima. Prvo je pomislio da je turbina, ali nije jer je odlicna, pali bas kad treba cuje se kad upali, onda je reko da je protokomer 99%. Jednom mi je samo upalio gresku na kompijuteru za turbinu. Ugasio sam je na dija. i vise se nije palila. Sad pocinje da mi stuca i ne vuce lepo, kao da ima 50ks i na 2500 obrataja stuca i onda kao da probije i zalepi u sediste.Sta moze da bude? Hvala vam ljudi u napred. 

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”