Nije prošlo 3 dana od kad sam rešio problem sa lomljavinom prilikom paljenja zbog zamajca, evo novog problema.
Juče mi se pri paljenju pojavi cod za grejače, upalim normalno, grejač odblinka 4,5 puta i ugasi se. I tako dva paljenja, posle toga više ne javlja grešku. Danas, neće da vuče, ja upalio auto normalno, gazim gas, on kao da ima 40 konja. Jedva do 50. Posle desetak km takve vožnje, auto počne da ubrzava malo slabije od normalno. Mislim kad sam prešao 70 stepeni temperature. Novo paljenje ista stvar u početku mrtav posle normalno. Odem kod majstora koji radi alfe po preporuci, auto zagrejan, on mi raskači protokomer, pogleda turbinu, zatvori egr, auto poleti. Ja sav happy, parkiram, upalim hladan ponovo opet ista stvar. Al kasno da se vraćam kod majstora i ko zna kad ću na red sledeći put. Ima li neko ideju? Znači menjan je skoro plivajući, turbina je ok što se rada i zvuka tiče, katalizator je skinut fabrički i stavljen neki bez veze (tako kupljen auto), protokomer nije. Creva cela osim onog od prokomera do turbine koje je napuklo sa obe strane na manžetnama i poklopca filtera vazduha koji nije pričvršćen i ima lufta, ali on je pre protokomera. Dizne vadjene i pregledane pre zamene zamajca, sve su bile ispravne.
Map senzor?
Leptir gasa?
Senzori oko turbine?
Elektronika pedale gasa?
ECU?
Turbina?
Hvala svima, auto je alfa 156 1.9 jtd 81kw 2001 godište. Gorivo sipano na Eko pumpi, servis radjen pre 6000 km.
Alfa 156 1.9 hladna ne vuče
- Radovankv
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD, Fiat Punto_s 1.1
- Gusar
- Garaža: Alfa Romeo 155
a sta kaze diagnostika ako si je kacio? a ako nisi zakaci pa daj rezultate pa da raspravljamo...
Uspeo sam da ugasim sve lampice na Fiatu...
Skinuo sam dzek od instrument table...
Aj zasvetli sad svitnem ti ga majke...
- BobanR
- Garaža: Brera 2.4
Ako bih morao da pogađam, a mnogo lakše bi se sve rešilo uz dijagnostiku, konektor EGR-a...
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
- Gusar
- Garaža: Alfa Romeo 155
pricvljio ga.... verovatno... mada meni lici na neki senzor temperature...
Uspeo sam da ugasim sve lampice na Fiatu...