Pomoc Dobrodosla , Nejasne Stvari
- daniloalfa
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 105 konja
ljudi imam problem, procitah sve moguće forume ali ne nadjoh problem nalik mom. Ovako radim kao serviser dizalica inace sam elektroničar pa deo struke nailazi na ovom problemu. Vozim alfu 147 ,1.6 , 105 konja, samo benzin bez plina. Htedoh da konenktore lambda sondi sredim jer su visile u predeli ispred motora, skinem ih ja, stavim vezice, kontakte poprskam sprejom wd40 i utegnem sve lepo. inace nije mi prvi put da skidam konektore. nakon toga nisam palio auto. kada sam hteo da ga upalim, na tabli nema ništa. kapiram akumulator, upalim ja auto na kablove, radio u leru 10 min sasvim normalno i kad sam hteo da krenem sa njim upalim svetla, i momentalno se ugasi autto. proverim napon 9v, stavim akumulator na punjač i punjač pokazuje da je pun, tj nema nikakve amperaže na punjaču. kapiram verovatno crkao akumulator. stavim ispravan akumulator i krenem sasvim normalno. E PROBLEM JE SLEDEĆI, auto sada nakon svega ide dobro ali u leru obrtaji lagano padaju na 500 i manje i na kraju se ugasi u leru. kada je u leru i taj problem se manifestuje na auspuhu izlazi crn dim i oseti se benzin. kapiram da je nešto u vezi sa sondama, skinem ja konetore sondi auto radi perfektno samo što sada troši više. Naravno lampica motor control failure je upaljena sada. svaka pomoć dobrodošla hvala.
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Na dijagnostiku da vidis koju lambdu/konektor si zeznuo pa proveri da li geknula lambda ili si je do konektora.
Nema gorih ljudi od alfista.
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Pa ako si elektronicar trebao si da prskas kontakt sprejom a ne wd40 koji nije za kontakte kupi sprej za ciscenje kocnica i rastavi konektore i isperi ih mozda popravis stvar
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
I ja uvjek prskam sa wd40 sve kontakte i dzekove i jos nisam imao ni jedan problem.....i ako je zamastio kontakte, nema to nikakve veze, wd je odlican provodnik struje.
Sa druge strane ako je zamastio dzek i kabal od nekog dzeka, moze da mu poveca provodnost i da dira kabal negdje do nekog metala i da brka senzor. Meni se to desilo sa dzekom od dizne....
Sa druge strane ako je zamastio dzek i kabal od nekog dzeka, moze da mu poveca provodnost i da dira kabal negdje do nekog metala i da brka senzor. Meni se to desilo sa dzekom od dizne....
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Nece biti da je bas dobar za elektro kontakte...moj kolega je isprskao na nekom kucnom pojacalu sve kontakte,klizace i posle toga nije radilo vise kako treba...jedva smo ga odmastili i pustili da radi ponovo.

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.