156 1,9 jtd lose vuce - [Rešeno!]
Pogledao sam pretragu ali nisam nasao bas ovakav problem.naime pre oko 2 nedelje pocelo je da se desava da prilikom ubrzanja jednostavno nema snage tromo ide bez trzanja seckanja.to se desavalo jednom ili dvaput u danu.medjutim kasnije se pogorsavalo pa je bila sve tromija i tromija i poceo je da se javlja oblak crnog dima.upali bez problema mirno radi vuce fino minut dva pa onda postane troma,dimi i retko ide preko 3000 obrtaja.ako je bas ocepim upali check lampicu.na dijagnostici nije pokazalo gresku,majstor je ocistio egr i cevi oko njega i bilo je dobro par min pa opet isto.sada kaze da je problem verovatno katalizator i da ga treba ocistiti.e sad neko kaze cisti se neko menja se.ako je neko imao ovo nek da neki savet.nekad dok dimi bas mnogo pri ubrzanju cujem sistanje sa leve strane ali sva creva su pregledana i citava. hvala unapred za bilo koji savet
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- Mrzovoljni Soko
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9jtd 85kw no-remap xD (Blue beuty)(ex)
Alfa Romeo 159 1.9Jtdm 110kw,remap :D (Musava) - Lokacija: Mihajlovac Smederevo
- genca
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
- alfaa156
- Garaža: Alfa Romeo 156 1,9JTD
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Aj sad lagano, verovatno nije kat, da je zapusen ne bi toliko dimila, ne moze da prodje dim kroz njega, itd...
Na tvom mestu prvo bi proverio creva od turbine do interkulera, a potom i od interkulera do usisa, i ocistio interkuler...
Jer ako auto dimi znaci da ili fali vazduha, ili ima viska goriva, ako ti je porasla potrosnja znaci da su ti lose dizne, tj, ne rasprsuje gorvo adekvatno pa ne moze da sagori lepo, i visak izadje na izduv...
Na tvom mestu prvo bi proverio creva od turbine do interkulera, a potom i od interkulera do usisa, i ocistio interkuler...
Jer ako auto dimi znaci da ili fali vazduha, ili ima viska goriva, ako ti je porasla potrosnja znaci da su ti lose dizne, tj, ne rasprsuje gorvo adekvatno pa ne moze da sagori lepo, i visak izadje na izduv...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
ma to je majstor konstatovao ne ja.juce sam imao vremena i natenane ja pogledao i nasao sam da je busno donje crevo od interkulera ima rupu od oko 2 cm na gornjoj strani.e sad ja sam ga zalepio za probu ofrlje nekom keper trakom i nema toliko dima i bolje vuce.zanima me dali je neko to uspesno zakrpio i cime ako se uopste moze krpiti.trenutno nema tog creva nigde a i ima par cena sto me dodatno zbunjuje.bilo ga je u ap 4500 zamensko ili 14000 original,u kitu 10800 i u nekoj specijalizovanoj prodavnici za italijane 6500.sta kupiti ako moram da ga menjam odmah?
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Lik pravi creva i prodaje, nalazi se u Rakovici.
064/12 99 305 i mislim da se zove Dejan.
064/12 99 305 i mislim da se zove Dejan.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- edin
- Saradnik Uprave

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Prvi korak - Skini puknuto crevo i odmasti spoljašnju površinu nekim rastvaračem (obično se koristi Brake Cleaner), pa onda tesno namotaj dva sloja tzv. "otmičarke" - držaće bolje nego novo...
Drugi korak - uradi pretragu sa pojmom "otmi*".dejann napisao:... pogledao sam pretragu, ali nisam nasao bas ovakav problem...
Alfa je stil... ostalo je status...
- edin
- Saradnik Uprave
A moze i ovako za prvu pomoc...
izvinjavam se bio sam u guzvi pa nisam stigao da se javim.resio sam problem zamenom creva.nisam stavio original preskupo mi je nego sam ubacio ovo pravljeno od lika iz rakovice.deluje mi jako i solidno dobro vuce nema dima par dana vozim tako pa ne verujem da ce biti nekih problema.uostalom za te pare za koje mi je doneo na kucu neka radi bar godinu dve isplati se.hvala svima na pomoci
- Nemesis
- Garaža: ex Alfa Romeo 147, 1.9 JTD, 8V
BMW 118d 2.0 - Lokacija: Chicago
Moj kolega vozi 147icu sa tim pravljenim crevima (interkuler i do turba) evo vec 2+ godine i nije im nista. Majstor koji mu je ugrdjivao ta creva pitao ga prvo gde je kupio jer prvi put vidi to i rekao mu je da su neunistiva
Vec 2+ godine ta tvrdnja stoji...

- Dragoljub
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd
Cao svima!
Imam mali problemcic (nadam se) sa alficom, pa ako neko ima ideju sta bi moglo biti nika pise, cisto da znam sta me ceka kod majstora...
Jutros sam osetio jako veliku razliku u snazi auta, znaci kao da mi turbina ne radi.. u trecoj na 2000 obrtaja jako slabo, tek na 2500-3000 povuce kako treba ali ni to nije kao ranije. takodje sam primetio malo vise dima nego obicno.
Radi se o alfi 156 jtd 2002 8v 116hp (cipovana na 150)

Imam mali problemcic (nadam se) sa alficom, pa ako neko ima ideju sta bi moglo biti nika pise, cisto da znam sta me ceka kod majstora...
Jutros sam osetio jako veliku razliku u snazi auta, znaci kao da mi turbina ne radi.. u trecoj na 2000 obrtaja jako slabo, tek na 2500-3000 povuce kako treba ali ni to nije kao ranije. takodje sam primetio malo vise dima nego obicno.

Radi se o alfi 156 jtd 2002 8v 116hp (cipovana na 150)

- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Probaj ovde @Dragoljube. Virus ipak nije mesto za novu temu sa ovakvim pitanjem 

- Zex
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex ar147mjtd '05
ex ar147mjtd TI '07
ex ar159 mjtd '09
ex ar GT Q2 271hp '04
ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein
exAr giulieta 1750 QV
ar 33 1.7ie/16v
ar 75 rosso di beleza
Subi impreza sti 300hp - Lokacija: BEOGRAD
- Dragoljub
@zexmaster gt
Hvala, problem resen.
Egr je bio blokiran ali je progoreo lim, stavio novi i auto je poleteo bukvalno..

Hvala, problem resen.
Egr je bio blokiran ali je progoreo lim, stavio novi i auto je poleteo bukvalno..

- Dragoljub
I jos jedno pitanje ako je neko imao iskstva.. da li je potrobno ocistiti egr ventil pre blokiranja tj zatvaranja i da li ima nekog efekta jer ga nisam cistio kontam da ne treba?